keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Vieläkin on maanantai -fiilis

WARNING! Lisään kuvia tänään myöhemmin! Tule kurkkaamaan uudestaan!


[ 10:55 ]


Aamukriisin jälkeen olin kevyesti myöhässä, mutta ehdinpäs kaupalle kutakuinkin ajoissa. Harjoittelijan kanssa iskettiin kassa kuntoon ja alettiin pohtimaan, mitä me oikein työnnetään roikkumaan meidän telineeseen. Sotasuunnitelma kuitenkin oli, että jotain uutta pitää laittaa.


[ 11:10 ]

Tulipa asiakas, paitsi että meidän ovi oli vieläkin lukossa, vaikka kisumatto ja kukkanen oli ulkona. HUPS! Oltiin niin sen telineen sisällön suunnittelun kimpussa, että ihan unohdettiin. Noh, päästettiin asiakas sisälle ja asiakas kertoi haluavansa ostaa lahjakortin, mutta että ensin katselisi, että mitä oikein keksisi suunnilleen yhteissummaksi. Oli menossa ihan lahjaksi ylioppilaalle. Lopulta summa olikin melko selvä ja tehtiin oikein hieno lahjakortti, kortteineen ja kirjekuorineen. (Ehkä parasta, että asiakas otti ihanan vihreän kirjekuoren, mistä itse henkilökohtaisesti pidin suuresti!)


[ 11:50 ]

Saimme vihdoinkin meidän telineen valmiiksi hintalappuineen ja veimme senkin ulos. Tällä kertaa ihan piirun verran eri kohtaan, koska sade olisi todella ikävä, jos se pääsisi käsiksi meidän tuotteisiin.


[ 12:00 ]

LOUNASTA! KUOLON NÄLKÄÄN!!


[ 12:45 ]

Kollega tuli pyörähtämään ja hakemaan nyt listat. Käytiin niitä vähän läpi ja muita mysteeritavaroita. Alkaa olla hommat selvät ja saadaan asioita taas eteen päin. Jee!


[ 14:30 ]

Tuli asiakas, joka halusi ostaa opettajalle lahjan. Ei halunnut ostaa taas suklaata, eikä osannut sanoa, juoko kahvia vaiko teetä, niin kyseli sitten vähän kasseista ja laukuista. Kauppakassit näytin ja samoin meidän isomman laukku/kassi-hyllyn. Lopulta päätyi ihastumaan pieneen pussukkaan ja osti pillin siihen kaveriksi. Sitten sanoi, että olisi vielä kolme vetäjää myös, joille pitäisi kanssa jotain keksiä. Nyt sitten taas nenä kääntyi kuitenkin suklaahyllyjen puoleen. Lopulta löytyi sopivat kolme erilaista levyä. Näillä olikin sitten hyvä jatkaa matkaa.


[ 14:45 ]

Asiakas tuli sisään ja tuumasi, että opettajalle tarvitsisi keksiä lahja. Sanoinkin juuri hetki sitten harjoittelijalle, että nyt onkin varmaan juuri sellainen kausi, että ihmiset ostaa lakkiaisiin ja opettajille lahjoja. Ja koska ollaan vähän erilainen kauppa, niin täältä voi saada vähän toisenlaista tavaraa, kuin mitä ehkä normaalisti tulee annettua.

Harjoittelija hoitikin tämän asiakkaan mallikkaasti. Osti kuulemma pussukan ja kolmet suklaapatukat.


[ 15:00 ]

Tulipa tuttu asiakas. Kyseli näyteikkunan tyynystä ja sanoin, että se on lähinnä siis päälliset, mitä me myydään. Satulatuoliin kyseli päällistä, muttei meillä kyllä semmoisia ole. Sitten teetä meinasi tulla ostamaan ja sitten kuitenkin sanoi, että tykkäsi siitä kahvista, mitä oli aiemmin ostanut. Sanoin, että meillä onkin se nyt oikein supertarjouksessa, että senkus ostaa pois vain vaikka parikin pussia. No näinpä hän sitten päättikin tehdä. Jäätiin sitten vielä siihen jutustelemaan, ennen kuin hän lähti matto-ostoksille Nummelan suuntaan.


[ 15:15 ]

Jee! Tuli taas asiakas! Suklaata kovin tuli kuulemma ostamaan, mutta että katselee vähän muutakin. Huikkasin (koska olin jälleen pökkinyt harjoittelijan hoitamaan tilanteen) että meillä on maistiaisia uusista suklaista, että niitä kannattaa ehdottomasti kokeilla. Asiakas sitten kyseli, että mitäs niissä nyt sitten on ja parhaani mukaan pyrin kuvailemaan. Sitten jätin taas vastuun harjoittelijan harteille. Lopulta pienen sähläämisen ja hämmennyksen jälkeen kassakoneen kanssa, asiakkaalle saatiin myytyä 6 levyä suklaata.


[ 15:35 ]

Meni jännäksi vessassa käyminen, kun oli valo palanut. Ei muuta kuin kynttilä kehiin. Meinasin jo, että pitäisi käydä kaupasta hakemassa uusi, mutta eipä sitten tarvinnutkaan, kun löysin laatikosta vielä yhden ehjän lampun. Mutta sen jälkeen kyllä joudutaan käymään hakemassa uusi kaupan puolelta.


[ 16:50 ]

Koska ihana harjoittelijani stressaa jo nyt, että myöhästyn tapaamisestani, niin sovittiin, että lähden nyt vähän aikaisemmin. Jätän avaimet ja kaupan harjoittelijan hellään huomaan. Kyllä hän varmasti pärjää!

Piia the kauppias, kuittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti