torstai 27. maaliskuuta 2014

Lähes kadun, että edes tulin töihin tänään...

Aamu ei todellakaan alkanut hyvin. Migreenin poikanen ja sittemmin pöntön palvontaa vähän sen jälkeen, kun olin ottanut särkilääkkeen.. Huoh...


[ 10:55 ]

Postilaatikolla oli pari kirjettä sille toiselle firmalle.

Kaupalla en jaksanut viedä tavaroita takahuoneeseen, vaan jätin ne tähän toimiston puolelle. Kassa kuntoon, kone auki. Ready to roll.


[ 11:00 ]

Ovi auki asiakkaille ja kukkanen ulos. Siihen on alkanut pariin paikkaan kasvamaan uusia lehtiä. Loput lehdet on niin pölyiset, että tekisi mieli pestä koko kukka..


[ 11:20 ]

Sitten olisi taas paperihommien vuoro, eli päiväkassatosite kuntoon ja pääkassan päivitys.


[ 12:15 ]

Äärimmäisen inhottavasta olotilasta huolimatta on pidettävä itsestään huolta ja päätin lähteä hakemaan lounasta.


[ 12:20 ]

Niin. Toin lounaan. Otin lusikan syödäkseni sen. Meninkin oksentamaan aamulla syömäni banaanin. Ai että on kiva päivä. Olisi kai pitänyt vain jäädä kotiin sittenkin..

Itsetuhoisesti aion silti syödä lounasta. Pakko on syödä. Ei sitä tyhjästä elä.

Tämä päänsärkykin on jätte kiva.


[ 13:45 ]

Jee! Ensimmäinen asiakas! Aikansa katseli ympräilleen, kun tuli toinenkin asiakas! Mutta olivatkin toistensa seurassa ja yhdessä sitten katselivat yhtä sun toista. Lopulta ostivat shamppoota, pari erilaista teetä, hunajaa ja ruokosokeria. Heillä oli lahjakortti, jolla halusivat maksaa. Sanoin sitten, etten voi antaa siitä rahaa takaisin, että suosittelen ostamaan koko summan edestä. Näinpä kyytiin tuli vielä penaali ja neljät suklaapatukat. Paljoa ei mennyt yli lahjakortin summasta ja loput maksettiinkin ihan niin kuin normaalistikin. Kovin tyytyväisinä ja vähän vitsaillenkin suun makeaksi panemisesta poistuivat kaupalta.

Nyt kun vielä muistaisin, miten se lahjakorttiostos merkattiin kassaan... Niitä kun tulee niin harvoin, niin ei pysy mielessä..


[ 14:05 ]

Oho, asiakas! Tuli ostamaan melkoisen kasan suitsukkeita! Neljä isompaa pakettia ja kolme pienempää. Käytiin hieman keskustelua Latvalasta ja siellä pyörivästä vartijasta ja siitä, miten sieltä varmaan ihmiset varastelee asioita ja sen takia vartijan on pakko kytätä kaikkia, mutta että se tuntuu todella ikävältä tavallisen asiakkaan näkökulmasta, kun mitään ei kuitenkaan ole tehnyt ja silti tullaan enemmän vähemmän perästä.


[ 15:20 ]

Pitkän hiljaisuuden jälkeen tuli jälleen asiakas. Kovin toivoi jotain herkkuja itselleen, kun on koeviikko. Banaanilastut ja suklaapatukka pääsivät tiskille asti, mutta sitten kun koitti korttia tarjota, jouduin sanomaan, että meillä käy vain käteinen. Siinä sitten kolikoita laskiessa totesi, että ostaakin sittenkin vain sen suklaapatukan, sillä siihen hänen rahansa riittävät juuri. Näin tehtiin ja vein sitten banaanilastut takaisin hyllylle.


[ 18:00 ]

Puoliksi nukkuen, puoliksi animea katsoen ja puoliksi mahaa pidellen loppu päivä meni hyvinkin hiljaisissa merkeissä. Onneksi oli kuitenkin edes muutama asiakas.

Kassan laskenta taas odottaa ja kaupan valmistelu huomista varten. Näillä mennään.

(Kun pääsen kotiin, nukun varmaan huomiseen asti...)

Piia the kauppias, kuittaa.

1 kommentti:

  1. Toi latvala juttu on kyl niin totta ja surullista. Hävikki on iso ja valvonta todella huonoa.. Pitää joku päivä tulla käymään :)

    VastaaPoista