tiistai 4. maaliskuuta 2014

I'm still alive!

Jep jep, maanantai meni migreenin ja ahdistushäröjen kanssa.

Oli sattunut kaiken lisäksi melkoinen tuuri, sillä vaikka olin ilmoittanut poissaoloni, viestiäni ei oltu huomattu ennen kuin vasta iltapäivällä. Kuitenkin eräs toinen kollega oli aamulla soittanut ja kysynyt, että olenko migreenin takia poissa. Luulin hänen saaneen viestiä eteenpäin. Melkoiset antennit.

Tänään sitten taas kaupalla yrjötyksestä huolimatta. Kuuluu raskauteen, ei ole mikään syy jäädä pois. Niin, ellen sitten oikeasti palvo sitä pönttöä sen verran usein, ettei kaupankäymisestä tule mitään. Mutta se on sitten vasta sen ajan murhe.


[ 10:55 ]

Tulen kaupalle ja huomasin, että se Luontokuvailtaa promoava juliste oltiin otettu pois. Hyvä hyvä!

Seuraava asia, minkä huomasin, oli valot. Ne oli sammutettu eri tavalla. No jaa.. Kaipa se on ihan sama sitten. Ei siitä oikeasti jaksa nillittää. Edellinen kauppias oli vinkannut minulle tämän tyylin, mitä itse täällä viljelen, mutta kai niitä valoja saa mitenkä päin tahansa sammuttaa.

Niin ja se kukka oli siirtynyt tuohon eteiseen, eli ulos aseteltavaksi. No jaa, kai sen sinnekin voi laittaa, mutta meitä sitten kyllä erehdytään paljon herkemmin luulemaan kukkakaupaksi, koska amppelit + kukka = ups, väärä kauppa.

Avaimet ja kännykkä pöydän reunalle odottelemaan. Lounaat ja muut tavarat takahuoneeseen.

Sitten kassan kimppuun.


[ 11:05 ]

Hups, lappuja ja kassaa tutkiessa lipsahti aika vähän eteenpäin ja venähti oven avaaminen. Onneksi ei ollut innokkaita aamuasiakkaita!


[ 11:25 ]

Jaa'a, ei taida kukaan muu katsoa sähköpostia kuin minä. Siellä oli 15 uutta sähköpostia. 5 oli ihan täyttä kuraa. Kaikki muut oli sitten taas asiaa. Riittää luottavaa vähäksi aikaa.

Josko sitten vaikka lämmittäisi lounaan ja pistäisi lukien.


[ 12:20 ]

Sieltäpä saapuivat uudet Voima-lehdet. Kävin ottamassa vanhoja pois, niin huomasin, että niiden päälle oltiin laitettu noita Maailmankaupanlehtiä.. Huoh.. Ei näin... Meillä on ne lehdet tarjolla jo tuossa kassan vieressä. Aika törkeää laittaa niiden toisten lehtien päälle.

Helpompaa ajatella, että ne oli vahingossa siihen unohtuneet, eikä tahallisesti laitettu... Paitsi jos ne siihen ilmestyy uudelleen. Sitten saatan hieman hermostua.


[ 12:30 ]

Tuli asiakas, joka haki ainoastaan uusinta Voima-lehteä. Juuri kun oli poistumassa, kääntyikin ja kysyi autonsa penkille kivaa istuinsuojaa. Esittelin meidän kaikki kankaat, mitä meillä on ja sanoi, ettei meillä ole varsinaisia autonpenkkisuojia. Asiakas pohti, että eikö kukaan muu ole niiden perään kysellyt. No, eipä ole.


[ 12:40 ]

Ovi kävi, kuikkasin että tuliko asiakas sisään asti sittenkään, niin näin vain vilaukselta, kun kollega paahtoi karkuun. Ilmeisesti jonkinlainen check, että onko kauppa auki. Olisi hän kyllä voinut tulla sanomaan "moi" tai jotain... Nyyh.


[ 13:30 ]

Huh hah hei, paperihommiin kun ryhdyin, niin sieltähän tuli vaikka ja mitä vastaan. Niin ja löytyi se myyjäisten pohjakassakin lopulta. 20centin vajauksella. Ei kai siinä sitten muuta kuin kiposta se summa sekaan, että päästään takaisin oikeisiin summiin.

Melkoista sotkemista oli myös sitten tarjolla maanantaillekin, kun siellä oltiin Haiti kahvi lyöty tavallisena elintarvikkeena. Jos itse teen tällaisen kämmin, korjaan asian ostamalla samalla hinnalla elintarvikkeita ja lyömällä sen Haiti kahvina kassaan, problem solved. Mutta kun joku toinen tekee sen saman kämmin, niin en minä kyllä silloin tee "turhia" ostoksia puolesta... Kai se sitten on kilometrin pituinen selvitys tehtävä kirjanpidolle... Huoh..

Soittelin vähän ympäriinsä, että saisin neuvoja sen myyjäisten tulojen selvitykselle. Kollega on tulossa jossain välissä tänne jeesimään. Huh huh..


[ 13:40 ]

Sisään tuli asiakas, joka sanoi, ettei ole koskaan ennen käynyt ja halusi kovin katsella kaikkea. Kyseli, että mistä kaikkialta tänne tulee tuotteita ja ainoa vastaus, jonka saatoin antaa, oli että ihan ympäri maailmaa. Suomestakin täällä on tuotteita, kuten kahvia. Ja siis ihan paikallista kahvia.

Aikansa kierreltyään, asiakas päätyi ostamaan myslipatukan.


[ 14:15 ]

Luulinpa asiakkaaksi, mutta olikin joku, joka toi taas yhden esitteen meille ikkunaan laitettavaksi. Täytyy rehellisesti sanoa, etten ole ihan varma, että voinko laittaa, koska se on niin vahvasti kirkollinen juttu ja me ollaan enemmän mihinkään sitoutumattomia. Mutta toisaalta, se on joku tapahtuma, jossa siis ilmeisesti rukoillaan egyptiläisten hyväksi/puolesta, niin... En oikein osaa sanoa.. Kaipa odottelen vain, että kollega tulee paikalle sanomaan siitäkin juuta tai jaata.


[ 14:40 ]

Tulipa asiakas ja kovin määräteitoisesti kävi ottamassa hyllyltä saippuan ja heilui kortti kädessä. Ajattelin antaa katsella rauhassa, mitä halusi ostaa ja sitten kassalla sanoisin, ettei kortti käy. On ehkä helpompi hahmottaa, paljonko tarvitsee nostaa seinästä käteistä, kun on ensin päättänyt, mitä haluaa. Kyseli hiuksia varten muita tuotteita ja sanoin, että onhan meillä täällä shamppoot ja hoitoaineet, mutta asiakas sanoi, että hän pesee marseille-saippualla ja tulee hyvää jälkeä.

Lopulta sitten mentiinkin kassalle ja sitten kerroin että se kortti ei käy ja että ottomaatit ovat ihan vieressä. Asiakas päätti mennä hoitamaan ensin muut asiointinsa ja palaavansa sitten takaisin myöhemmin.


[ 14:50 ]

Tulipa kaksi asiakasta. Kovin ihastelivat kehtoa, mutta totesivat, etteivät tarvitse kyllä enää, mutta että jos olisivat tienneet, olisivat varmaan täältä ostaneet. Tätä kyllä kuulee aika usein, mutta kaipa se ajatuksena lämmittää. Kiertelivät aikansa ja toinen heistä kertoi, että on aikaisemminkin käynyt, mutta että esittelee tätä nyt tälle toiselle. Lopulta osti sitten inkiväärilimua ja karkkipussin. Kuitista kun kysyin, että haluaako, niin ostava asiakas sanoi, ettei tarvitse, mutta sitten hänen seuralaisensa sitten sanoi, että hän voisi vaikka ottaakin. Asialle naurettiin ja hyvissä mielin lähtivät jatkamaan matkaansa.


[ 15:35 ]

Ahdistus! Kassa ei täsmää. Kuka on tehnyt virheen? Kuka on jättänyt jonkin summan laittamatta ja minne? ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!


[ 16:00-17:10 ]

Kollegahan se sieltä tupsahti paikalle, oli tosin matkalla vielä eteenpäin, mutta tuli ostamaan pesuainetta ja mysliä. Juteltiin siinä vielä tovi, ennen kuin hän sitten kiiruhti eteenpäin.

Toinen kollega tuli vihdoinkin myös kaupalle ja alettiin selvittelemään lappusia ja lopulta sitten selvisikin, missä vaje oli piilossa.

Välissä tuli aiempi asiakas takaisin hakemaan sitä marseille-saippuaa ja ottikin kaksi kappaletta. Kovin puhui kahden mukana tulleen asiakkaan kanssa jollain toisella kielellä, mitä en kuitenkaan tunnistanut. Venäjältä se aluksi kuulosti, muttei se kuitenkaan ollut sitä, koska en tajunnut sieltä yhtään mitään ja he kuitenkin ihan aavistuksen eri tavalla sitä puhuivat.

Sitten kun kaikki oli selvillä lappujen ja rahojen suhteen, päätti kollega lähteä käymään kaupassa.

Eipä kyllä mennyt kauaa kun jälleen yksi kollega tuli paikalle. Mukanansa toi printin liittyen tämänpäiväiseen näyttelyyn kirjastolla. Sainpa oikein oman esitteen tapahtumaan ja aiheeseen liittyen. Jos vaikka töiden jälkeen menisin siellä käymään, vaikken ihan avajaisiin kunnolla ehdi, kun menee hetki, kun lasken kassan ja pistän kaupan kuntoon seuraavaa päivää varten. Ehdittiin siinä kanssa turista vielä, kun hän sitten lähti auttamaan ensin mainittua kollegaa kirjastolle.


[ 17:30 ]

Sitten tulikin tuttuja kaupalle. Tai siis, tuttu ja hänen mukanaan asiakas. Tai no, asiakkaitahan molemmat, mutta kuitenkin. Kehtoa kovin ihailivat ja harkitsivatkin, että varmaan olisi ihan kiva ostos. Sen kyllä näkee sitten ajan kanssa taas, että onko se tarpeeksi ihana. Mukana tullut päätti ostaa mysliä ja quinoaa. Mysliäkin hän pitkään aprikoi, että ottaako punaisen vai liilan paketin. Kummassa on enemmän sokeria, kumpaa hänen olisi parempi välttää. Siinä sitten ihasteltiin laukkujakin ja juteltiin aiheesta toiseen. Korttejakin tuli tutkittua.


[ 18:00 ]

Huh hah hei, niin se aika vain meni. Oven lykkäsin säppiin ja nappasin kukkasen sisälle. Ihan rehellisesti täytyy sanoa, etten osaa yhtään kuvitella, miten se raukka tuolla kylmässä pärjää. Kuolee varmaan kuukauden sisään, ellei sää lämpiä. Dun dun duu..

Kassa kone rupsuttamaan lappua ja pohjakassa kondikseen. Huomenna ehtii taas ihmettelemään lappua kuntoon.

Piia the kauppias, kuittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti