torstai 26. kesäkuuta 2014

Miksi näitä "maanantai" -päiviä tuntuu vain riittävän?

[ 11:00 ]

Voi elämä... Huoh.. Myöhässä vaihteeksi. Hieno aamu. Kramppi jalkaan, niin että vieläkin on pohje kipeä, kun kävelee. Kai se siitä helpottaa hiljalleen. Kaupalle tullessa oli asiakas jo odottelemassa ovella. Oli aika inhottavaa laittaa ovi nenän edestä kiinni ja lykätä lappu luukulle, että "Pieni hetki". Pahoitteleva ilme naamalla ja kiire laittamaan kassa kuntoon. Sitten kun olisin avannut oven, asiakas oli jo kävelemässä pois, enkä kehdannut alkaa huutelemaan perään..


[ 11:10 ]

Noh, ehkä päivä ei ole ihan menetetty. Tuli kaksi asiakasta ja toinen sanoi katselevansa ja toinen kyseli teesihtejä. Noh, kyllähän meillä niitä vielä on! Lopulta molemmat kiertelivät kauppaa ja kehto sai kehuja. Kollegakin tuli kaupalle. Teesihti jäi ainoaksi ostokseksi, mutta ehkäpä ideat seurasivat heidän mukanaan jotain toista kertaa varten.

Kollega olisi kovin kaivannut tavallista mustaa teetä, mutta koska hyllyissä ei ole enää jäljellä kuin maullisia, niin päätyi valitsemaan booibos -paketin. (Miksi ihmeessä aina lausun sen "roobios", vaikka tiedän että se on "rooibos"?)


[ 12:20 ]

Tuli asiakas, joka kovin saippuoita kaipasi. Kolmet kappaleet osti ja pienen korin siihen mukaan. Oli kuulemma lahjaksi menossa. Toivottavasti tykkää!


[ 12:45 ]

Tutuhkon näköinen asiakas tuli, mutta en kyllä sitten kuitenkaan tuntenut. Kyseli sorminukkeja ja näytin hänelle meidän valikoiman. Kuulemma kissan ja koiran haluaisi, mutta kahden erilaisen kissan lisäksi, meillä ei kyllä koiraa ole. Vertailun ja harkitsemisen jälkeen asiakas tuli siihen tulokseen, että koala näyttää oikeastaan aika koiralta, jolla on vain lelu suussa (eli se eukalyptuksen oksa). Lähti toinen kissoista ja tämä "koira" sitten hänen mukanaan.


[ 14:10 ]

Voi itku! Olen TAAS myöhässä lounaalta. Pitänee laittaa kännykkään muistutus lounaasta, niin muistaisi siellä käydä.. Kaipa se on siwalle suunnistettava ja jotain sieltä ostettava..


[ 14:25 ]

Pääsin juuri palaamaan takaisin kaupalle ja olin avaamassa ovea, kun tuli asiakas siinä samalla sisään. Vähän joutui säätämään, kun olin nostanut rekin sisälle, ettei kukaan siitä mitään varastaisi sillä välin, kun itse olin hakemassa ruokaa. Kyseli villasukkia, mutta sanoin, ettei meillä kyllä nyt ole, että välitän kyllä viestiä sitten eteen päin, että talveksi osattaisiin sellaisia ehkä tänne tilatakin muutamat parit. Nyt on kuulemma niin kylmät kelit, että kaipaa taas lämmintä päälle.


[ 14:35 ]

Hui että tuli kaunis asiakas! Olkoonkin että ikä näkyi jo pienistä asioista, mutta kauniistipa oli ikääntynyt! Ja hirmuisen mukava ja valoisa persoona! Löysi pari kivestä kaiverrettua kaulakorua, jotka puhuttelivat. Samoin mukaan lähti kaksi eri tuoksuista luomusaippuaa. Kuivatuista hedelmistä mangot olivat mieleen ja pussi sellaisiakin lähti hänen mukanaan. En kyllä millään saa varmaan hetkeen häntä mielestäni.. Huh huh!

(Olisinpa voinut ottaa kuvan ja näyttää!)


[ 15:40 ]

Tulipa tuttu vakioasiakas. Osti viimeisen alecolan. Sanoi, että oli tulossa muutenkin ostamaan loput alelimut, mutta kerran oli yksi jäljellä, niin hän sitten sen siitä vielä ottaa pois. Kehui vielä, että nämä limut täällä ovat parempia, kun ne eivät ole niin ylimakeita.


[ 16:05 ]

Tuli suloinen asiakaspariskunta vauvan kanssa. Vauva ainakin tutki kaupan sisältöä silmä kovana ja ilme oli vähän tuimakin. Lämmin hymy ja asiakkaille jutteleminen ilmeisesti sitten pehmitti tämän pikkukriitikon ja tältäkin irtosi lopulta hymyä ja pientä jokeltelua. Haaveri kävi pesupulverilaatikon kanssa, kun kansi hyppäsi irti ja pulverit lähti leviämään laatikostaan. Sanoin siivoavani sen kyllä ja asiakas pyysi päästä pesemään kätensä vessan puolelle. Annoin luvan. Toinen oli kuitenkin vauvan kanssa tekemisissä, niin ei viitsi riskeerata turhaan.

Tuulikello oli kuitenkin se, miksi he olivat tulleet ylipäänsä kaupalle ja ostivat sitten yhden niistä leveämmistä.


[ 16:25 ]

Asiakas tuli suoraan kyselemään, oliko meillä vielä limua jäljellä. Hyllystä löytyi vielä yksi inkiväärilimu. Sen hän siitä sitten osti ja lähti jatkamaan matkaansa.

Limut olikin jo listattu tilauslistalle.


[ 18:00 ]

Kaupalle alkoi tulemaan tuttua porukkaa yksi toisensa perään. Pikkuinen kokous mahdollisten tulevien kauppiaiden päätäntää koskien. Nostettiin yhden kollegan kanssa rekki sisään ja loput nostin itse sisään. Kassaa laitoin laskentaan vasta, kun kaikki kollegoiden ostokset oli tehty, niin saatiin vähän positiivisempi luku vielä päivän päättökassakuittiin.

Piia the kauppias, kuittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti