torstai 19. kesäkuuta 2014

Wut? Asiakkaita senkus riittää

[ 10:50 ]

Ihana harjoittelija oli taas ovella odottelemassa, että päästäisiin aloittamaan päivää. Kyllä vain nämä päivät on parhaita, kun ei tarvitse olla yksikseen! Kassa tuli nopeasti kuntoon ja juonittiin vähän, että mitä me tänään tehtäisiin.


[ 11:00 ]

Kauppa auki, rekki ulos, mutta säätä silmällä pitäen kaiken varalta, kukkanen ja kisumatto omille paikoilleen. Niin ja kauppaan valot päälle. We are ready to roll!


[ En ole varma kellonajasta ]

Tuli asiakas, joka osti 17 kappaletta sorminukkeja ja universal stonen. Sillä melkein sitten oikeastaan katettiinkin jo tämän päivän saldo, että ei muuta kuin pulju kiinni ja hunningolle! ..eikun siis.

Seuraavaksi tuli asiakaspariskunta, jotka tulivat ostamaan pari pakettia sokeria. Naureskeltiin siinä, että nyt riittää taas hetkeksi aikaa ja nimenomaa vain hetkeksi, koska käyttö on kuulemma runsasta.

Eipä mennyt kauaa, kun tuli taas asiakas ja hän osti lelukassin, jonka oli nähnyt näyteikkunassa. Sen lisäksi mukaan tuli pussi Altura-kahvia, kun lahjaksi oli kahvia ostamassa ja osasin sitten muiden puheiden perusteella suositella sitä.

Lounasta kävin johonkin väliin hakemassa.

Pitkän hiljaisuuden jälkeen tuli asiakas, joka olikin menossa viereiseen liikkeeseen, eli kukkakauppaan. Oli ollut vain puhelimessa ja tajusi sisälle tultuaan, että väärään liikkeeseen olikin astellut. Ei se mitään, semmoista tapahtuu.

Sitten tuli nuori pari, jotka ostivat pienen koalan, ale suklaalevyn ja -patukan.

Meni taas hetken aikaan, kun sitten tuli hyvin määrätietoinen asiakas, joka halusi nimenomaa pikakahvia. Luomu-versio pyörähti kädessä, mutta ilmeisesti hinta kuitenkin voitti ja päätyi ostamaan ihan peruspussin.

Tuli toinen määrätietoinen asiakas, joka lyseo kahvia halusi. Tummapaahtoa kyseli ja sanoin, että lukiolta saattaisi saada, mutta että meillä on vain vaaleaa paahtoa. Naureskeli sitten, että miksi me oikein ollaan niin rajoittuneita ja sanoin siihen sitten ihan asiallisesti kuitenkin, ettei meillä ole varsinaisesti varaa ottaa molempia, että ollaan vain päätetty, että parempi ottaa vaaleaa. Olisihan voinut kai sanoa, että hyllyssä on samaa lohjalaista kahvia tummanakin paahtona, mutta ilmeisesti kuitenkin hän tuli nimenomaa lyseo kahvia hakemaan ja halusi tukea sitä Haitiin rakennettavaa koulua. Kassakoneen kanssa harjoittelija onnistui tekemään perus sähläyksen, eli löi hinnan vahingossa suoraan sentteinä ja ihmetteli, kun maksettavaksi summaksi ei tullutkaan 16e vaan saman verran centtejä. Neuvoin sitten, kuinka tämä korjataan ja saatiin asiakkaalle oikea summa maksettavaksi.

Tässä kohtaa kello oli 14:50.


[ 16:50 ]

Tuli tuttu vakioasiakas. Mukanaan toi jopa ihan kaverin. Colan myin molemmille ja toivotin hyvät juhannuksetkin.


[ 17:10 ]

Hyllytettiin vähän kahveja lähempiin varastoihin, kun ne olivat aika tyhjää täynnä.

Katseltiin myös melko kuumeisesti noita tilaus-juttuja, mutta iski semmoinen stressi niistä ja aivot sanoi "diudiu-uliuli-möömöö" niin päädyttiin siihen tulokseen, että kaipa ne on maanantaina parempi tutkia. Ja onhan tässä ravannut asiakkaitakin, niin hyvä jos on ehtinyt istua alas ja kuunnella omia ajatuksia.


[ 18:00 ]

Sää oli epävakaa ja rekki oltiin siirretty turvaan. Nyt on hyvä kantaa sisään takaisin, kukkanen ja kisumatto kanssa. Kassa huutamaan kuittia ja rahat laskuun. Tulipahan katseltua tuotteita, muttei tullut kyllä mitään minnekään listattua. Maanantaina sitten. Sitä minä tässä itselleni koko aika hoen.

Niin ja mitä tekisinkään ilman harjoittelijaa. Pää täällä olisi levinnyt yksinään.

Piia the kauppias, kuittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti