tiistai 20. toukokuuta 2014

Tänään kokoustellaan, piiiiiiitkä päivä

Jalankulkijat voisivat opetella liikennesääntöjä. Mm. tien yli ei ravata, jos siinä ei ole suojatietä. Ja silloinkin sopii vähän katsoa, että onko joku tulossa vaiko ei, VAIKKA autoilijalla on väistö velvollisuus, kun ravaa sitä valkoraitaista tietä pitkin.


[ 10:55 ]

Kaupalla oli odottelemassa ihana harjoittelijamme! Jee! Laitettiin kassa kuntoon yhteistuumin ja kerroin juoniani kaupan järjestyksen muuttamiseksi. Ehkäpä voisin hurjia ideoitani kertoa myös muulle porukalle, jos saataisiin siis tänne pienet talkoot, että saadaan siirrettyä. Jos se nyt ollenkaan on edes idean arvoinen juttu.


[ 11:00 ]

Kaupan ovet auki, teline pihalle, kukkanen ja kisuliinimatto perästä. Sisäovi kyllä taas pidetään kiinni, ettei me paistuta tänne kauppaan ulkona olevan kuumuuden takia. Tämä on ehkä ainoa hetki, kun olen kiitollinen, että täällä on ylitehokas ilmastointi. Sitä kun saisi vain talveksi ja kylmiksi keleiksi säädettyä rauhoittumaan, ettei tänne tarvitsisi jäätyä!


[ 11:15 ]

Nyt on hyvä hoitaa alka rästiin jääneet paperihommat. Onkin useampi sivullinen tehtävää, mutta ei pelota! Kohta ollaan taas ajantasalla!


[ 11:45 ]

Koska ollaan innokkaita ja toimelijaita ja kaikkea positiivista, alettiin siirtämään taas vähän paikkoja. Alta löytyy melkoiset pölyt ja kakat. Onneksi on pesuvehkeet!


[ 13:00 ]

Kollega tuli pyörähtämään, sanoi hakevansa kakkukupuaan. Jääkaapissa oli vielä tarjottavia aika paljonkin jäänyt. Oltiin juuri saatu riehuttua kaikki paikoilleen ja kollega ei ollut edes huomannut, ennen kuin mainitsin asiasta.

Täytyy kyllä ihan rehellisesti sanoa, että kyllä tämä uusi järjestys noiden puolesta on paljon parempi!
[ 13:30 ]

Kaupalle tuli oikein isompi ryhmä asiakkaita. Ilmeisesti olivat ulkomaalaisia ja yksi heistä ainakin ihan suomalainen. Tervehdin sitten sujuvasti englanniksi. Varsinaista asiakaspalvelutilannetta ei tullut, kun he lähinnä nopeasti katsoivat mitä kaikkea löytyy. Heidän (ilmeisesti) oppaansa tuumasi, että käyvät ensin nopeasti vain pyörähtämässä eri paikoissa ja saavat sitten perästä tulla uudestaan vielä, jos siltä tuntuu. Käyhän se niinkin.


[ 13:50 ]

Tuli asiakas, joka sanoi, että voin kyllä jäädä ihan istumaankin, että hän vain katselee. Että oli menossa kultasepän liikkeeseen, mutta että se olikin vielä kiinni. Juteltiin sitten vähän tuotteista ja tuotteiden tekijöiden työoloista ja muista.


[ 14:00 ]

Tuli oikein ihastuttava asiakas. Ruokosokeria haki pari pakettia. Kuittia kysyttäessä naureskeli, että vaimolle pitää viedä, että voi näyttää mihin on tuhlaillut rahansa.


[ 14:05 ]

Tuli asiakaspariskunta. Yllytin harjoittelijan palvelemaan heitä. Sivukorvalla kun kuuntelin asiakkaiden keskenäistä kuiskutusta, tajusin, että ilmeisesti he olivat Saksasta. Päätin sitten mennä kuitenkin vähän tueksi ja eikös asiakkaat sitten kyselleetkin korvakorujen materiaalista. Ainakin toivoin, että osasin sanoa oikein. Niin ja englanniksihan minä tietenkin pelasin, koska minun saksankielen taito on melkoisen rajallinen.

Asiakkaat käviviät vielä tutkimassa kaulakoruja ja löysivät mieleisensä. Pyysivät sitten jotain pientä pussia korvakoruille ja kyllähän meiltä nyt semmoinen pieni oranssi löytyi. Josko ne säilyisi pikkaisen paremmin sellaisessa. Kiittivät kovin ja toivottivat hyvää päivänjatkoa.

Jälkikäteen harmitti, etten ollut sanonut kuitenkin heille: "Danke schön!" tai jotain muuta yhtä hienoa.


[ 16:20 ]

Pitkän hiljaisuuden jälkeen tuli asiakas. Tiskiainetta tuli omaan pulloon hakemaan. Harmittelin sadesäätä ja asiakas kertoi olevansa polkupyörällä liikenteessä. Toivottavasti ei läpimäräksi kastuisi!

Niin ja tämän pitkän hiljaisuuden aikana olemme mittailleet kaupan hyllyjen kokoa ja laitelleet niitä Paintissa mukamas paikoilleen ja sen perusteella ryhtyneet tekemään suunnitelmaa ja juonia kaupan järjestyksen vaihtamiseksi. Kesken kaiken tajusin vain, että puhelin on tosiaan tällä yhdellä seinällä... Ja liekö niin, ettei sitä saa oikein minnekään myöskään vedettyä. Mikä tarkoittaisi sitä, että meidän paikkojen vaihtelut jäisivätkin tähän. Asiaa tulee tutkia![ 17:30 ]

Pitkän mittailun, uudelleen järjestelyn Paintin puolella jälkeen, totesimme, että meillä oli aivan liian valtavat ideat toteuttamiseen nähden. Ei ole sen arvoista ja kaikki eivät mene hyville paikoille, eikä istu oikein ja plääää...


[ 17:50 ]

Ensimmäinen kollega saapui kokousta varten. Toinen tuli kyllä melko perään ja lopulta täällä olikin jo aika kivasti porukkaa kasassa.


[ 18:00 ]

Kauppa kiinni virallisesti. Kaikki ulkona olleet tavarat sisälle ja kokousta kehiin. Kassan katson sitten, kun ehdin päivän päätteeksi.

Piia the kauppias, kuittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti