keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Aaaaaah, ihan kuin perjantai, keskellä viikkoa

Banaani ei meinannut haluta pysyä mahassa. Tunnin kiemurtelun jälkeen päätin että syön mignon munan. "PYSYT SIELLÄ! ET VARMANA TULO ULOS!" No, siitä se maha rauhottui. Worth!


[ 10:55 ]

Aamu alkoi ihan normaalisti ja sukkelaan. Kassa kuntoon ja valmistautuminen päivää varten.

Kurkkasin jo lounastarjonnan. Siellä on siskonmakkarakeittoa!!!! AAAAH!


[ 11:00 ]

Olin puhelimessa aviomiehen kanssa, kun avasin kaupan ovet. Kukkanen pääsi taas pihalle. Välillä on semmoinen olo, kuin se olisi lemmikki, joka pääsee ulkoilemaan ja se on onnesta sekaisin ja kasvattaa uusia lehtiä.

Niin ja edelleen koitan miettiä sille sitä pöytää, kun ihmiset ovat astuneet sen yhden pidemmän oksan päälle ja se on vähän kärsinyt siitä ja tekee sen puolesta pahaa..


[ 11:50 ]

Tosiaan, vielä kun muistan, niin paperihommat voisi hoitaa alta pois.

Sain juuri tulostumaan päiväkassatositteen, kun tuli asiakas. Pyöriskeli hetken aikaa ja kysyin sitten, että olisikos mahdollisesti jotain missä voisin jotain auttaa. Kyseli kosmetiikkatuotteista ja minä sitten esittelin meidän huulirasvat, käsirasvan ja käsi- ja vartalorasvan. Eipä sitten ilmeisesti ollut mitään, mikä olisi napannut. Kiitti ja lähti jatkamaan päiväänsä.


[ 11:55 ]

Juonittiin ystävän kanssa, että karkaan hakemaan lounasta tähän aikaan. Näin teen. SISKONMAKKARAKEITTO! MINÄ TULEN!!!


[ 12:05 ]

Voi vitsit! Päivä ei kyllä tästä enää parane! Siellä oli salaattipöydässä hunajameloneja! Otin salaattikipon niin täyteen, kuin vain mahtui! Aaah! Nyt saa tippua vaikka pommeja lopun päivää! Ei pelota!

Ja asiakaskin tuli tähän perään vielä. Osti kuusi pussia pikakahvia ja hierojan. Mahtava homma!


[ 12:10 ]

Huh huh! Seuraavaa asiakasta melkein taas heti perään! Huolinukkeja tuli kolmet kappaleet ostamaan ja vielä kivisen aurinkokaulakorun. Kyllä nyt kelpaa. Huomasin, että hänellä oli samanlainen lompakko kuin mitä itsellä oli edeltävä, ennen kuin se kului rikki asti. Tämä tosin oli punainen, kun omani oli musta.


[ 12:40 ]

Tuli puhelu tilitoimiston tädiltä. Sanoi tulevansa huomenna käymään ja hakemaan mappeja. Toivottavasti ne nyt sitten ovat nuo, mitkä tuossa on hetken aikaa olleet, koska muista minulla ei ole yhtään mitään hajua.


[ 13:05 ]

Lehdenjakajamies tuli. Voi vitsit kun tervehti hyväntuulisesti ja hymyili vielä perään! Aaah! Voi että! Ihanaa! Mahtavaa! Kylläpä tuli hyvä mieli!


[ 13:20 ]

Tulipa kerralla neljä asiakasta ja kovin kaikkea katselivat ja yhdessä ihailivat. Yksi amppeleista oli mieleinen ja eräs heistä sitten sanoi, että tulee vielä toinen päivä hakemaan sen ja siihen muutamat korit. Toinen asiakkaista kyseli huolinukkejen käyttötarkoitusta. Kehto sai taas vuolaat kehut ja pohdittiin jopa, että jaksaisikohan se keinuttaa aikuista ihmistä. Hihi!


[ 13:45 ]

Tuttu herrasmies asiakas tuli käymään ja sokeria osti paketillisen. Kiitteli kovin ja kertoi, että muun muassa viilin kanssa tykkää sitä ottaa.


[ 14:00 ]

Jälleen tuttu asiakas tuli, tällä kertaa kyseli talon kuvalla varustetusta avaimenperästä, mutta ikävä kyllä ne olivat jo loppuneet, kun ne olivat niin kovin suosittuja. Ja kun ei meillä oikein ole mitään vastaavaakaan, niin minkäs teet. Toivotin onnea etsintöihin, joskos jotain muuta kivaa löytyisi tilalle.


[ 14:15 ]

Tuli asiakas ainakin melkein sisään asti ja sitten tuumasikin, että tuli väärään kauppaan. Vaihteeksi näin. Heh. Tältä ei varmaan voi enää millään välttyä, vaikka mitä tekisi.


[ 15:40 ]

Tuli taasen tuttu asiakas pariskunta ja pikakahviahan he hakemaan tulivat. Kutakuinkin lausuttuna "nina ta kahua" (vapaasti kirjoitettuna) tarkoitti ilmeisesti "minä tahdon kahvia". Kieltä en kyllä muista enää. Näkemiin he sanoivat myös tällä kielellä. Hirmu mukava ja hauska pariskunta!


[ 16:25 ]

Tuli asiakas hakemaan pikakahvia. Tummasuklaapatukkakin houkutteli kovin hyllyltä ja pääsi mukaan. Teetä ei kuulemma tarvinnut, kun hyllyt ovat vielä täynnä, mutta sitten kuitenkin kun päästiin kassalle, niin meidän ale tee nappasi silmään ja päätti paketillisen kuitenkin ostaa.


[ 16:45 ]

Tuli asiakas juuri kun olin kantamassa pikakahvilaatikkoa, että saisin hyllyjä täytettyä. Ensin katseli teehyllyltä kovin kaikkea ja pohti, mitähän sitä raskaana saisi juoda. Tuumasin, etten tiedä sen tarkemmin ihan rehellisesti, paitsi että ainakaan lakritsiteetä ei saisi, mutta että itse juon siitä huolimatta, koska HYVÄÄ!

Osti sitten lopulta hyrrän, cream -makukahvin, ale teetä ja korin, mihin ne kaikki laittaa tuparilahjana. Ja kyseli sitten, olisiko jotain mihin kääriä ne kaikki ja tiesin, että meillä on täällä takana jotain läpinäkyviä muoveja, mutta asiakas päättikin ostaa sitten kuitenkin paperipussin. Sitten kun olisi pitänyt maksaa, kävikin ilmi, että kortilla koitti kovin taas päästä. Asiakas sitten tuumasi, että tulee pian takaisin, että käy hyörähtämässä ottomaatilla.

Niin ja minähän olin onnellisesti painanut "välisumman" sijaan "käteistä" ja kassakone oli tuutannut kuitin ulos. Nyt sitten arvuuttelen, onko se ottanut sen myyntinä vaiko ei...


[ 16:55 ]

Sieltähän hän tulikin sitten. Päätti vielä ostaa sille korille amppelin mukaan. Noh, löin amppelin kassaan ja ilmeisesti se sitten oli sen edellisen ostoksen lyönyt jo. Vaikka päässä ei laskea saisi, niin laskin siitä huolimatta nopeasti amppelin hinnan mukaan jo lyötyihin ja annoin rahaa takaisin sen mukaan kuin mitä yhteissummasta jäisi. Ja siis iskin kyllä sen amppelin kassaan ja väitin kassalle, että se olisi ostettu tasarahalla.

Kaipa kaikki meni oikein. Toivottavasti.

Kysyin vielä asiakkaan lähtiessä, että olisiko ovien kanssa tarvinnut apua, rattaiden kanssa kun oli liikenteessä, niin tuumasi, että pärjää kyllä ja että KELAn ovet ovat kuulemma vielä hankalammat. No joo! Vilkutin sitten pikkumiehelle ja yllätykseksi tämä vilkutti takaisin ja hymyili leveästi! Ah! Ihana! Hihi!


[ 17:35 ]

Soitin meidän varainhoitajalle ja kerroin laskuista ja tilauslaskusta ja sähköpostista, jossa ilmoitettiin ettei ennakkotilausmaksua tarvitse maksaa, että sieltä tulee ihan kunnon lasku nyt sitten perästä. Näillä tämä selvä.

Vielä on kahdet korit hinnoittelematta ja asettelematta esille. Huh huh. Sitten on se urakka tehty.


[ 18:00 ]

Kaikki tilatut tuotteet on käyty läpi, hinnoiteltu ja laitettu esille. HUH HUH! Urakka ohi! Seuraavaa satsia odotellessa. Oli meinaa tullut sähköpostia, että se olisi lähetystä vailla valmis.

Ovet lykkäsin kiinni ja kassan jätin rupsuttelemaan, kun kävin laskemassa pohjakassan.

Tänään oli kyllä kertakaikkisen hyvä päivä.

Piia the kauppias, kuittaa! 

1 kommentti:

  1. Nostit hymyn huulille useampaan otteeseen. Ihanaa positiivisuutta <3

    VastaaPoista