perjantai 9. toukokuuta 2014

Viikko meni nopiasti!

[ 11:00 ]

Niin, vaihteeksi vähän myöhässä. Vaikka lähdettiin ystävän kanssa ihan ajoissa. Kaipa siinä sitten kun venkslasin autoa vielä parkkipaikalla suoraksi, kun olin sen viereisen auton mukaan parkkeeranut viivojen sijaan. Noh, pääasia, että pääsin kuitenkin tulemaan töihin.

Kassanlaskennan olin vain jättänyt tälle päivälle, niin venähti pika-aloittaminenkin. Ja siinä kun laskeskelin, totesin, että rahaa pitäisi ihan oikeasti rikkoa lisää. Niinpä laskeskelin ristiin rastiin seteleitä kolikoiksi ja rikoin niin pieniksi, kun vain suinki varoista pystyin.


[ 11:10 ]

Menipä yllättävän pitkään saada vihdoinkin ovi auki ja kisumatto pihalle, kukkanen kaverinaan. Mutta sainpahan! Ja onpahan pienempää rahaa kassassa, niin saa asiakkaillekin annettua jotain takaisin.


[ 11:25 ]

Oho! Tuli jo ensimmäinen asiakas, tai oikeastaan kaksi ja yksi pieni sylitapaus. Hamppunaruista olivat kiinnostuneita ja näytin tietenkin, mistä meidän narut nykyään lymyää. Korttijuttuja ilmeisesti aikovat tehdä ja totesivat, että pitäisi ensin käydä hakemassa oikeat pohjat kirjakaupasta ja sitten vasta alkaa kunnolla mallaamaan narujen kanssa. Yhden kerän annoin vähän avata ja kokeilla, miltä se näyttää korttia vasten. Mittaakin lainasin sen verran, että pääsi mittaamaan kortin kokoa ja arvioimaan, paljonko tarvitsee luultavasti ostaa narua.

Lopulta olivat lähdössä käymään ensin siellä kirjakaupalla ja tuumasin sitten siihen varuiksi perään, että muistavat, että täällä meillä käy ainoastaan käteinen, että jos ovat jo muutenkin sinne päin menossa, niin voivat käydä sitten ottomaatilla siinä samalla tarvittaessa. Hieman hämmentyivät ja kysyivät, että onko aina ollut niin, että meillä käy täällä vain käteinen ja vastasin tietenkin, että on. Käteistä kuulemma kyllä löytyy, että siitä ei huolta ja lähtivät kirjakaupalle.


[ 12:30 ]

Karkasimme ystävän kanssa lounaalle kaupungintalon lounasravintolaan. Lykkäsin oveen kiinni vain tutun "Pieni hetki" -lappusen ja ovi lukkoon.


[ 13:00 ]

Takaisin kaupalla. Ystävä teki hieman jälkiruokaostoksia, eli FairBreak ja Dubble -suklaapatukat ja kävin hakemassa maksetun cola -limun jääkaapista kylmänä.


[ 13:35 ]

Niin, ne paperi hommatkin on välillä hyvä tehdä loppuun. Eli päiväkassatosite edelliseltä päivältä ja pääkassan päivitys.


[ 13:45 ]

Tuli asiakas ja pyysi huolinukkeja. Kysyi montako yhden paketin sisällä on ja tuumasin, että kyllä niissä kuusi pitäisi olla. Seitsemän pakettia hän sitten osti ja tarkistettiin jokainen, että on varmasti kuusi. Hänellä oli mielessään tietty määrä ja niitä piti siis riittää kaikille. Kaikki oli kunnossa ja asiakas pääsi tekemään ostoksensa loppuun. Siinä sitten kun vaihtorahaa oli lompakkoonsa laittamassa, tuumasi, että voisikos hän mahdollisesti vaihtaa hänen kolikoitaan seteleihin. No tottahan toki se niin päin käy. Tehtiin sitten runsaiden kolikoiden vaihto ja asiakas oli helpottunut, kun pääsi ns. kolikkotaakastaan.


[ 13:50 ]

Ystävä päätti sitten siihen perään, että kyllä hän nyt vain sittenkin ostaa tuota toffee+merisuola maitosuklaata levyn. Herkku nam nam!


[ 14:45 ]

Kollega tuli jo vaihtovuoroon. Josko kävisisin sitten hoitamassa tiskit ja roskat ja karkaan ystävän kanssa viikonlopun viettoon!


Piia the kauppias ja tukijoukkona ystävä, kuittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti