perjantai 13. kesäkuuta 2014

Olinpa mie ahkera ja silleen

Nyyh, aamulla sain harjoittelijaltani viestin, että on onnistunut saamaan flunssan. Itku ja harmitus! Ei muuta kuin pikaista paranemista hänelle!


[ 10:55 ]

Tulin ovelle ja meinasi asiakas kovin tulla sisään samalla. Tajusi sitten, että eipä olekaan tämä kukkakauppa ja tuumasi, että väärä paikka ja jatkoi seuraavalle ovelle. Naureskelin itsekseni ja menin laittamaan kauppaan valot päälle, kassan kuntoon ja suunnittelemaan vähän päivän äksöniä.


[ 11:00 ]

Kauppa auki, kukka ja kisumatto pihalle. Rekki saa luvan pysytellä sisällä, kun se vain turhaan kastuisi ulkona. Voihan sadepäivä ja mahdollisesti hyvinkin hiljainen päivä..


[ 11:40 ]

Tuli tuttu vakioasiakas. Tällä kertaa tarpeessa oli kolikkokukkaro, mutta sellainen pieni, nahkainen ja vetoketjulla. Kyseli myös Lohjan paahtimon kahveista, että myydäänkö meillä ja kertoi, että siellä on kuulemma niin hanakalat aukioloajat, että täältä olisi helpompi hakea. Sanoin, että kyllä meillä täällä myydään, että tulee vain hakemaan, kun sille päälle sattuu.


[ 12:30 ]

Olin juuri lähdössä lounaalle, kun tulikin asiakas. Ei auttanut muu kuin jättää kassi toimiston puolelle ja palvella asiakasta. Osti itselleen leipäkorin ja valintaprosessi oli hyvin tarkka. Kuulemma sellainen, missä oli rikkaasti värejä, oli parempi, kuin pelkkä kori, joka on tasaisen vaalea.


[ 12:50 ]

Sain lounaan haettua ja olin juuri aloitellut syömisen, kun tuli asiakas. Kierteli pitkin kauppaa ja kertoi tutkivansa lähinnä, mitä täällä on ja kertovansa sitten ystävilleen, mitä on löytänyt. Syntymäpäivälahjaa suunnitteli. Toinenkin asiakas tuli tähän väliin ja hänkin aikansa kierteli. Mitään ei tarttunut kuitenkaan kummankaan mukaan. Ensin tullut kuitenkin sanoi laittavansa mietintämyssyn päähänsä.


[ 13:20 ]

Tuli asiakas, joka halusi ostaa hoitoainetta ja sappisaippuaa. No molempiahan meiltä löytyy. Sitten kun tuli maksun paikka, niin korttia kovin tarjosi. Sanoin, että ottomaatti löytyy kyllä melko läheltä. Asiaskas tuumasi, että hän kyllä varmaan käy ensin vähän kiertelemässä muissakin paikoissa ja tulevansa sitten myöhemmin takaisin. Tämä selvä. Laitoin ostokset sivuun odottelemaan hänen paluutaan.


[ 13:55 ]

Tuli asiakas, muttei ostanut mitään. Haki Voima -lehden ja sanoi, että oli lähdössä Helsinkiin ja kaipasi lukemista matkalleen. Ensikerralla sitten. Olen minä ennenkin tämän asiakkaan kanssa joskus asioinut.


[ 15:10 ]

Nyt on korut kuulkaas laitettu uuteen uskoon!

Ennen.

Jälkeen.

Nyt voin lähteä hyvillä mielin kotiin ja viikonlopun viettoon! Puuh lääh!


Piia the kauppias, kuittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti