tiistai 27. toukokuuta 2014

Ihan semmoin maanantai-fiilis, vaikka hyvin menee

[ 10:55 ]

HUA! Ajoissa! Harjoittelija oli ovella odottelemassa jo, että pääsisi sisään. Kassaa kuntoon, päivän kevyttä  suunnitelmaa.


[ 11:00 ]

Kauppa auki, valot päälle. Kisumatto pihalle, kukkasen ja näytetelineen kanssa.


[ 11:25 ]

Paperihommat ovat kasaantuneet ja voisi hoitaa ne tässä välissä vihdoinkin alta pois.


[ 11:45 ]

Alettiin sitten käymään läpi loppuja tavaroita. Puuh lääh!


[ 12:05 ]

Tuli päivän ensimmäinen asiakas ja shamppoota kaipasi. Hämmentyi hieman, kun ei ollutkaan sillä paikalla, mihin oli tottunut. Löytyi sitten mukava sopiva shamppoo laatu. Omalla pullolla oli liikenteessä, niin olikin mistä valita.


[ 12:10 ]

No, nyt kun shamppoon oston vauhtiin päästiin, niin harjoittelijakin osti itselleen shamppoota.


[ 12:35 ]

Lounastauko!


[ 12:55 ]

Tuli mukava asiakas katselemaan että mitäs täällä meillä on, niin että voi sitten ohjata ihmisiä omalta kaupaltaan tänne, mikäli kaipaavat jotain, mitä heillä itsellään ei ole. Hyvin huomaavaista! Osti pikakahvipussin ja alennuksessa olevan vaalean africafen.


[ 13:30 ]

Kollega tuli pyörähtämään kaupalla ja osti pari pussia alennuskahvia myös. Meinasi napata meiltä lappuset mukaan, mutta eipä me vielä olla tarkistettu niitä läpi, niin päätti hakea vasta huomenna.


[ 15:00 ]

Tuli oikein asiakasperhe. Isä, äitee ja kaksi lasta. Tulivat kyselemään riippukeinua. Näytin meidän tarjonnan ja he sitten avasivatkin vähän yhtä riippumatoista ja pohtivat, olisiko se sellainen, millaisen he haluaisivat. Lopulta päätyivät ostamaan riipputuolin ja sitten kävivät tutkimassa muita hyllyjä ja ostivat pussin capuccinoa, kolme levyä suklaata, vihreää ja mustaa irtoteetä ja purkillisen shamppoota omaan pulloon (joka tosin tuli kaupan puolesta pöydän alta - lupasivat tuoda omia tyhjiä pulloja tilalle).

Kortillahan he sitten olisivat kovin halunneet maksaa, mutta neuvoinkin reitin ottomaatille. Siinä kun lähtivät sitten ensin kuulemma jonnekin käymään, ennen kuin tulevat takaisin, päätin iskeä kassaan, kuin asiakas olisi maksanut tuotteet jo, koska olin laiska, enkä jaksanut alkaa perumaan kaikkia (Kyllä, ne olisi pitänyt kaikki iskeä erikseen.) ja sitten lyömään takaisin uudestaan.


[ 15:30 ]

Sieltä tulikin isä takaisin ja maksoi ostokset. Satuinpa arvioimaan hänen käyttämänsä maksusummankin oikein, niin ei tarvinnut erikseen alkaa päässä laskemaan, että paljonko hänen nyt sitten pitäisi saada rahaa takaisin.


[ 16:50 ]

Asiakas tuli hakemaan ihan olkalaukkua. Nuorelle miehelle. Esittelin tietenkin meidän valikoiman ja sanoin, että eiköhän se ole tyylistä ja värimausta kiinni, että mikä iskee ja kenelle. Lopulta sitten asiakas päätyi ostamaan valko-viininpunaraitaisen ison olkalaukun ja sovittiin, että mikäli väri ei olekaan mieleen, voi sen tulla kuitin kanssa ja käyttämättömänä vaihtamaan.

Kysyi sitten lopuksi, että onko meillä mitään pähkinöitä. Siellä hyllyssä meillä nököttää saksanpähkinöitä ja cashew-pähkinöitä. Ei kuitenkaan ainakaan tähän hätään ostanut mitään enempää.


[ 17:15 ]

Laskettiin loppuun kaikki kaupalle tulleet tuotteet ja todettiin, että yhdet kahvit ovat kokonaan kadoksissa ja yksi luomupikakahvi puuttuu. Norsulaukuista ei tiedetä, että montako niitä nyt sitten piti olla, että kai se lasku tulee perästä ja maksetaan sitten sen mukaan. Samoin kuin Gran Palomarien kanssa, että niiden määrää ei tiedetä, paljonko oikein niitä pitäisi olla, mutta ainakin ne on nyt laskettu ja laskua odotellessa.

Päiväyksetkin kaikki löytyy nyt nätisti.


[ 17:25 ]

Tuli asiakas, joka kyseli jotain tiettyä rasvaa. Näytin meidän parit rasvat, mitä meiltä löytyy hyllystä. Asiakas tarkisti kalenterista mainitsemansa rasvan nimen ja tuumasin, ettei meillä kyllä sellaista ole. Sanoi, että on varmaan ymmärtänyt väärin, että mistä kaupasta sitä oikeastaan saa. Mutta tutkaili sitten muuta kauppaa ja valitsi Cultura-kahvia maistiaisiksi. Toivottavasti tykkää ja tulee hakemaan toistekin!


[ 18:00 ]

Se on kuulkaas pulju kiinni. Huomenna otetaan kuvia uusista tuotteista, mitä laitettiin esille. Tänään ei jaksa. Siellä sataa vettä ulkona. Yhyy.

Piia the kauppias, kuittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti