tiistai 24. kesäkuuta 2014

Tämäkin päivä olisi voinut olla maanantai

[ 11:00 ]

Puuhlääh, sen siitä saa, kun ei ole liikenteessä ajoissa. Oltiin kaupalla harjoittelijan kanssa kuitenkin tasalta, eikä siinä kahta minuuttia pidempää mennyt, kun saatiin rahat kassaan, kamppeet pihalle ja ovi asiakkaille auki.


[ 11:10 ]

Viisaasti hoidin paperihommat heti aamusta, vielä kun muistin ylipäänsä edellisen päivän kommervenkit. Eli asiakkaan palautuksen ja sen, että olisi pitänyt muistaa pyytää vaihtamaan saman veroprosentin tuotteisiin. Eli kirjoittelin sitten vähän selityslappua kirjanpidon puolelle ja liitin siihen mukaan kuittia. Puuh lääh.


[ 11:20 ]

Päivän ensimmäinen asiakas! Tuli oikein nimenomaa Haiti-kahvia hakemaan, kolme pakettia. Kuulemma itse aikoinaan opiskellut siinä lukiolla, joka nyt tekee tätä hyväntekeväisyystempausta ja halusi ostaa pussin itselleen ja kaksi muuta menisi hänen tyttärilleen. Korttejakin ihasteli, mutta sanoi, että on vähän kiire, niin hän varmaan palaa taas toiste katsomaan muutenkin vähän tarkemmin, että mitä muuta täällä oikein on tarjolla.


[ 11:30 ]

Operation sähköposti. Kirjoitin yhden ja sain roskapostina yhden. Is this fair trade? (Hohe, olinpas minä nokkela.)


[ 11:45 ]

Jee! Lähkärit tulivat pyörähtämään täällä! Kuulumisia vähän vaihdeltiin, ennen kuin heidän tarvitsi lähteä jatkamaan matkaansa.


[ 12:00 ]

Nyt lounastamaan oikein kiinalaiseen, kun harjoittelija on minun aikana viimoista päivää!


[ 12:45 ]

Kaupalle tuli asiakas, jolle oltiin vinkattu, että täältä saisi tehokasta pesuainetta. Pienen selvittelyn ja arvailun jälkeen selvisi, että se oli sappisaippua, jota hänelle oltiin vinkattu. Myönsin rehellisesti, etten tiedä, miten sitä tulisi käyttää ja että ehkä pakkauksessa on sitten ihan käyttöohjeet. Kuulemma hieman arvokkaampi coretex takki oli saanut osumaa etupuolelle ja kaipasi tehokkaampaa pesua.

Ennen kuin asiakas oli edes ehtinyt lähtemään, tuli aviomiehen sisko käymään kaupalla myös. Ja vähän ajan perästä tuli harjoittelijakin, joka oli käynyt pyörähtämässä koulullaan selvittelemässä asioitaan. Lopulta tämä takki-asiakas pääsi lähtemään (olisi varmaan jutellut vielä hamaan tappiin asti, vähän yksinäiseltä vaikutti).

Perästä tullut aviomiehen sisko olikin ehtinyt jo kierrellä kauppaa ja lopulta päätynyt valitsemaan hierojan. Maksuvaiheessa todettiin, että käteistä ei olekaan. Ei siinä sitten, ottomaatille vain käymään.


[ 12:55 ]

Sieltähän hän palasikin ja sai hierojansa. Lahjaksi oli menossa.


[ 14:30 ]

Olin tässä aloitellut tekemään taas listausta työajoista ja niistä ylijäävistä minuuteista, kun kaupalle tuli oikein rypäs asiakkaita. Tai no, kolme heitä oli. Annoin harjoittelijan hoitaa heidän tarpeensa, jotta saisin itse tehtyä sitä listausta eteenpäin.

Heidän kierreltyään ja kyseltyään mm. riipputuolin hintaa ja seetri-kiekoista, päätyivät ostamaan neljä punottua rannekorua, pienen leppäkertun, huulirasvan ja suklaapatukan.

Heidän vielä ollessa kaupassa, tuli vielä yksi asiakas. Kolme ensimmäistä ehtivät kuitenkin jo poistumaan, kun tämä viimeksi tullut sitten jäi hieman juttelemaan ja kyselemään ja osti sitten rooibos-irtoteetä. Ihmetteli sitten hieman, että olisiko harjoittelija jäänyt tänne pysyväksi kauppiaaksi, niin päätin nostaa päätäni ja sanoin, että kyllä minä täällä vielä olin kaikesta vastuussa ja että tänne on mahdollisesti tulossa eräs hakija harjoittelemaan toivottavasti jo heinäkuun aikana, että pääsen sitten kaikessa mielenrauhassa lähtemään elokuussa lomille ja äippälomille. Kertoi olevansa jäsen ja tuumasi, että varmaan tunnistin hänet. Ja kyllähän minä ennenkin olen hänet täällä tosiaan nähnyt ja silloinkin kertoi olevansa jäsen.


[ 14:55 ]

Jälleen tuli yksi asiakas ja tälläkin kerralla annoin harjoittelijan hoitaa homman. Kyseessä olikin lahjakortilla ostaja ja kovin meinasi meitä neuvoa, ettei meidän tarvitse kassaan mitään lyödä, kun hän lahjakortilla kerran ostaa. Sanoin, että kyllä meidän tarvitsee lyödä, ettei mene kirjanpito sekaisin. Ostoksiksi kertyi: Fruit Jellies-karkkipussi, kahta erilaatuista teetä, suolaa, lakritsarulla-pussi ja alennussuklaalevy.


[ 15:45 ]

Tuli asiakas, joka sanoi katselevansa. Harjoittelija tätäkin asiakasta pääsi hoitamaan, sillä välin kun itse säädin vielä kaavioiden kanssa. Asiakas kierteli ja kyseli sitten shamppoista. Päätti sitten lähteä Latvalaan ostamaan itselleen shamppoo-purkkia.


[ 17:35 ]

Pitkän tuskailun, turhautumisen ja hämmentävien "this-makes-no-sense" -onnistumisien jälkeen sain vihdoinkin kaavioni valmiiksi ja lähetettyä eteenpäin. Hurjat 3 päivää vapaapäiviä ainakin näillä näppylöillä. Melkoista.


[ 18:00 ]

Syvää hiljaisuutta oli kyllä loppupäivä, mutta aika kiva aamupäivä ja päivä kuitenkin. Vähän saattoi olla kevyttä väsymystä ilmassa, mutta se kai on tällaisina matalapaine -päivinä ihan normaalia.

Rekki, kukka ja kisumatto sisään, ovi lukkoon, kassa laskentaan ja villinä ja vapaina sitten lopuksi kohden kotia. RAAH!

Piia the kauppias, kuittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti