maanantai 9. kesäkuuta 2014

Ensin oli asiakkaita, sitten tulikin ukkonen

[ 10:55 ]

Kaupalla oli pimeää, kun tulin ovelle. Mietin, että onkohan valo palanut. Oven ylälukko oli jäänyt lukitsematta. Huomasin tämän, kun yritin avata ovea ja laitoinkin itse oven lukkoon. Sisällä kävin laittamassa valoja päälle, niin olikin vain kaikki sammutettu. Jaa'a, pitäisiköhän tehdä isompi ja selkeämpi lappu niihin katkaisijoihin..

Kassa piti laskea nopeasti kuntoon ja kun etsin rahalaaria, niin löysin sen sieltä, mistä en odottanut sitä löytäväni: Kassakoneen sisältä.


[ 11:00 ]

Ovi auki, teline, kukkanen ja kisumatto pihalle.

Kukkakaupan ehkä ihanin kukkanen myynnissä mein ikkunan vieressä! Pääsen katselemaan sitä koooooooko päivän!

Ostaisin sen meille kotiin
vaikka heti, mutta on
hieman tyyris tapaus.

[ 11:20 ]

Asiakas tuli ostamaan aurinkokuivattuja mangoja pari pussillista ja ruokosokeria yhden paketin. Päätti ostaa vielä pari ale suklaalevyä, kun huomasi ne kassan vierellä. Kyseli vähän ensin vain, että mitä niissä oli ja sanoi, että täytyy maistella.


[ 11:30 ]

Kävin paperihommien kimppuun. Tämä siis käsitti pöytäkirjan tulostamisen, kassatositteiden kirjaamisen ja tulostamisen, sekä pääkassakirjan päivityksen. Näiden hommien jälkeen tarkistin pääkassan summan ja totesin, että kadoksissa ollut summa, josta oli ollut lappu pöydällä, löytyi sieltä. Olin siis vain laskenut väärin, kun olin rikkonut isompaa seteliä pienemmiksi rahayksiköiksi.


[ 12:30 ]

Tuli asiakas, joka olikin hakemassa palkintoja Porlan tapahtumaan. Kierreltiin siinä hetki ympäri ämpäri kauppaa, kun esittelin, mitä kaikkea olin miettinyt sinne mahdollisesti palkinnoiksi.

Sisään tuli kaksi muuta asiakasta. Kiertelivät kauppaa aikansa, samalla kun laskin ensin tulleen kanssa tuotteita, joita hän ostaisi palkinnoiksi. Mietin kovin, että tarviisivatkohan nämä toiset asiakkaat jotain, mutta melkoisen omatoimisia olivat ja lopulta eivät sitten ostaneet mitään. Kiittivät ja poistuivat.

Porlan tapahtumaan kerättiin lopulta pahvilaatikkoon erilaisia kivoja palkintoja lapsille ja sovittiin, että jätän odottamaan syrjään, että sitten kun on päättänyt loputkin palkinnot, niin sitten voin tehdä laskun kokonaisuudessa. Turha kahdessa erässä on kaikkea laittaa.


[ 13:00 ]

Asiakas tuli käymään pikkuisen tytön kanssa. Ihailivat ensin sadekeppejä, sitten sorminukkeja, kolikkokukkaroita ja huolinukkeja. Mikään ei sitten kuitenkaan lopulta tainnut tarpeeksi puhutella. Kuulemma tyttö oli halunnut tulla katsomaan, mitä täällä on. Ehkäpä jotain kuitenkin on jäänyt mieleen, mikä voisi olla kiva ja tulee joskus toiste hakemaan. Eihän sitä tiedä.


[ 13:20 ]

Asiakas tuli sisään ja kyseli tarot-kortteja. Sanoin, ettei meillä kyllä sellaisia täällä ole, että kannattanee kysellä kirjakaupan puolelta. Asiakas kertoi jo sieltä käyneensä katsomassa ja että haluaisi vähän erikoisemman näköiset. Kertoi myös, ettei ollut ennen käynyt tässä kaupassa, vaikka on kyllä tiennyt, että tämä täällä on jo hetken aikaa ollut olemassa. Meinasi ostaa Zen Again-teetä ja kyseli etteikö meillä olisi detox-teetä. Sanoin, ettei meillä kyllä nyt ollut valikoimassa, mahdollisesti tulevaisuudessa kuitenkin on tulossa. Maksuvaiheessa jouduin toteamaan asiakkaalle, ettei meillä kortti käy, kun hän kovin olisi sellaista tarjonnut. Laskeskeli sitten käteisensä ja tuumasi, että ottaakin sittenkin toista teetä, mihin hänellä on varaakin.


[ 13:40 ]

Tulipa asiakas ostamaan ihan inkivääri-limua. Pyysi saada kylmänä, mutta kun kävin jääkaapilla, ei siellä ollut ainuttakaan sisällä. Joku oli ne kaikki sieltä penkonut pois. Asiakas kysyi sitten, että onko MITÄÄN valmiiksi kylmänä ja sanoin, että olen pahoillani, että siellä ei ollut ensimmäistäkään limua tai mehua enää jääkaapissa. Asiakas kuitenkin päätti ostaa kaksi inkiväärilimua. Toisen laittoi laukkuunsa ja toista ryhtyi juomaan kaupasta poistuessaan.


[ 14:30 ]

Hieman iäkkäämpi asiakas tuli kauppaan ja kertoi tulleensa ostamaan kahvia. Kysyin, että pikakahvia vai suodatinkahvia vaiko mikähän mahtaisi olla mielessä. Tuli sitten kahvihyllylle ja näytti pikakahveja. Kysyin sitten että haluaako hän ihan peruspikakahvia, vai haluaisiko hän luomua, mitä meillä olisi nyt myös tarjolla. Alkoi siinä sitten laskeskelemaan rahojansa ja sitten alkoi laskemaan luomukahvipusseja. Kuuden pussin kanssa hän ajatteli pärjäävänsä ja maksoikin sitten ne. Laukusta löytyi kahvallinen kauppakassi, mihin oli helppo pakata kahveet mukaan.


[ 15:10 ]

Tulipa asiakas, joka kyseli virkattuja stressipalloja. Sanoin, etten tiennyt sellaisista. Kertoi, että joskus pari vuotta sitten sellaisia olisi ollut täällä myynnissä ja kysyi, olisiko mahdollisesti joskus tulossa uudestaan. Sanoin, että kyselen vähän ihmisiltä, jotka täällä on pidempään ollut töissä, että mistähän mahdollisesti niitä on aikoinaan tilattu. (Toivon hartaasti, ettei sieltä tulo vastaukseksi, että "Selaileppa niitä katalogeja, niin löydät.", koska on aika inhottavaa alkaa käymään läpi useamman eri paikan katalogeja ja koittaa etsiä jotain tiettyä tuotetta, jos jollain on jo jollain asteella muistissa, että mistä ne mahdollisesti on joskus tilattu.)


[ 16:25 ]

Ukkonen jytistelee. Muutamat muut Lohjalaiset kaverit ovat jo raportoineet sähkökatkoista. Kaupalla ei ainakaan vielä ole mitään tapahtunut.


[ 17:10 ]

Ukkonen tuli kohdalle. Jytinä ja salamointi käy. Vettä sataa kaatamalla ja rakeita paiskoo maahan. Niin ja sitten tajusin, että se meidän rekki on tosiaan siinä ulkona ja luultavasti meidän kassit saa vähän kyytiä kanssa. Tuli vähän kiire hakea sisään. Onneksi ei olleet kastuneet loppujen lopuksi kuin kevyttä kosteutta vain pinnassa. Vesi sattui tulemaan sen verran sivusta, ettei suoraan päälle tullut ja katos suojasi kuitenkin tarpeeksi.

Rakkaat aivot, voisitteko mitenkään toimia loogisesti?


[ 18:00 ]

Sateet ja ukkonen on väistynyt. Kauppa sulkee ovensa tältä päivältä taas. Kassa menee laskentaan ja päiväkassan koostekuitti tulostuu.

Piia the kauppias, kuittaa!

PS. Ukkonen!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti