maanantai 5. toukokuuta 2014

Maanantain uudet kujeet: Työharjoittelija!

MIE OLEN NIIN PALJON MYÖHÄSSÄ!!!

[ 11:05 ]

Kaupalla. Postit kävin kurkkaamassa, muttei siellä ollut mitään kaupalle. Kaikille muille kyllä. Ja se kuolinpesäilmoitus.

Ovella katsoin, että mitäs ihmettä. Kukkanen ja kisu on pihalla! Eikai niitä olla unohdettu ulos?! Mutta kokeilin sitten uteliaisuuttani ovea, koska kaikki valotkin olivat päällä. Täällä olikin kollega paikalla. Voi mikä helpotus! Joku sentään oli avaamassa kauppaa!

Selvisikin, että täällä oli käynyt lauantaina jonkinlainen kämmi, mitä tarvitsi selvitellä.

Tässä kohtaa olin vielä niin sekaisin, etten ole varma, missä vaiheessa meidän työharjoittelija tuli paikalle.


[ 11:20 ]

Paikalle tuli asiakaspariskunta, joka kyseli tiskiharjanpäitä. Meillä ei kyllä semmoisia ole täällä myynnissä. Emäntä tuumasi että joskus on kyllä ollut ja että heidän tarvinnee mennä Helsinkiin katsomaan, jos siellä olisi. Jaa'a, eikös niitä semmoisia myyty ihan tavallisessa kaupassakin? Mutta kaipa sitten meidän kaupoilta jostain löytyy kanssa. Tiedä sitten.


[ 11:40 ]

Tässä vaiheessa kollega on jo karannut omille asioilleen ja lauantain sotku on kutakuinkin selvitetty tilitoimistoa varten. Nyt pohdin enemmän, mitä kaikkea keksisin harjoittelijalle kokeiltavaksi. Päiväkassakuittitositteiden tekemistä?


[ 11:45 ]

Tulipa asiakas, joka sanoi, että ostamansa kassi on niin kovin kova, vaikka nahkaa onkin, ettei hän siitä oikein välitä sittenkään. Huomasin, että kassi on meidän kaupalta. Esittelin sitten meidän kankaisia vaihtoehtoja, muttei mikään oikein asiakasta miellyttänyt. Olkalaukut eivät missään nimessä kelvanneet. Ja katseli vielä muita nahkalaukkuja, joita vähän ihmettelin, koska eikös hän juuri siksi tullut ostamaan uutta, kun edellinen ei kovuudessaan miellyttänytkään. Hinta ilmeisesti kuitenkin toppuutteli asiakkaan. Tyhjin käsin tämä sitten lopulta kaupalta lähti, kun mitään vaihtoehtoa ei hänelle löytynyt.


[ 11:50 ]

Postipakettilappu odotteli edelleen pöydällä. Päätin sitten antaa harjoittelijalle tehtäväksi hakea sen. Mitähän lie sieltäkin on tulossa tänne. Niin ja jos tulee ongelmia, niin on hyvä olla numero kaupalle, mihinkä soittaa. Vaikka tuskin mitään ongelmaa tulee.


[ 11:55 ]

Kollega oli jättänyt lapun, jossa vielä pahoitteli, ettei ollut käynyt niitä tuulikelloja läpi. Pyysi, etten kaunaa kantaisi. Enhän minä sellaista! Harmittaa saattaa asia jos toinen, mutta kaunaa en kyllä kanna. Se olisi pikkumaista.


[ 12:15 ]

Sähköpostit tutkittu ja edelleen lähetetty.

Postista tulikin pieni nippu lehtiä (ei siis pakettia, niin kuin luulin) Maailma kylässä - festivaaleille. Soitin niistä ja sovittiin, ettei ainakaan vielä jaella kenellekään, kun niitä on niin vähän.

Ja nyt kyllä käyn hakemassa lounasta!


[ 14:20 ]

Paperihommat tehty. Puoliksi harjoittelijan käsialalla ja puoliksi omalla. Lauantain hämäryydet päätin näpytellä itse. Ja nyt on edellisen kuukauden päiväkassatositteet ja pääkassakirja lähetetty tilitoimistolle. Loppuivat sitten postimerkitkin tähän väliin, niin saa sitten ensikuussa hakea niitä lisää.


[ 14:30 ]

Käytiin harjoittelijan kanssa riehumassa ja vietiin pahvilaatikot vihdoinkin pois keräykseen. Pari kierrosta jouduttiin tekemään, että saatiin kaikki pois.


[ 15:05 ]

Tiliotteet tarkistettu tähän väliin kanssa.

Tulipa pitkän hiljaisuuden jälkeen asiakas ja halusi amppelin ostaa. Katseli yhtä sun toista ja lopulta löysi mieleisensä. Tykkäsi jopa niin paljon, että osti niitä kaksin kappalein ja kahdet korit, vaikka neljät olisi mahtunut. Sanoi, että tulee sitten hakemaan lisää, kun kokee tarvitsevansa. Kiitteli kovin ja lähti tyytyväisenä kaupalta. Kuitin kanssa kävi jännästi, ettei se tulostunutkaan ja syyksi paljastui, että uutta kuittirullaa ei oltukaan laitettu kassaan, vaikka niin olin luullut. Ei muuta kuin laittamaan sitten. Onneksi asiakas ei kuittia kaivannut. Käsin sen olisi joutunut kirjoittamaan muuten.


[ 15:15 ]

Kollega yllätti ja tuli käymään. Osti suklaalevyn ja kehui sitä kovin hyväksi. Tekee ihan mieli ostaa ja maistaa sitäkin! Päästinpä työharjoittelijan iskemään kassaan, niin pääseepä tekemään oikein töitäkin.


[ 15:30 ]

AINIIN SE KIEKKO!! Juoksinpa sitä sitten kääntämään, kun olin auton kiekkopaikalle jättänyt.


[ 16:00 ]

Eipä tämäkään päivä ole kollegojen puolesta mikään täysin turha päivä. Jälleen tuli yksi ja kertoi olevansa menossa varastolle tekemään hommia. Osti sitten yhden FairBreak -patukan kun sitä niin kovin mainostelin, että hyvää on. Hihi!


[ 16:20 ]

Työharjoittelija karkasi hakemaan käteistä. Ehkäpä nyt on ollut tarpeeksi pitkään houkuttimia ympäri kauppaa ja periksi on johonkin väliin vain annettava.


[ 16:25 ]

Onneksi ottomaatti on niin kovin lähellä, niin ei tarvinnut täällä kaupalla kauaa yksikseen kykkiä, kun työharjoittelija palasikin jo takaisin.


[ 16:30 ]

Aiemmin päivällä soitteli herra ja kyseli josko me myisimme papu espressoa. Kyllä maar! Samainen herra tulikin sitten hakemaan sitä nytten ja samalla kyseli, josko me oltaisiin kiinnostuneita hankkimaan kortin lukijaksi iZettle. Siitä on ollut sähköpostin puolella ainakin vilkasta puhetta ja on ihan varteenotettava vaihtoehto. Papujen lisäksi päätti ostaa vielä lakritsa -karkkipussin (sitä kun niin kovin kehuin. Ja siis se on oikeasti hyvää!). Hirmu mukava herra.


[ 16:45 ]

Tulipa tuttu asiakas hakemaan suitsukkeita. Pari isompaa pakettia meni tälläkertaa. Ja juuri kun olin ehtinyt tänään kertomaan työharjoittelijalle, että meillä käy ne tietyt asiakkaat hakemassa mm. juurikin suitsukkeita, niin tietenkin hän on juuri sillä sekunnilla takahuoneen puolella!


17:40 ]

Niin ja aletuotteita pääsi taas vähän esille tuonne tiskille. Naamakirjaankin tein asiasta päivityksen.


[ 18:00 ]

Ja sitten onkin taas se aika päivästä, kun laitetaan ovi kiinni, lasketaan kassa ja karataan kotiin. Olipa paljon mukavampi päivä, kun oli seuraa!

Piia the kauppias, kuittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti