maanantai 12. toukokuuta 2014

Voe maanantai

Juu, elikkäs melkoisen maanantai. Olin kaikin puolin ajoissa ja olin tyytyväinenkin, että olin ajoissa, koska parkkipaikan etsimisessä meni hetki aikaa, koska kaikki hautuumaan paikat oltiin jo varattu (se on aina, kun sataa vettä ja kukaan ei halua kävellä töihin pitkää matkaa). Laitoin auton parkkiin ja lähdin kävelemään kaupalle, kun tajusin, että ne avaimet. Ne on toisten housujen taskussa. Ihan käsittämätöntä tuuria taas. Maanantai.


[ 11:10 ]

Päästiin harjoittelijan kanssa kauppaan ja huomattiin ovella, että kisumatto oli jäänyt ulos. Raukka parka. Onneksi sitä ei oltu varastettu. Valot oltiin suljettu kerrankin ns. oikein. (Tai siis, miun jättämien ohjeiden mukaisesti, koska minun mielestä yksinkertaisesti parempi niin päin. Koska näyttää siltä, että kauppa on virallisesti kiinni, mutta joku hääräisi takaosassa vielä jotain. Suojaa kauppaa paljon paremmin.)


[ 11:15 ]

Saatiin kassa laitettua ja kaupan ovin auki. Huh huh!


[ 11:30 ]

Otettiin varsinaiset äitienpäivä -jutut pois näyteikkunalta ja joudutaan vähän sitä suunnittelemaan vielä lisää, että saadaan taas tarpeeksi laaja edustus eri tuotteista esille.


[ 12:10 ]

Sähköpostit on tutkittu ja vastattu ja ihmetelty. Näyteikkuna sai hintalappuset ja kaikki paikoilleen.



Toiseen näyteikkunaan ei vielä olla koskettu ja se onkin ehkä enemmän vielä pohdinnan alla, että mitähän ihmettä sinne oikein keksisi..


[ 12:15 ]

Paperihommia aloitin tekemään, mutta enpä voinutkaan tulostaa, kun meiltä on muste niin lopussa, että tuli haaleeta harmaata vain ja jäi rivejä tulostumatta, niin soitin sitten kollegalle että lisää mustetta tarvittaisiin. Jossain välissä tulee sitten hakemaan koodin, minkä perusteella saadaan oikea patruuna sitten ostettua sisään.

Tulipahan kuitenkin pääkassa tarkistettua ja laskettua rahat, että pääkassa täsmää. Ja kyllähän se.


[ 12:35 ]

Hylkäsin harjoittelijan yksin vastaamaan kaupasta sillä välin kun itse livistin hakemaan lounasta. Taas myöhässä.


[ 13:00 ]

Kaupalle tuli kollega ja hänen perästään harjoittelija opettaja. Käytiin hieman läpi harjoitteluun liittyviä asioita. Nivaska papereita jäi kaupalle ja niiden kevyen tutkimisen jälkeen totesin ainakin itse, etten ihan rehellisesti tajunnut välttämättä puoliakaan, että millä niitä asioita pystyisi soveltamaan ja mitä niillä tarkoitetaan. Ihme ammattikieltä täynnä. Mutta eiköhän asiat selviä omalla painollaan.


[ 13:30 ]

Tuli kaksi asiakasta, jotka ilmeisesti kaveruksia. Ihmettelivät vähän että mikäs kauppa tämä on ja tutkivat ympäriinsä. Toinen heistä innostui "huppareista" ja koetti jopa ihan yllensä. Tuumasi sitten, että taitaa tulla sellaisen ostamaan myöhemmin itsellensä.

Täytyy rehellisesti sanoa, että toinen asiakkaista vaikutti siltä, että joko oli nukkunut todella vähän ja silmät punoittivat sen puolesta, tai sitten oli tullut nautittua jotain hieman kyseenalaisempia asioita.. Hieman kuumotti. Ja onneksi paikalla oli harjoittelija ja kollega!

Asiakkaiden poistuttua puheltiin kollegan kanssa hieman, että mitä tuotteita mahdollisesti voitaisiin ottaa sinne maailma kylässä -tapahtumaan, ilman että otetaan ristikkäin tuotteita muiden maailmankauppojen kanssa. Mihinkään lopulliseen ei kyllä päädytty ja onhan tässä vielä aikaa miettiä, pohtia ja kysellä.


[ 13:40 ]

Jälleen uusi asiakas. Usutin harjoittelijan palvelemaan hänen tarpeensa. Asiakas katseli ympärilleen ja tutki yhtä sun toista tuotetta, muttei kuitenkaan päätynyt ostamaan mitään. Vaikutti kuitenkin siltä että olisi kiinnostunut palaamaan toiste.


[ 14:00 ]

Jee! Asiakas! Tutkiskeli kaupan antia myöskin melko antaumuksella, kuten aiempikin, muttei hänkään lopulta ostanut mitään.

Voi voi, ei tämä tällainen oikein kaupan puolesta ole toimivaa. Kassaan ei olla saatu tänään vielä yhtään mitään! Asiakkaita on kyllä käynyt, mutta.. Ei se oikein kauppaa pyöritä.


[ 14:20 ]

Lupaavasti tuli asiakas sisään. Hänkin kovin kiinnostuneena tutki tuotteita ja rohkaisin jopa kokeilemaan hattua, mikäli se häntä kiinnosti. Eihän se sieltä hyllystä voi kertoa, miltä se päässä tuntuu ja näyttää. Asiakas kuitenkin tuumasi, että katselee ihan mielellään vain. Kierreltyään kaupan, kertoi, että hänellä on sisko Afrikassa ja että hänestä on ihanaa katsella näitä tuotteita, jotka ovat sieltä päin. Ehkä vähän epäsuorasti lupasi palata takaisin ja ostaakin jopa jotain.


[ 16:00 ]

Varainhoitaja tuli käymään kaupalla. Täällä olikin useampi posti odottelemassa häntä. Juteltiin siinä tovi muutakin ja sitten hän osti piikkiin banaanilastuja, erikoistummasuklaa -levyn ja mantelisuklaa -levyn. Sovittiin, että hän lähettää listan lopuistakin asioista, jotka ovat piikissä ja muodostan siitä sitten hänelle laskun.


[ 16:15 ]

Kollega tuli vihdoinkin ja kävin antamassa printterin musteen värikoodin, että saadaan oikeaa tavaraa printteriin. Puhui jälleen siitä telineestä ulkona, mutta sanoin myös huoleni näyteikkunan puolesta. Se ihan oikeasti menettäisi koko merkityksensä, koska kukaan ei näkisi sisälle ollenkaan.

Mikäli laittaisimme telineen todella siihen eteen, tulisi amppelien siirtyä muutenkin sitten sen ikkunan taakse ja emme menettäisi varsinaisesti yhtä näyteikkunaa.


[ 16:30 ]

Tuli asiakas pari ja he katselivat ja kiersivät kauppaa. Ennenkin ovat käyneet. Tuttuja siis ainakin tavallaan. Lasienkeliä katseli toinen muutamaankin kertaan, muttei sitten kuitenkaan ilmeisesti kokenut tarpeelliseksi. Teepussi -kuppikin sai lähempää tarkastelua osakseen, muttei sitten kuitenkaan sekään tullut valituksi.

Tuli vielä yksi asiakas lisää sisään ja hänkin kierteli hieman, muttei sitten kuitenkaan löytänyt omiin tarpeisiinsa oikein mitään.

Sitten tuli kollega sen printtivärin kanssa ja antoi kuitinkin talteen. Maksetaan se takaisin, sitten kun maksetaan, ilmeisesti. Ja jos tuon nyt tälle päivälle lyö menoksi, niin jäädään tällä vauhdilla vain miinuksille.

Toinen asiakkaista päätyi ostamaan pillimehun (kehuin kovin, miten hyviä ne ovat) ja suklaapatukan. Päivän ensimmäiset tulot! Jee!


[ 16:45 ]

Olin oikea natsityöllistäjä, kun laitoin työharjoittelijan laittamaan teekupin hinnan kunnolla kiinni hyllyyn. Hirmuisen vaativa työ!


[ 17:45 ]

Tuli kaksi asiakasta. Kiertelivät vähän ja kyselivät tuotteista ja kaupasta. Kerroin sen minkä osasin ja naureskelin, etten ihan kaikkea tiedä, kun en ole vielä edes puolta vuotta ollut täällä töissä. Toinen heistä päätyi ostamaan huolinukkeja. Nyt luulisi ettei huolet enää paina. Hihi!

Tulostin sitten päivän päätteeksi lappusen ensiviikonlopun tapahtumaa varten. Sitä saa sitten ihmetellä tarkemmin sitten. Ja huomenna ehtii ihmetellä lappua myös tuotteille, jotka otetaan mukaan sinne.


[ 18:00 ]

Harjoittelija kävi laittamassa kaupan oven kiinni ja otti kisumaton ja kukkasen sisään turvaan pitkäkyntisiltä. Laitoinpa hoitamaan myös kassan lopetuksen, hue hue! Hirveetä kyykytystä!

Piia the kauppias, kuittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti