torstai 24. huhtikuuta 2014

Tik tak tik tak, kello menee omaa tahtia

Olipas jännittävä aamu. Olin viemässä autoa aviomiehelle hänen työpaikalleen, kun eräs vanhempi herra oli päättänyt parkkeerata keskelle risteystä (niin sanotusti). Oli vähän hankala kääntyä sinne sisäpihalle, minne olin menossa, kun tämän herran auto oli siinä edessä. Kai olisin pystynyt koukkaamaan jotenkuten sen takaa, mutta päätin kuitenkin avata oven ja huutaa, että "Anteeksi, tässä ei ole parkkipaikka!" Mies häkeltyi ja kysyi, että eikö tosiaan ja että hyvä kun sanoin. Meni takaisin sisään lukitsemaansa autoon ja siirsi toiseen paikkaan. Että näin.


[ 10:55 ]

Kaupalla oli melkoisen rutiininomaista. Valot päälle, avaimet ja kännykkä pöydälle. Kassa kuntoon ja.. niin, sitten huomasin, että kello oli jäänyt jumiin 7:30. Tiesin ettei kello todellakaan voinut olla niin vähän ja tuumasin, että kaipa se pitää patterit vaihtaa. Koska kello on kaksipuolinen, kävin tarkistamassa toiselta puolelta, oliko silläkin puolella aika pysähtynyt. Ei ollut. Siispä vain yksi patteri pitää metsästää.

Pitänee pitää silmällä siitä huolimatta sitä toistakin puolta. Luultavasti senkin patteri vetelee viimeisiään. Varmaan samaan aikaan kuitenkin vaihdettu patterit.


[ 11:00 ]

Kaupan ovi auki asiakkaille, kisumatto pihalle ja kukkanen sen kaveriksi. Ja sitten meninkin ottamaan vähän tuoreempaa kuvaa tähän blogin "banneriin".

Tässä muistutuksena kuva edeltäneestä kuvasta.[ 12:20 ]

Olin juuri karkaamassa hakemaan lounasta, kun tulikin asiakas ja tämän pieni tyttö. Kuulemma äidille oli hakemassa jotain pientä lahjaa ruusun lisäksi. Tyttö olisi kovasti tykännyt heppalippaasta, mutta isä tuumasi, että sorminukke voisi olla kivempi. Lopulta sieltä lähti tiikeri mukaan. Silmälasikoteloakin tutki. Varoittelin, että se on vähän uuden jäykkä, että se siitä vetreytyy kyllä, kun se on kuitenkin nahkaa. Aika moni asiakas on jättänyt ostamatta, kun ne on niin jäykkiä.

Tuumaili sitten että pitäisi palata käymään täällä kaupassa joskus uudestaankin ja lähtivät jatkamaan matkaansa auringonpaisteeseen.


[ 12:35 ]

Noniin, nyt on perunaa ja jauhelihakastiketta ja voita ja salaattia. Olisikohan pitänyt ottaa leipääkin... Noh, sinne jäi. Perjantaista oli lappu, että menee 12:30 kiinni se pulju, niin pitänee olla skarppina ja mennä ajoissa paikalle!


[ 13:55 ]

Tuli oikein vauhdikkaasti asiakas sisään ja tervehdin. Asiakas hymyili, katseli ympärilleen, kääntyi minua kohden ja sanoi: "Voi anteeks! Nyt mä oon tainnu tulla väärään kauppaan!"
"Kukkakauppaanko olit menossa?"
"No joo, voi että! Käykö näin useinkin?"
"Juu, et ole ensimmäinen, kun tänne eksyy."
"Joo, siis kyllä mä sen kukkakaupan tiedän, mut jotenkin kiireessä ja ajatuksissa sitten tulinkin tänne. Pitää kyllä tännekin tulla joskus oikein ajan kanssa käymään."


[ 14:00 ]

Sähköpostissa kyllä tuntuu olevan melkein sama määrä roskapostia kuin tavallistakin postia.. Huh huh.. Mitenhän niitä saisi oikeasti filtteröityä poies.. Vähän masentaa nuo.

Sitä vielä pohtiessa ajattelin tehdä ne edellisten päivien päiväkassatositteet ja päivittää pääkassan.


[ 14:55 ]

Tuli oikein kaksi asiakasta kerrallaan. Kysyivät josko oltaisiin myyty erikseen kassin kahvoja, mutta eipä me kyllä niitä myydä. Pitäisi koko kassi ostaa kerrallaan, jos pelkät kahvat haluaa. Noh, tästä huolimatta toinen heistä osti roobios-teetä. Toinen päätyi ostamaan patukan tummaa suklaata ja banaanilastuja. Katselivat vielä ympäri ämpäri, hyrrät tarttuivat silmään, samoin lelukassit. Ennen kuin lähtivät, tuumasi toinen, että pitäisi varmaan joskus ostaa iso amppeli korin kera, että saisi pehmolelut laitettua sinne sisään kurkkimaan.


[ 15:30 ]

Tulipa asiakas ja sanoi, ettei ole koskaan käynyt ennen. Katseli ympärilleen ja päätyi ostamaan colalimun. Kahvejakin hieman katseli, muttei sitten kuitenkaan päätynyt ostamaan mitään. Sitten ihastui amppeliin ja lähin jo etsimään kyseistä kappaletta, mutta sitten muuttikin mielensä ja halusikin toisenlaisen amppelin. No eihän siinä sitten, kurkkasin vain sen mallin numeron ja kävin hakemassa. Sillä välin asiakas koetti erilaista koria sisään ja päätti ostaa sitten toisenlaisella korilla. No eihän tämä mitään haittaa, ihan vapaasti vain!

Mutta sitten kävi tämä tavallinen: Korttia kovin tarjosi. Tuttu litania sitten meidän käteisellä ostamisesta ja että pankkimaatit löytyy viereiseltä kadulta. Sinne hän sitten lähti ja jätin taas sivuun tuotteet odottelemaan.


[ 15:40 ]

Sieltähän hän palasikin ja sai ostettua ostoksensa. Voi voi, pitää käydä rikkomassa taas meille vähän vaihtorahaa, kun 20 euron setelit alkaa valtaamaan meidän kassakonetta.


[ 15:45 ]

Tuli puhelu, jossa toisesta päästä kyseltiin kollegaa. Kerroin että hän tulisi työvuoroon vasta huomenna kolmen jälkeen. Sanoi soittavansa silloin sitten uudestaan.


[ 15:50 ]

Noh, kollegoista puheenollen, tulipa sitten toinen kollega käymään kaupalla katsomaan postit ja ostamaan vaaleaa africafea. Tuumattiin, että pitänee laittaa esite oveen kiinni, kun sellaisia oli postissa tullut.


[ 16:05 ]

Tajuan laskeneeni listasta puolet hinnoista väärin... Onneksi en alkanut vielä kirjoittelemaan hintalappuja! Ja ei muuta kuin uudelleen laskemaan.


[ 16:15 ]

Näin niin kuin muutamat uudelleen laskettuna.. Siis ihan käsittämättömän paljon halvempia hinnat ensinnäkin, mutta näin niin kuin verrattuna vanhoihinkin hintoihin, ero on melko huomattava. Aloinpa vain pohtimaan, että minkä ihmeen takia me ei olle ennen tilattu tuolta paikasta? Täytyy kyllä jatkossa tilata ennemmin sieltä. Ja nimenomaa yhteistilauksella, niin ei tule ihan kohtuuttomat rahtikulut.


[ 16:25 ]

Ja sitten pamahti toinen kollega paikalle. Kahvia taasen keittelemään ja teevettä lämmittämään johonkin tapahtumaan. Hetken aikaa siinä juteltiin ja sitten tuli asiakas, tai niin ainakin luulin, mutta olikin kollegan äiti. Juteltiin sitten tovi siinä lisää ja sitten tuumasin, että minun on parasta mennä vain laskemaan lisää niitä hintoja.


[ 16:45 ]

Se hetki, kun tajuan, että olin sittenkin laskenut ne hinnat oikein ja joudun kumittamaan kaikki äsken kumitetut ja laskemaan uudelleen... Gawd, I'm so stupid.


[ 16:55 ]

Tuli melkoisen tuiman näköinen asiakas. Mustiin pukeutunut ja kaikkea. Kierteli kaupan ympäri ja näytti jotenkin siltä, että kun jos minä selkäni käännän, niin hän polttaa sillä välin koko kaupan maan tasalle. Sitten kun oli kierrellut ja katsellut, hymyili minulle ja sanoi sitten hirmu mukavalla äänellä, että on tosi kiva kauppa. Ja kysyi sitten meidän kaksipuolisen seinäkellon hintaa, jos me niitä myydään. Sanoin että eiköhän niitä ole edelleen Jyskin valikoimassa.

Tältä se syyllinen kello näyttää. Kehtaakin hämätä asiakkaita!


[ 17:30 ]

Sain laskettua hinnat (uudestaan) loppuun ja nyt enää pitänee keskustella lopullisista hinnoista varainhoitajan kanssa. Se homma jäänee sitten huomisen puolelle. Luultavasti pääsen ihan itse kuitenkin hinnoittelemaan loppuun asti, mutta konsultointi välissä tekee ihan hyvää.


[ 18:00 ]

Ja näin se tämäkin päivä meni ohitse, niin että humahti vain. Jotenkin tuntui että äksöniä olisi ollut enemmänkin, mutta melkoisen normaali päivä se tämäkin on loppupeleissä ollut.

Ovi säpissä, kisumatto sisällä kukkasen kera ja kassa rupsuttamassa, pohjakassa tarvitsee laskea, napata päiväkassakuitti talteen, näppää valot pois päältä ja karata kohti Prismaa ostamaan vähän ruokaa.

Piia the kauppias, kuittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti