keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Olipas siinä taas päivä

Lyhyesti:

<Sieggis> huamenta
<Sieggis> ei mennyt aamu ihan putkeen
<Sieggis> heräsin ensin 10min ennen kuin pitäisi olla jo terapiassa -> soitan sinne ja sanon, että heräsin vasta ja etten millään ehdi tulla ajoissa ja jätän väliin, mutta laittaisin soittopyynnön uutta aikaa vastaan
<Sieggis> kukaan ei soittanutkaan
<Sieggis> 11:10 herään paniikissa, että miksei herätyskello soi ja tajuan, että olen myöhässä töistä
<Sieggis> olin laittanut yöllä herätyksen kyllä, mutta jostain syystä se ei ikinä soinut, eikä herättänyt
<Sieggis> paniikkiherääminen paras
<Sieggis> mutta pääsinpäs töihin edes 35min myöhässä!
<Sieggis> niin ja yritin heti herättyäni soittaa kollegallekin että menisi sinne avaamaan kaupan, mutta eipä vastannut D:


[ 11:35 ]

Vihdoinkin kaupalla! Äkkiä kassa kuntoon, ovi auki ja kamat pihalle! Harras toive ettei ketään ole pyrkinyt aamusta kauppaan sisälle. Varsinkin kun tiedän odottaa yhtä ihmistä ainakin tänne tulevaksi.


[ 11:50 ]

Lasku valmiiksi, niin kuin olin sen suunnitellut ja sitten kun sitä tullaan hakemaan, varmistan vielä nimen, ennen kuin tulostan sen (ja toivon hartaasti, ettei meidän printteri kovinkaan pahasti sitä sotkisi).

Samaan syssyyn on hyvä tehdä loputkin paperihommat.


[ 12:10 ]

No sieltäpä tämä meidän palkintojen ostaja tulikin sitten hakemaan laskua ja pakettia. Kauppa lahjoitti vielä pari karkkipussia, niin saadaan ehkä vähän näkyvyyttäkin sitten, kun kuulemma lahjoittajat saavat nimensä esiin.


[ 12:20 ]

Huu! Asiakaspariskunta! Tuulikelloja tulivat katsomaan ja tykästyivät pidempään malliin. Sanoivat, että olipa hyvä, että oli ulkona esillä, että muuten olisi voinut jäädä ostamatta.

Rakas harjoittelija, jos luet tämän, haluan sinun tietävän, että me olemme neroja!


[ 13:30 ]

Jos vaikka kävisi ostamassa taas jotain syötävää siwasta, kun unohdin käydä ostamassa lounaan. "Pieni hetki" -lappu oveen vain ja menoksi.

(Heti kun ehdin nousta) Tai sitten ei. Tulikin asiakkaita. Kaksi pienempää ja heidän äitinsä. Huolinuket ja avaimenperäkolikkokukkaro saivat uuden omistajan. Kovin tutkittiin kaikkea muutakin, mutta ne viehättivät eniten. Huoliakaan kuulemma ei ole, mutta näyttivät kuulemma kivoilta ne nuket.

Ja nyt uusi yritys lähdölle!


[ 14:20 ]

Pääsin juuri takaisin kaupalle. Olin menossa tiskaamaan edellisen päivän ruokailuvälineet, kun tuli asiakas. Melkein heti perään tuli asiakaspariskunta. Ensin tullut kyseli amppeleista ja löysi itseään miellyttävän kappaleen. Kävin hakemassa takahuoneen puolelta vastaavan ja myin asiakkaalle. Meinasi ihan unohtua koko amppeli asiakkaalta pöydälle, kun hän nappasi Porlan järviluontoseikkailu -esitteen. Ennen kuin ehti ovea avata, niin huomautin, että saattaisi haluta amppelinsa mukaan myös.

Asiakaspariskunta kierteli kauppa sinne tänne ja tuli sitten kassalle. Toinen heistä kysyi, että olisiko hänen mahdollista tulla töihin tänne muutamaksi kuukaudeksi alkuvuodesta. Sanoin, että tänne taitaa olla kyllä haussa ihan pysyvä kauppias, kun itse siirryn elokuun alusta lomille ja sen jälkeen äitiyslomille. Asiakas kiitti tiedosta.


[ 15:10 ]

Tuttu asiakas eilisestä tuli käymään (tällä kertaa koira mukanaan) ja palautti ostamansa amppelin ja vaihtoi toiseen. Kuulemma oli sittenkin ollut liian pitkä. Sovittiin taas, että voi kokeilla tätä toista amppelia samalla tavalla ja jos tuntuu taas, ettei toimi, niin ei muuta kuin rohkeasti kuitin kanssa takaisin ja tehdään taas lisää pohdintoja vaihtoehtojen kanssa.


[ 15:45 ]

Rankkaa tämä työnteko!

[ 17:10 ]

Tuli asiakas ja käveli suoraan hakemaan sappisaippuaa. Suklaalevykin lähti alelaarista samaan syssyyn mukaan. Kortilla olisi kovin tahtonut maksaa, mutta niinpä se vain on, että ottomaatille ohjasin suunnistamaan. Kysyi vielä, että kauanko ollaan auki ja lähti sitten hakemaan käteistä.

Tutkiskelin siinä odotellessa vähän laatikoita, mitä siinä kassan pöydässä on ja kävin vaihtamassa korujen esillepanojärjestystä. Totesin, että se kaipaisi muutenkin uudistusta ja raikkaampaa ilmettä. Mutta sitten asiakas tulikin takaisin. Oli maksamassa jo ostoksiaan, kun kiinnostui kysymään, mitä muuta vihreää teetä meiltä löytyy, kuin se, mitä kassapöydällä oli esillä. Kipitin tee-hyllylle ja kerroin kaikki hurjat neljä muuta vaihtoehtoa. Asiakas kuitenkin päätti, että voisi ottaa siitä kassapöydältä alennuksessa olevaa teetä, kun se kerran niin edullista oli. Näin tehtiin ja tyytyväinen asiakas lähti kaupalta.


[ 17:20 ]

Masennuin täysin, kun en ollut saanut tänään kovinkaan paljoa aikaiseksi, vaikka aamusta oli hurjat suunnitelmat. Kolikkokukkarot sentään sain järjestettyä paikalleen ja katsottua pari jokaista laatua tarjolle meidän koriin. Pahvilaatikko pitäisi edelleen käydä loppuun asti läpi. Ja nyt ne korut häiritsee todella paljon, että niille on saatava parempi järjestys. Nykyinen ei vain toimi, eikä ole eduksi.


[ 18:00 ]

Kauppa pitää taas käydä sulkemassa, laittaa kassakone rapsuttamaan ja kantaa rahat laskentaan. Siinäpä se päivä vain meni ohi. Täytyy sanoa, että odotan kyllä huomista. Voisi tehdä vähän projekteja harjoittelijan kanssa.

Piia the kauppias, kuittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti