maanantai 23. kesäkuuta 2014

Maanantaihan se siinä

[ 11:05 ]

Niin no, mitäs muutakaan kuin myöhässä. Kävin aamusta hakemassa harjoittelijan, kun oli bussikortista loppuneet matkat, eikä rahaa oikein ole ylimääräistä. Mutkamatkassa vain, kun harjoittelija olikin nukkunut pommiin ja lähdin vähän myöhässä hakemaan, kun en saanut aiemmin kiinni. Ei siinä, hyvin täällä kauppa saatiin nopeasti laitettua auki muillekin kuin vain meille. Rahat kassaan ja kamppeet pihalle, säävarauksella (siellä on tosi pilvistä ja saattaa sataa).


[ 11:20 ]

Paperihommat ajattelin hoitaa heti alkuunsa, etten enempää kerryttelisi tekemistä. Äkkiähän ne oli tehty, paitsi että voisin välillä käyttää silmiäkin. Jouduin tulostamaan yhden päiväkassatositteen uudestaan, kun olin jättänyt välistä Haiti-kahvin myynnit.


[ 11:45 ]

Tuli tuttu kollega pyörähtämään ja kyseli viikonloppuvuoroista, kun niistä oli vajetta. Kurkattiin vihkosesta ja hän totesi, että taitaa juuri niinä päivinä lomalla, kun tarvetta olisi. Sanoi katselevansa vielä, että miten menee ja ilmoittelevansa sitten. Tykkäsi kaupan uudesta järjestyksestä ja huomasi meidän uudet makustelukahvitkin. Sanoi, että palaa niihinkin paremmalla ajalla.


[ 12:35 ]

LOUNAS GO GO!


[ 12:50 ]

Palatessani takaisin (ja siellä muuten satoi vettä ja oli melkoisen MÄRKÄ), kaupalla olikin käymässä ihana vanha kauppias ja pääsin hetken aikaa hänenkin kanssaan juttelemaan. Siinä sitten kesken hyvän lihanvalmistusohjeen tuli asiakas. Juteltiin sitten vähän sivummalla loppuun ja hän sitten karkasi, ennen kuin sade taas yltyy uudestaan.

Tämä asiakas oli ennestään tuttu ja oli vaihtamassa jälleen amppelia toiseen. Paitsi että ei meidän valikoimasta ikävä kyllä löydy tarpeeksi isoa, mutta lyhyttä, että hän voisi käyttää. Päätyi sitten vaihtamaan amppelin suklaaseen ja sitähän sitten hän ostikin senkin edestä, vaikka ensin pohtikin, ettei hän kehtaa ostaa, kun sitten tulee taas syötyä myös.


[ 13:25 ]

Tuli kaksi asiakasta (koiruus mukanaan), jotka ihastelivat laukkua, mutta sanoivat kaipaavansa valkoista. Mutta eipä meillä oikein valkoisena ole oikeastaan mitään, yhtä isoa ainakaan. Lopulta sitten kiittelivät ja lähtivät jatkamaan matkaansa.


[ 13:55 ]

Ja sitten Kelaan hoitamaan asioita hetkeksi.


[ 15:00 ]

Kylläpä siellä meni, mutta tulipahan asiat selviksi.


[ 15:30 ]

Tuttujahan sieltä kaupalle tuli, kun kovin uhosivat että tulisivat pyörähtämään. Alkuperäisestä "tullaan hakemaan suokosokeripaloja" -suunnitelmasta luovuttiin, kun oikeastaan purkillinen tiskiainetta testikäyttöön oli ihan valid ajatus.

Samaan aikaan tuli toinen asiakas, joka päätti kokeilla erästä shamppoota, joka oli nimenomaa normaaleille ja kuiville hiuksille, sen lisäksi mukaan tuli Hyvästit muovikasseille -kassi ja lukemiseksi Voima-lehti.

Kaverien kanssa sitten jatkettiin höpisemistä ja mukaan alkoi kerääntymään colalimu ja kori ja pienempi makukahvipussi. Joutui toinen hakemaan vielä vähän lisää käteistäkin välissä, että saatiin kaikki ylipäätään maksettua. Kehto olisi ollut kyllä ihan huvittava ostos kisuille, mutta ehkei sitten kuitenkaan niin tarpeellinen. Monta muutakin asiaa katseltiin, ihasteltiin ja vähän tekisi mieli, mutta sitten lopulta, minne kaiken sen saisi esille. Mikä oli ehkä ihan hyvä kysymys ja asiallista vähän jarruttaa. Koska itsekin ostaisin varmasti puoli kauppaa mukaani, jos vain ei olisi tilasta ja rahasta kiinni.


[ 17:00 ]

Tulipa tuttu asiakas ja kertoi heti alkuunsa, että viimeviikosta oli jääneet eräät korvakorut huutelemaan hänen mieleensä ja niitä kovin etsi. Sitten sanoi, että olen tainnut myydä ne ja sanoin, etten kyllä nyt muista myyneeni ainoitakaan ja sitten asiakas löysikin ne. Eri paikasta, kun olin vaihtanut järjestystä siistimmäksi. Niiden lisäksi tuli sydännukke, pieni punainen sydän ja pussukka useammalla taskulla. Sanoi palaavansa takaisin, kun sieltä jää kuitenkiin jokin juttu huutelemaan mieleen perään.


[ 17:10 ]

Niin ja tosiaan, tässä väliaikoina ollaan käyty läpi vähän, mitä tavaraa kaupalta löytyy (lähinnä elintarvikkeita) ja kasattu hiljalleen listoja, että mitä olisi hyvä tilata ja mistä. Kun tarkoitus oli semmoiset tehdä ja lähettää edelle ja antaa arviota, paljonko kustannuksia tilauksista tulisi.


[ 17:50 ]

Varainhoitaja tuli paikalle ja annoin kaupan laskut hänen hoteisiinsa. Samalla annoin myös äippärahoihin liittyvän lapun, joka jää myöskin hänen täytettäväkseen.


[ 17:55 ]

Tuli työpaikkahaastattelua varten uusi henkilö ja vähän perästä tuli kaupan puheenjohtaja. He menivätkin pienen esittelyn jälkeen takahuoneen puolelle haastattelua toimittamaan.[ 18:00 ]

Kello löi jo viis-- öhm.. kuusi, kauppa kiinni jää. Kamppeet sisälle ja kassa rapsuttamaan kuittia, kun rahoja laskeskellaan. Haastattelut jää nyt varainhoitajan ja puheenjohtajan heiniksi, samoin kaupan lopullinen lukitseminen. Tilauslistojen kirjoittelu ja tutkiminen jatkuu taas huomenna.

Piia the kauppias, kuittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti