torstai 27. helmikuuta 2014

Äh, ei tänään ollutkaan perjantai..

Aamu oli ihan kamala. Naamakirjassa kevyt avautuminen asiasta.


[ 10:45 ]

Postilaatikossa oli pari kirjettä. Yksi vähän isompi ja yksi tavallinen. Ja sen toisen firman kirje.


[ 10:50 ]

Melko rutiiniaamu. Tavarat omille paikoilleen odottamaan ja kassa kuntoon.


[ 11:05 ]

Ups. Jotenkin tässä käy aina näin, kun olen kunnolla ajoissa töissä. Ajantaju katoaa ja jään tutkimaan posteja ym. enkä tajua katsoa kelloa välistä..

Kaupan ovi asiakkaille auki!


[ 11:30 ] 

Syötyäni pienen purkin rahkaa, alkaa aamun ahdistus hieman helpottamaan.

Jos sitten vaikka tekisi eilisen päiväkassatositteen ja tutkisi postit loppuun. Sähköpostissa oli mm. 4 postia, mutta 2 oli ihan turhaa roskapostia.


[ 11:40 ]

Oho! Asiakas! No mutta olisi pitänyt arvata, että lippuja Luontokuvailtaanhan hän olikin hakemassa. Pari meni ja viisi on vielä aikuisten lippuja jäljellä. Lasten/opiskelijoiden lippuja on vielä senkin edestä, kun ei niitä vissiin ole kuin kaksi ostettu.


[ 12:35 ]

Hii! Kollega tuli käymään. Meinasin antaa hänelle pussin, mutta hän olikin käynyt jo aiemmin sen hakemassa. Esittelin printin, millaisen esitteen olin eilen tehnyt ja minkä toinen kollega oli sitten printannut ja annoin loput hänen mukaansa mm. kirjastolle vietäväksi. Pyysi, jos kuitenkin tekisin vielä jonkin värillisen version, kun mainitsin, että alkuperäisessä olin käyttänyt värejäkin. Eiköhän se luonnistu.

Juteltiin me siinä muutakin. Mm. uusien kerrostaloasuntojen rakentamisesta keskelle ei-mitään ja siitä, miten se vaikuttaa siellä lähistöllä asuviin ihmisiin ja heidän rakennuslupiinsa. Ja melkoista kieroilua oli partiolaistenkin kohdalle sattunut - luvataan yhtä harkita ja kun se on melkein päätetty, niin pyörretäänkin asia ja koitetaan tienata rahaa toisella tapaa.. Plääh! Melkoista.


[ 13:25 ]

Tuli asiakas, joka kyseli erästä kollegaa. Kurkkasin vuorovihkosta ja kerroin että hän tulee töihin vasta ensiviikonloppuna. Pyysi jättämään hänelle terveiset, että häntä oltiin kaipailtu. Lopuksi vielä lankoja kyseli, mutta eipä meillä ole kuin hamppunarua täällä.

Heti perään tuli toinen asiakas, joka hieman kierteli ja sitten kysyi, että olikos se niin, että täällä käy vain käteinen. No näinhän se meillä on. Asiakas sitten tuumasi, että pitänee palata sitten toisen kerran.


[ 13:45 ]

Lämmitin lounaan. On muuten melkoisen pahaa. Ehkä se olisi tarvinnut ketsuppia, mutta en kyllä toiste osta jauhelihakastiketta ja spaghettia HK:lta. Hyh!


[ 14:05 ]

No mutta sieltähän tämä asiakas tulikin sitten takaisin käteisen kera. Osti lompakon itselleen. Kerroin että se on todella hyvä, jos on paljon kortteja ja asiakas sanoi, että tarpeeseen kyllä tulee.


[ 14:10 ]

Kollega tuli kaupalle taas ja enhän minä ollutkaan tässä välissä kerinnyt tekemään vielä uutta versiota printistä. Siinä hetki juteltiin, kun sitten sanoin, että jos ihan hetken odottaa, niin äkkiähän minä sen värillisen version tekisin.

Kas näin:[ 14:20 ]

Noni, sieltähän se kollega palasi värillisten printtien kanssa kaupalle. Nyt pitää vain ikkunaan vaihtaa yksi ja laittaa toinen oveen kiinni. Huh huh. Paljon on taas asioita tapahtumassa ja kaikki pitäisi jotenkin esillä olla. Melkoista!


[ 15:20 ]

Huu, sieltä tuli vanha harjoittelija moikkaamaan. Viimeksi joulukuussa oltiin nähty. Terveisiä jätti kaikille kaupalla.


[ 15:30 ]

Tuli kaksi asiakasta juuri kun tulin hotelli helpotuksen puolelta. Ostivat lipun Luontokuvailtaan ja kirjatuen. Niitä onkin enää yksi jäljellä. JES! Vihdoinkin niistä on pian päästy eroon!


[ 15:50 ]

Filmaxilta tuli puhelu: Liput ovat lopussa. Todettiin, ettei kummankaan kannata ohjata asiakkaita toisen luokse. Sitten kun loppuu, niin sitten vain loppuu. Ehkä pitäisi taas kysellä lisää lippuja, mutta hey, se on jo huomenna. Not sure if worth.


[ 17:20 ]

Puhelin soi taas ja sieltä soittelikin viikonlopulle vapaaehtoinen työntekijä. Kuulemma olisi täällä päin liikkumassa ja voisi tulla tekemään vähäksi aikaa lauantaille hommia. Sanoi sitten soittavansa kollegalle ja kysyvän tältä, miten hommat onnistuisi.


[ 17:30 ]

Hei jee! Sietähän tuli tuttu kaupalle! Osti Luontokuvailtaan lipun, jonka olin laittanut syrjään odottelemaan häntä. Siinä juteltiin aikamme ja sovittiin että pääsisin kotiin hänen kyydillään. Jes jes jes! Ihanaa!


[ 17:35 ]

Siinä vielä kun juteltiin kaverin kanssa, niin tuli tuttu asiakas. Suitsukkeitahan hän oli jälleen hakemassa. Yksi isompi paketti lähtikin hänen mukaansa.


[ 17:45 ]

Melkoista! Jälleen yksi asiakas! Tuli oikein määrätietoisesti passipusseja kyselemään. Ohjasin tietenkin meidän vaihtoehdoille ja hän päätti ottaa pirteän vaaleanpunaisen. Tai no raidallinen marjapuuron ja vaaleanpunaisen värillinenhän se oli, mutta kuitenkin.


[ 18:00 ]

Siinäpä se päivä sitten meni taas täyteen ja ovi sievästi ajallaan lukkoon. Kassa tulee laskeskeltua suhteellisen nopeasti kuntoon ja enköhän ole taas ulos kaupasta siinä joskus varttia yli.

Kotona odottaa ruoka! NAM!

Piia the kauppias, kuittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti