keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Laatikoita laatikoiden perään!

Aamusta oli sellainen olo taas, että vesikin tulee ylös. Olisi kai pitänyt syödä jotain, mutta leivät oli homeessa. Auringossa säilyttäminen ei välttämättä ole paras vaihtoehto (olkoonkin vain aamuaurinko).


[ 10:50 ]

Postilaatikon uumenista löytyi kolme kirjettä kaupalle ja loput oli samoja vanhoja sille toiselle firmalle. No jaa, ei vieläkään ole minun asia. Mietin vain välistä, josko siellä on jotain tärkeääkin.


[ 10:55 ]

Niin, täällä kaupalla on edelleen näitä laatikoita, mitä tulisi käydä läpi. Puuh lääh! Noh, valot päälle ja kassaa kuntoon, kohta pääsee taas niiden kanssa riehumaan ja ihmettelemään oikeasti hintoja.


[ 11:00 ]

Ovi, nuppiin kiinni, auki ja kukkanen ja kisumatto ulos. Yksi laatikko taas syyniin. Yhdestä satsista näyttäisi puuttuvan tuotteita. Tämä oli siitä laatikosta, mikä oli rikkoutunut ja teipattu takaisin kasaan. Mutta lapun mukaan näitä tuotteita pitäisi olla lisää jossain, joten käydään nyt kiltisti kaikki laatikot läpitte. Sitten jos edelleen puuttuu, voidaan antaa vähän viestiä, että missäs on.. Oli meinaa juuri se laatikko mm. auki teippauksistaan. Siis leikattu auki tai sitten revennyt auki. Oli miten päin vain, niin on mahdollista, että osa tuotteista on lähtenyt sitä kautta kävelemään.

Vieläkin oksettaa.. Ja vettä vain olen juonut. Nappasin lakun, jota ei edes tehnyt mieli, että maha vähän rauhoittuisi. Lounasta käyn hakemassa kuitenkin vasta 12:00.


[ 11:50 ]

Oho, päivän ensimmäinen asiakas! Wohoo! Ei ole enää nollapäivä! Tuli ostamaan shamppoota omaan pulloon ja kolmet pussit tummaa africafea. Näytti taas melko tutulta tämä herra. Liekö ennenkin ollut minun asiakkaana.

Enää yksi iso laatikko jäljellä käytävänä läpitte ja sitten pääsee hinnoittelemaan. On kyllä sen verran isompi laatikko, että taidan avata sen tuolla oven vieressä ja kannan sitten ne sisällä olevat laatikot erikseen ja tutkin niiden sisällöt sitten. En lähde riskillä kantelemaan sitä enää tänne taakse kun nämä edellisetkin laatikot ovat kaikki olleet merkattuja, että painaa yli 15kg. En edes tiedä, saanko oikeasti edes kannella raskaita asioita.. Kai tässä vaiheessa raskautta vielä saa, kun ei ole mahakaan tiellä. Höhö.


[ 12:00 ]

Nyt sitä lounasta! "Pieni hetki"-lappu taas vain ikkunaan ja kaupungintalon lounasravintolalle noutamaan!


[ 12:25 ]

No sieltähän se kesken lounastuksen tuli. Siis se viimeinen laatikko, mitä mietiskelin, että missähän se mahtaa luurata. Nyt on kaikki laatikot tulleet. Enää loppuunasti tarkistus. Mutta ensin syön kyllä lounaan!


[ 13:20 ]

Tulipa asiakas ja kyseli HUIVEJA! Oho! Jännää! No minäpä sitten reippaana menin esittelemään meidän huivit ja asiakas tykästyi batiikkihuiviin ja osti sen. Kyllä nyt kelpaa!


[ 14:30 ]

Hoo! Kollega tuli pyörähtämään. Osti punaseetri-puupyöryköitä, mitkä viimeksi sitten oli kuitenkin lopulta jättänyt sinne. Juteltiin vähän uusista tuotteista ja suunnitelmista, mitä olen juoninut kaupan järjestyksen suhteen.


[ 15:40 ]

Niin, käytyäni läpi kaikki tuotteet, joita olimme tilanneet, päädyin siihen tulokseen, että meillä on yksi pussi liikaa Toor Dhal Lentilsejä. Pitäisiköhän asiasta jonnekin ilmoitella vai kuka mitä häh?

Jos sitten vaikka laittaisin muutamia viestejä eteen päin ja ihmettelisin seuraavaksi hinnoitteluja.


[ 15:55 ]

Tulipa asiakas ja suolaa oli ensimmäiseksi hakemassa. Sitten kyseli pesupähkinöille pussia ja kyllähän meiltä semmoisia löytyy. Sitten keksi vielä ihan lopuksi, että haluaisi Lemon & Ginger -teetä ja kävin sellaisen vielä hakemassa hyllystä. Maksun hetki tuli ja käteistä löytyi jopa 8 euroa, mutta eipä se riitä kattamaan edes suolan hintaa. Asiakas sitten tuumasi, että hänpä käy nostamassa rahaa (tarjottuaan ensin korttia, jonka jouduin tietenkin pyörtämään takaisin) ja tulee pian takaisin. Jätin tuotteet pöydälle odottelemaan.


[ 16:30 ]

Sieltähän hän tulikin takaisin ja sai maksettua ostoksensa. Onneksi ei tullut ketään välissä, niin ei tarvinnut peruuttaa ostoksia.


[ 18:00 ]

Hintoja ehdin pohtia ja miettiä ja vatvoa. Kaipa se sitten lasketaan TUOTTEEN TUKKUHINTA jaettuna VALUUTAN KURSSI kerrottuna KATE kerrottuna VERO. Ehkä. Olettaisin.

Mutta nyt ovi kiinni ja hinnat saavat jäädä huomiseksi. Niin ja ne päiväkassaotteet pitää tehdä kanssa huomenna. Jep jep ja huh huh!

Piia the kauppias, kuittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti