torstai 5. kesäkuuta 2014

Väsyttää

[ 11:25 ]

Saavuin töihin suurien koittelemusten jälkeen (sokerirasitus). Onneksi ihana harjoittelija oli avannut kaupan ja aloittanut päivän, niin ei tarvinnut semmoisia mietiskellä ollenkaan. Kuulin että aamusta oli joku käynyt sokeria hakemassa. Hyvä vain, että kauppa käy aamusta jo, niin ei tule nollapäivää.


[ 11:30 ]

Olimme hurjat ja kävimme postilaatikolla. Siellä oli vain mainos, että sähkönhinta laskee. Jee.


[ 11:35 ]

Olimme sitäkin hurjemmat ja teimme edellisen päivän paperihommat. Tämähän oli siitä erikoinen, että piti merkata, että oltiin lahjakortilla maksettu.


[ 13:10 ]

Lähkärit tuli käymään, jee! Juteltiin hetki siinä, kun kollega tuli pyörähtämään. Lähkärit lähti jatkamaan matkaansa, kun kollega sitten kyseli keittiön kunnosta. Huomiseksi kuulemma on tulossa muutama harjoittelija, niin tarvitsee olla paikat siisteinä. Sanoin, että tänään hoituu kyllä, että ei hätää.


[ 13:25 ]

Harjoittelija pääsi tekemään alelappusia suklaapatukoille, jotka ovat menossa vanhaksi tässä kuussa. Meidän alelaari onkin kyllä nyt melkoisen täynnä...


[ 14:10 ]

Hii! Asiakas! Kuulemma tuli ihan vain katselemaan. Sanoi sitten että tykkää noista amppeleista ja sanoinkin sitten, että se on helppoa, kun on vieressä kukkakauppa, niin hakee siitä vain kukat ja täältä amppelin, niin on kerralla valmis. Mitään ei kuitenkaan lopulta tarttunut mukaan, mutta kuin ideoita.


[ 14:55 ]

Hiphirraa! Asiakas! Ja tuli ihan shamppoota ostamaan. Sääli ettei meillä ollut hänen kaipaamaansa uudelleen täytettävissä. Löytyi kuitenkin hyväksyttävä vaihtoehto. Vielä kun olisin nähnyt paremmin, että missä vaiheessa täyttöä oltiin menossa, kun nyt se sitten tuli yli onnellisesti käsille. Kannattaisi ehkä keskittyä aavtistuksen paremmin siihen, mitä on tekemässä, eikä haahuilla täysin omissa ajatuksissa.


[ 16:00 ]

Tuli asiakas kahden pikkuisen lapsen kanssa. Sorminuket selkeästi kiehtoi kovin ja kävivät ihan katsomassakin molemmille yhdet omat. Pikakahvia kuulemma tuli hakemaan varsinaisesti. Ruotsinkielellä juttelivat keskenään ja olin positiivisesti yllättynyt että ymmärsin sieltä pari sanaa välistä. Palvelin kuitenkin suomenkielellä ja olin huisin iloinen, että asiakaskin osasi kuitenkin suomea, eikä väkisin sönköttänyt ruotsia. Olisin hyvin nopeasti vaihtanut englanninkieleen ja pahoitellut, etten osaa ruotsia. Toinen pikkuisisita olisi halunnut auton myös, mutta asiakas sitten sanoi, että ehkä toisella kerralla sitten.


[ 16:25 ]

Asiakas tuli sisälle ja tarkasteli amppeleita sen näköisenä, että saattaisi sellaisen haluta. Lähti sitten kiertelemään muuta kauppaa ja kehui kehtoa ohimennen. Kurkkasi vähän isompaa koria, mutta ilmeisesti hinta ei miellyttänyt ja se jäi siihen. Samoin pääsi paperijätekassit tutkinnan alle, mutta sille tielle jäätiin. Sitten tuli varainhoitaja kaupalle ja kyseli, josko olisi antaa postimerkkejä. Noh, onneksi olin käynyt vastikää ostamassa, niin kyllähän niitä täältä löytyi. Kirjekuorista en kuitenkaan luopunut, kun niitä on enää viisi jäljellä. Juteltiin nopeasti myös niistä mahdollisista palkinnoista ja sitten ei kuitenkaan sen enempää mitään tarkempaa.

Asiakas oli ehtinyt tällävälin tutkia laukkujakin ja mennyt takaisin amppelien luokse. Mikään ei kuitenkaan ilmeisesti ollut niin suuren tarpeen alla, että olisi ostanut mitään. Kiitti ja poistui kaupalta.


[ 18:00 ]

Tähän mennessä takahuone on saanut vihdoinkin siistimmän ulkoasun. Vielä vähän tarvitsee huomenna tehdä, mutta se nyt ei ole ongelma.

Kauppa kiinni, rahat laskuun ja kotiin!

Piia the kauppias, kuittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti