keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Aurinko paistaa ja asiakkaitakin käy

[ 10:55 ]

Postilaatikossa oli pari juttua meille. Yllättävää, että se toinen yritys oli jättänyt mainokset ottamatta... Mutta nehän eivät ole nimellä, niin minkäs teet.

Kaupalle vähän kiireessä, äkkiä kassa kuntoon.


[ 11:00 ]

Olin kukkasta tunkemassa pihalle, kun siinä olikin jo asiakas odottelemassa. Ei muuta kuin tervetuloa vain. Rattaiden kanssa kun oli liikenteessä, niin autoin tietenkin ovien kanssa, että pääsi sisään. Pikakahvia tuli hakemaan ja kun kysyin että montakos laitetaan, niin asiakas meni vähän hämmilleen. Tuumasin että monet ostaa paljon kerrallaan varastoon, niin sitten on mitä juoda ja ei tarvitse ihan heti olla hakemassa taas lisää. Tutkittiin päiväyksiäkin ja nehän meni rattoisasti seuraavan vuoden puolelle. Eli ei mitään hätää. Neljä pussillista lopulta otettiin ja parit suklaalevyt. Kyllä nyt kelpasi. Autoin tietenkin taas ovien kanssa, kun ulos piti päästä.

Oikeastaan tosi kivaa, kun heti aamusta tulee asiakas.


[ 11:20 ]

Niin, Windows XP:n tuki on loppumassa. Mikäs muukaan täällä meillä töissä on kuin se. Hyvä ja vakaa järjestelmä. Siihen pitäisi saada joku pieni päivitys, mikä jatkaisi ainakin jonkinasteista turvaa vuoden verran. Tiedä siitä sitten. Mutta lähdin nyt latailemaan, kun kone itsekin jo huomautti tuen päättymisestä.

Niin ja sitten toinen asia. Normaalisti tässä kohtaa hoitaisin päiväkassatositteen.. Well, vaikeaa hoitaa, kun ei tullut tuloja. Silloin ei tehdä mitään. Jotenkin toimeton olo.

Ja vielä kevyt avautuminen: Tein aamusta pari leipää ja otin mukaan töihin. Otin pari haukkua, tai no, melkein puolet toisesta leivästä syöty, kun alkoi yrjöttämään niin paljon, että taidan jättää välistä loppuun syömisen. Ainakin nyt vähäksi aikaa.. Aamupahoinvointi... Gawd I hate thee!


[ 12:30 ]

Tulipa asiakaspariskunta pyörähtämään. Kirkkokahvia olivat hakemassa, mutta jäivät juttelemaan kaupasta ja tuotteista. Pohtivat että ovat joskus itsekin harkinneet, että toisivat tuotteita Suomeen, mutta loppujen lopuksi se osoittautui niin monimutkaiseksi prosessiksi, että se vähän niin kuin kaatui sitten siihen se hankeidea.

Lehdenjakajakin tuli pyörähtämään, ennen kuin asiakkaat olivat vielä poistuneet. Ei ihan hymyä irronnut, mutta tervehti kuitenkin.


[ 12:45 ]

Jos sitä lähtisi lounasta hakemaan. Siellä on kalakeittoa tarjolla kaupungintalon lounasravintolassa. Pakko hakea!


[ 13:40 ]

Tulipa sieltä tuttu asiakas pyörähtämään. Osti pari koria itsellensä ja hyöri hetken ympäri kaupan, mutta päätti sitten kuitenkin vain niillä pärjätä tällä kertaa. Sanoinpa varmaan ensimmäisen kerran, ihan luonnollisesti "..ja oikein hyvää päivänjatkoa." Siis ihan oikeasti, vihaan semmoista teennäistä ja itsekään en suostu teennäisesti huutelemaan perään. Siksi tämä oli henkilökohtaisesti hieno hetki.


[ 14:20 ]

Hieno päivä! Taas tuli asiakas. Kovin tutkiskeli silmälasikoteloa itselleen, mutta tuumasi lopuksi, että vähän on turhan jäykkä se kansi. Sanoin, että uskoisin, että se kyllä käytössä vetreytyy, mutta jäi kuitenkin hyllyyn. Sen sijaan lähti yksi hieroja mukaan ja suitsukkeistakin löytyi sopiva tuoksu. Voima-lehtikin tuli napattua - kuulemma kovin hyvä lehti. Tyytyväisen oloisena lähti ulos, auringonpaisteeseen.


[ 16:20 ]

Varainhoitaja tuli pyörähtämään ja otti laskun mukaansa. Muuten on melkoisen hiljaista taas ollut.


[ 17:30 ]

Tuli asiakas ja kyseli kollegaa. Tuumasi ettei hänellä nyt ole käteistä, niin ei voi oikein mitään ostaakaan. Sanoin, että perjantaina tulee hänen kyselemänsä kollega taas kaupalle. Tuumasi, että katsoo taas joku toinen päivä, josko tulisi.


[ 18:00 ]

Ja niin päivä taas päättyi. Kukkanen pääsi takaisin sisälle ja kassa pääsi rapsuttelemaan päiväkassakuittia. Pohjakassan laskeskelin siinä perään ja ryhdyin valmistelemaan taas seuraavaa päivää varten kaikkea kuntoon.

Ja kotia pääsy meni kyllä taas kävelyksi.

Piia the kauppias, kuittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti