tiistai 17. kesäkuuta 2014

Olipas hyvä päivä

[ 10:30 ]

Öäöäöä, liian aikaisin liikkeellä. Tai lähinnä niin, että aviomies päätti heittää näin aikaisin tänne. Nyt on vähän hämmentynyt olo, että mitä oikein sitten edes tekisin. Ei siinä, kyllä tässä ehtii mm. hintoja laskea valmiiksi ja laitella tuotteita hyllyyn ja varastoon.

Kassan laskin ensin ja olin saada slaagin, kun vajausta oli melkein pari kymppiä! Sitten tajusin, että olin eilen ottanut nimenomaa sieltä rahaa, että olin saanut ostettua uudet kuittirullat. Huh! Selvisi onneksi pienellä, että minne oli kadonnut sekin summa.


[ 11:00 ]

Kauppa auki ja kamppeet pihalle. Niin, paitsi että kun näytti vettä vähän ripottelevan, että kehtaako rekkiä ulos viedä. Laitoin sen nyt kuitenkin katoksen alle.


[ 11:10 ]

Oho, kaksi asiakasta! Kiertelivät kauppaa ja puhelivat lähinnä keskenään. Kolmas asiakas tuli myös, mutta kuuluikin samaan porukkaan. Sieltä alkoi kertymään yhtä sun toista. Pannualunen, hamppunarukerä, tuoksusaippua, raitaolkalaukku. Kysyivät, että käykö kortti ja kun sanoin, että käteisellä pelataan, niin sitten puhisivat keskenään, että onko käteistä tarpeeksi. Kyllä sieltä sitten saatiin kasaan oikea summa ja tyytyväisiltä vaikuttivat kaikki. Tämä hyvä.


[ 12:10 ]

Lounasta voisi hakea. Meni jännäksi, kun en nähnytkään netistä suoraan, mitä tänään on ruokana, kun siellä ollaan laitettu uudistuksia kehiin ja ruokalista näyttää: "Ei ruokalistaa saatavilla. Hyvää ruokahalua!" Hihihi.


[ 12:25 ]

Niin, otin sitten kaalikääryleitä (ja nyt kaduttaa, että vein sen puolukkahillopurkin kotiin!) ja uusia perunoita ja kasan kurkkua, muutama luumu ja tomaattia. Nom nom nom!


[ 12:35 ]

Tuli mies, joka toi ilmaisen kirjoitusalustan. Kaupallahan on vielä joku vanha, mutta siinä on nätti kuva, niin miksikäs sitä mennä vaihtamaan. Ja kotonakin on jo yksi kappale aiempaa satsia, niin en oikein tiedä, mitä tekisin tällä uudella.. Hmm hmm..


[ 13:00 ]

Tuttu vakioasiakashan se sieltä tupsahti. Saippuaa tuli ostamaan, mutta koska meillä edelleen noita limuja oli eurolla kappale, päätti hän vielä sellaisen ottaa siihen kaveriksi.


[ 13:10 ]

Tulipa asiakas, joka kertoi, että katselee nyt tässä ensin. Keskusteltiinkin sitten siitä, miten on kivaa vain katsella ja sitten voi aina myöhemmin palata, kun muistaa, mitä kaikkea kivaa jossain oli nähnyt. Puheltiin vielä säätilasta ja siitä, miten jokaisella on jonkinlainen sää, mistä pitää ja ettei hän (enkä oikeastaan minäkään) oikein ymmärrä, miksi pitää valittaa, että "sataa liikaa" "paistaa liikaa" "on liikaa pilviä" jne. Oltiin aikalailla yhtä mieltä, että sää on sellainen kuin on ja maapallolla säätilat vaihtelevat sen mukaan kuin vaihtelevat ja kaikki pitäisi ottaa vastaan sellaisena kuin ne tulee. Turhaa energian hukkaa valittaa kaikesta. Sen lisäksi asiakas kertoi olleensa joku 8-vuotias, kun edellisen kerran on lunta satanut keskellä kesää.


[ 13:35 ]

Tulipa toinen tuttu asiakas, vakkari hänkin, ja suitsukkeitahan hän tuli hakemaan. Meni viisi pienempää pakettia ja yksi isompi. Näillä oli taas hyvä mennä vähän aikaa. Osti vielä niille oikein paperikassin!


[ 13:45 ]

Melkoisella kiireellä tuli asiakas sisään ja sanoi että on joskus ostanut täältä erityisen hyvää kahvia. Sanoin sitten että altura on ainakin sellainen, mitä on kovin kehuttu ja itsekin olen sitä ystäville ostanut, kun se niin kovin kehuttu on ollutkin. Päätti paketin sitä ostaa ja (koska kirjoitan jälkijunassa) mahdollisesti tuli keksipaketti tai jokin muu pieni herkku mukaan. Yhtä kovalla kiireellä hän lähti sitten jatkamaan matkaansa.


[ 13:50 ]

Lähes heti perään tuli tuttu asiakas, jota tervehdinkin tuttavallisesti. Viimeksi oli käynyt vain katselemassa. Nytkin sanoi vain katselevansa lähinnä. Ja sitten tulikin ihana harjoittelijakin käymään täällä ja maksoi eilen ostamansa kuivatut mangopalat. Asiakas taas kierteli loppuun asti ja lähti sitten kiitellen pois.


[ 14:55 ]

Juteltuamme hyvän tovin harjoittelijan kanssa, tuli kaupalle asiakas, joka hänkin katseli lähinnä. Melkein heti perään tuli toinenkin, joka hänkin päätyi lähinnä katselukierrokselle. Kolmannen asiakkaan tullessa sisään, katsoin harjoittelijaa merkittävästi, mutta hän sattui katselemaan juuri sillä hetkellä aivan muualle ajatuksissaan. Ensimmäinen ja kolmas asiakas olivatkin samaa porukkaa ja pulisivat hieman keskenään. Toisena tullut ei ilmeisesti löytänyt tähän hätään mitään itselleen tai kellekään muulle ja lähti sitten hymyillen jatkamaan matkaansa muualle kaupunkiin.

Kaksikko sen sijaan kiertelivät, vitsailivat keskenänsä ja näyttivät toisillensa, mitä olivat huomanneet ja mitä ehkä toinen saattaisi haluta. Lopulta alkoi heidän käsiinsä kerääntyä pieni kasa ostoksiakin. Pieni vati, jossa oli valitettava pikkuruinen särö, lähtikin heidän mukaansa. Suitsuke tuli siihen melkein heti perään, ensin nuuhkittuaan vuorotellen ja tehtyään hieman yhteistyötä. Sitten kahvi hyllyn kohdalla toinen sanoi vihjailevasti, että voisi haluta Lohjalaista kahvia. Kuulemma se oli semmoista sopivamman makuista. Vihjasin sitten Alturasta, että sekin on erityisen kehuttua ja asiakas innostui kysymään, että onko tumma tai vaalea paahto ja sanoin, että tietääkseni se on vähän siltä väliltä. No sitten hän päätti, että sen hän kyllä oikeastaan sitten haluaisikin maistaa. Toinen sitten sanoi, että jos hän sen todella haluaa, niin ottaa ihmeessä. Sen jälkeen hamppunaruja kertyi viisi pientä kerää. Ja limujakin tuli pari ostettua. Sanoin siinä sitten, että katsoo nyt varuilta muunkin alelaarin tarjoukset, vai että pärjätäänkö jo näillä, mitä jo oli. Ensin tullut sanoi, että tämä on hyvä ja maksoi ostokset, kun sitten toinen sanoi, että siellä olisi inkivääri-appelsiini-tummaasuklaata. Siitäkös sitten taas innostuttiin ja päätettiin vielä semmoinen ostaa. Olin juuri ollut laskemassa vaihtorahaa, niin otinkin sitten siitä osan maksuksi ja laskin vielä kerran vaihtorahan uudestaan. Iloisina ja tyytyväisinä poistuivatkin sitten kaupalta.


[ 15:30 ]

Tässä vaiheessa harjoittelija sitten päätti, että voisi hiljalleen liueta kotia kohden ja valmistautumaan seuraavaa päivää varten. Kaikkea kivaa siellä oli tiedossa ja on erittäin ymmärrettävää, että voisi vähän ladata pattereita valmiiksi. Torstaina sitten taas nähdään seuraavan kerran, niin saa kyllä sitten kertoakin, että miten meni!


[ 16:40 ]

Tuli asiakas pienen tytön kanssa. Hieman kiertelivät yhdessä ja sitten asiakas kysyi, voisiko hän mahdollisesti kurkata vähän reittiohjetta netitse. Sanoin, että kyllä onnistuu ja ettei minulla ollut mitään sitä vastaan. Kyseli sitten tiettyä shamppoota ja sanoin, että sitä meillä on ainoastaan purkissa, ettei täyttö ole mahdollista. Osti sitten kuitenkin sellaisen ja pyysi täyttämään kaksi tuomaansa pulloa parilla muulla eri tuoksuisella. Sillä välin kun pumppailin purkkeja täyteen, asiakas pääsi etsimään reittiään. Hän sitten lopulta sai selville ja kysyi sitten, josko voisi mahdollisesti tulostaa ohjeen. Sanoin, ettei se ole myöskään ongelma ja että ihan vapaasti. Yhdelle sivulle mahtui tarpeeksi suuri osa ohjeesta ja se riitti asiakkaalle. Osti vielä sen lisäksi kuivattuja mangoja, suklaalevyn, inkivääri limun ja alabasteri sydämen. Juuri kun oli maksanut, huomasi, että cola-limukin olisi tarjolla ja vielä tarjouksessa. Osti vielä pari sellaista ja sitten vaikutti olevansa kaikin puolin tyytyväinen. Hyvä näin.


[ 17:55 ]

Paperihommatkin tuli nyt sitten pitkän hiljaisuuden jälkeen hoidettua.


[ 18:00 ]

Aika laittaa taas kauppa kiinni, odottelemaan huomista päivää. Rutiinit on tutut. Kassa rapsuttamaan ja rahat laskentaan. Kamppeet sisälle, valot kiinni ja minä ulos, kohti kotia.

Piia the kauppias, kuittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti