keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Jännittävää, miten ajaton päivä tänään oli

Olin kävelemässä kaupalle, kun huomasin, että tämän meidän korttelin päädyssä olevan kauneus-liikkeen standi oli kaatunut. Ihmekkös tuo, kun tuulee niin kovaa! Nostin sen siitä sitten pystyyn ja jatkoin kaupalle.


[ 10:55 ]

Kaupalla kaikki oli ihanasti valmiina, ei muuta kuin pohjakassa omalle paikalleen ja ready to roll!

Ja siitä tuulesta vielä: Meidän kyltti heiluu ja vinkuu kuin jossain kauhuleffassa. Hahaha!


[ 11:00 ]

Oli aika avata ovet ja katsoin kun tutun näköistä porukkaa meni kaupan ohi. Olin jotenkin kuitenkin niin keskittynyt siihen kukkaan ja sen pihalle kantamiseen, ettei päässä raksuttanut, ketä siinä oikein meni. Sitten kun avasin oven ja laskin kukan paikalleen, tuli tuttu moikkaamaan pikkuinen sylissään ja sitten vasta tajusin, ketä siitä tosiaan oli menossa ohi. Onpa mukava aloittaa päivä näin!


[ 11:10 ]

Paperihommat alta poies, niin ei tarvitse niitä enää sitten miettiä.


[ 12:10 ]

Jätin taasen lapun luukulle ja kävin hakemassa lounasta. Suunitelmissa oli, että olisin ottanut kasvispizzaa, koska se oli listan mukaan pannupizzaa, mutta sitten kun näin ne palaset, muutinkin mieltäni ja otinkin sen sijaan perunaa ja nakkikastiketta (missä oli mukana suolakurkun palasia) ja tietenkin salaattia, kun se kuuluu kuitenkin hintaan.


[ 12:45 ]

Kollega tuli pyörähtämään ja kurkkaamaan, miten täällä menee. Onneksi menee ihan kivasti, niin ei tarvinnut tehdä vahdinvaihtoa. Juteltiin sitten vähän ikkunakoristeista ja ideoista näyteikkunalle, kunnes hän päätti lähteä jatkamaan päiväänsä kaupungilla.


[ 13:00 ]

Hoo! Lähkärit tulivat pyörähtämään. Heillä ei ollut paljoa aikaa kuulemma, mutta halusivat silti tulla moikkaamaan. Kertoivat, että Dixissä olisi viikonloppuna LAN-party tapahtumaa ja että ehkä ovat menossa sinne. Juteltiin muutenkin vähän kuulumisia. Ihan hauskaa, kun tullaan käymään täällä.

Mutta MISSÄ KAIKKI ASIAKKAAT OVAT TAAS?!


[ 13:35 ]

Tuli asiakas ainakin melkein sisälle asti. Kyseli kollegaa, mutta sanoin, että jos hän täällä on töissä, niin lauantaisin ja kurkkasin listasta, ettei ainakaan nyt äkkiseltään näkynyt lähiaikojen vuoroissa. Sama asiakas on käynyt täällä ennenkin kyselemässä. Vähän harmittaa puolesta.


[ 13:45 ]

Lehdenjakaja mies tuli pyörähtämään. En ihan ehtinyt kunnolla tervehtimään, mutta hän huikkasi kuitenkin "Terve". Minusta se on huisin mukava asia sanoa. Tekee mieli kuitenkin tehdä jotain, millä saisin jotenkin vielä piristettyä hänen päiväänsä. Vaikuttaa jotenkin niin sellaiselta ihmiseltä, että hän kyllä sellaisen olisi ansainnutkin.


[ 13:55 ]

PÄIVÄN ENSIMMÄINEN OIKEA ASIAKAS! WOHOO!!!

Tuli kyselemään Gran Palomarin kahvia ja että onko täällä halvempaa kuin lukiolla. Sanoin, että siellä myydään vissiin ihan vain sitä, mistä menee pieni osa Haitin koulua varten avustusta, mutta että meillä on myös ihan tavallisessa pakkauksessa, mikä on vähän edullisempi. Yhden pussin vaaleaa paahtoa hän päätti ottaa ja oli tällä tyytyväinen.


[ 15:30 ]

Melko hyvän tovin ehdin taas animea katsella, kun tuli vihdoinkin asiakas!

Huivin tuli varsinaisesti ostamaan ja menikin melko määrätietoisesti hyllyltä hakemaan. Katseli sitten tuota meidän kehtoa ja kysyi, että vieläkö niitä on kaksi jäljellä. Sanoin, että on niitä vielä ja että niitä on kyllä vähän muutkin käyneet itsellensä katsomassa. Hän sanoi, että kovin hän haluaisi kyllä sellaisen itsellensä ostaa, että tytär on saamassa lapsen piakkoin. Sanoi että tulee toiste hakemaan sen itsellensä, kun on rahaa mukana ja mahdollisesti myös päiväpeitoksi ostaa yhden noista meidän alehyllyn liinoista. Noh, senpä näkee vasta sitten, kun on sen aika, että tuleeko ostaneeksi vaiko ei.


[ 15:45 ]

Kollega putkahti kaupalle ja tuli tuomaan pesuainepurkkeja tyhjinä tänne. Niitä kun oli ehtinyt muutamat kertyä. Yhden kuitenkin halusi täyttää pesuaineella ja osti pikakahvia lisäksi. Tuumattiin, että alkaa kanisteri olla vähän lopussa ja pitäisi kaiketi lisää hankkia. Mutta niinpä olikin, että kun asiasta alettiin soittelemaan, että mitä tehdään, niin löydettiin varastosta sellaisia pusseja, missä sitä olikin lisää. Vielä pitäisi kai pohtia, miten me saataisiin ne pussit tyhjennettyä kanisterin sisään, että olisi helpompi pumpata sitten purkkiin.

Siinä kun sitten lähtöä teki, niin tuli seuraava asiakas perään. Kierteli aikansa ja meinasin kyselläkin jo, että etsiikö jotain tiettyä, vai onko ihan ikkunaostoksien lumoissa. Sokeripaketti tarttui käteen ja sitten kysyi, onko meillä inkiväärituotteita. Noh, onhan meillä inkiväärijauhetta ja siitäkös hän innostui ja otti purkin. Näillä meinattiin pärjätä, mutta sitten sanoikin, että ostaa vielä kortin.

Setelillä maksoi ja olisi halunnut vielä loppuhilut antaa kolikoilla, mutta niitä ei ollutkaan tarpeeksi. Onneksi meidän kassassa riittää rikkoa rahaa ja antaa takaisin. Ei se maailmanloppu ole. Ja juuri kun oli asiakas karkaamassa jo omille teilleen, niin huikkasin nopeasti perään, että eikö hän tahdo vielä ostamansa kortinkin mukaansa, se kun oli jäänyt pöydälle sillä aikaa, kun sokeri ja inkiväärijauhe oli päässeet laukkuun. Naurahtaen tuli korttinsa hakemaan ja kiitti kovin.


[ 17:00 ]

Tänään on varsinainen kollega-päivä, jälleen tuli yksi ja pääsin pyytämään allekirjoittamaan pöytäkirjan. Olisi halunnut ensin ostaa yksittäin niitä koiperhosten häätö-kiekkoja, mutta kun niitä tuleekin 10kpl pussissa, niin jättikin väliin. Sen sijaan viimeinen appelsiinisuklaapatukka pääsi hänen hoteisiinsa.


[ 17:50 ]

Oho, tuli asiakas ihan näin niin kuin päivän päätteeksi. Suklaata haki. Kovin päivitteli, että hinnat olisivat nousseet, mutta eipä ne ainakaan minun aikana ole noussut lainkaan. Tiedä sitten, millloin viimeksi käynyt. Katseli myös laukkuja ja kertoi että hänen oma laukkunsa on myös ostettu täältä. Suklaapatukan kanssa kuitenkin vain lähti jatkamaan matkaansa.


[ 18:00 ]

Ja niin päivä on taas mennyt ohitte. Asiakkaita on ollut kiitettävän paljon, niin ei ole tuntunut lainkaan niin pahalta tänään kaupan puolesta. Ovi on lukkiutunut ja kassa rapsuttelee päiväkassakuittia. Pian on taas päivän työt tehty loppuun asti ja pääsen karkaamaan kotia kohden.

Piia the kauppias, kuittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti