tiistai 18. helmikuuta 2014

Haamupäivä - Ei mitään tuntua mistään viikonpäivästä erityisesti

Ajoissa liikenteessä on kivaa olla. Ehdin käymään kaupasta hakemassa lounasta loppuviikolle.

Mutta, daym! Unohdin sitten ostaa tulostuspaperia.


[ 10:45 ]

Postilaatikko näytti ensin tyhjältä, mutta sen sivuluukussa olikin kirje kaupalle. Onneksi tajusin kurkata.

Kaupalla valot päälle kaikessa rauhassa. Kaiken sai tehdä hitaasti ja kiirettä pitämättä. Mikä nautinto!


[ 10:50 ]

Kassa kunnossa. Ei muuta kuin odottamaan että kello tulee tasan.

Sillä välin ehtii hyvin lämmittämään suklaapuuron ja katsomaan, onko se mistään kotoisin! Hihi!


[ 11:00 ]

Ja näin päivä on lähtenyt taas käyntiin. Ovi auki jokaiselle, joka siitä päättää tulla. Toivottavasti tänään tulisi paljon. On jotenkin paljon kivempaa, kun tulee asiakkaita, sen sijaan, että kyhjötän täällä ihmettelemässä, että missä kaikki on. Ei aina tarvitse ostaa. Voi tulla ihan juttelemaan. Sekin on kivaa.


[ 11:35 ]

Sähköpostin puolella oli vain roskaposti.

Sitten tein päiväkassatositteen edelliseltä päivältä. Ja muistin taas, että sitä tulostuspaperia pitäisi hankkia. Viimeinen paperi menossa! O'ou!


[ 11:40 ]

Juteltiin hieman puhelimitse, taloudenhoitajan kanssa, tänään tulleesta laskusta ja yhteistilauksen laskusta. Nyt hieman edit edit, että saadaan tilauslista kuntoon ja lasku oikeaan ruotuun ja alvit ym. selvitettyä.


[ 12:20 ]

/avautuminen

VOI ELÄMÄ!! MINUA OTTAA IHAN SUUNNATTOMAN PALJON NUPPIIN SE, ETTÄ ERÄS KOLLEGA TALLOO MINUN VARPAILLE JA VASTAA SÄHKÖPOSTEIHIN KESKUSTELEMATTA KANSSANI. OLKOONKIN ETTÄ OLISIN ITSEKIN VASTANNUT KUTAKUINKIN SAMALLA TAVALLA. MINÄ OLEN TÄÄLLÄ SE KAUPPIAS JA VASTUUSSA KAUPASTA JA MINUN PITÄISI MIELESTÄNI MYÖS HOITAA VASTAAMINEN.

TOINEN MIKÄ SAPETTAA, SAMAISEN KOLLEGAN TAKIA, ON SE ETTÄ ME JUURI KESKUSTELTIIN KOKOUKSESSA, ETTÄ TUOTTEISIIN EI KIRJOITETA SUORAAN HINTAA, VAAN SE KIRJOITETAAN HINTALAPULLE JA LIIMATAAN TUOTTEESEEN. PLAIN AND SIMPLE. NIIN EIKÖS SITTEN PERJANTAINA, KUN TULIN PYÖRÄHTÄMÄÄN KAUPALLE UUDESTAAN, KUN OLIN UNOHTANUT TOIMISTON PUOLELLE PARI ASIAA, NIIN HÄN OLLUT KIRJOITTELEMASSA TAAS HINTOJA SUORAAN TUOTTEISIIN. JUMALAUTA!!!

Koska olen liian kiltti, en kehtaa pahoittaa tämän kollegan mieltä ja huomauttaa asiasta, koska pahaahan hän ei tarkoita. Hän ei vain tunnu käsittävän, mitä tarkoittaa, kun yhdessä sovitaan jostain asiasta ja että vaikka hänen mielestään se ei haittaa, vaikka tuotteeseen on suoraan kirjoitettu hinta,  asiakas jättää ostamatta tuottee, koska ei voikaan viedä sitä suoraan lahjaksi.  Tätä on tapahtunut ja se sapettaa todella, TODELLA paljon.

Niin ja että sähköposteihin vastaaminen kaupan puolesta on kuitenkin ehkä MINUN asia hoitaa, eikä hänen, joka on avustavana myyntihenkilökuntana. Hän ei ole enää kaupan kauppias. Hän ei ole enää vastuussa tilauksista. Pyydän apua, jos sitä tarvitsen. Kiitos ja hyvää päivän jatkoa.

/avautuminen


[ 12:30 ]

Jee! Päivän ensimmäinen asiakas! Tuli kolikkokukkaroa hakemaan. Olin unohtanut näyteikkunalle korjata hintaa, kun korotin noiden toisten kukkaroiden hinnat, ettei tappiolla oltaisi myyty, niin asiakas huomautti, että näyteikkunalla on eri hinta. Kerroinkin, että meillä on tässä ne toiset kolikkokukkarot alennuksessa ja toiset on eri hinnalla, että meille tuli juuri uusia kukkaroita.

Lopulta asiakas päätyi ostamaan niitä alennetun hintaisia sen sijaan, että olisi ostanut kisun ja leppäkertun, mitä oli hypistellyt. Käyhän se kauppa näinkin. Nyt kyllä käyn korjaamassa sen hinnan!

Niin ja pitäisi se näyteikkuna vieläkin laittaa uusiksi.. Hitsiläinen. Jotenkin en haluaisi laittaa uusia kirahveja, lemmuja ja kisuja, kun sitten myyntipöydälle jää niin vähän! Mutta toisaalta, jos mitään ei laita esille, ei välttämättä kukaan ohikulkija tule huomaamaan, että täällä voisi olla sellaisiakin kivuuksia.


[ 12:35 ]

Hii! Asiakaspariskunta! Tulivat saippuaa hakemaan, mutta kovin ihailivat riippukeinua ja sillä silmällä katselivatkin sitä. Ihastelivat myös kehtoa ja tuumasivat, että ei täällä kaupassa kai muuta olekaan kuin laadukasta tavaraa! Ulos mentyään emäntä vielä katseli silkkihuivia, joka meidän näyteikkunalla on yhtä esillä (Kiitos, äiti, miljoonasti ideastasi!). Sieltä oikeastaan otinkin pois vain ne ystävänpäiväkortit. Muuten siellä saa kaikki muut asiat ollakin.


[ 13:00 ]

Mmmmmmmmmmmm~! Onneksi ostin tätä fetasalaattia! On niiiiiiin hyvää! (Paitsi nämä random oliivit.. Bleh..)


[ 13:30 ]

Vakkarisuitsukeostosasiakashan se sieltä tuli! Jee! Sinne meni kolme pakettia pienempiä pakkauksia ja yksi isompi pakkaus. Kyllä nyt taas vähäksi aikaa pitäisi riittää.

Jos sitä alkaisi taas halailemaan lämpöpatteria, kun veto senkus hyytää. Sormet ja varpaat ihan jäässä.


[ 14:45 ]

Asiakas! Eikä ollut ensimmäinen, joka tuli kyselemään nimenomaa lehtikoria. Tämä nyt vielä kysyi erikseen kannellista sellaista. Esittelin kyllä kaikki siihen tehtävään soveltuvimmat vaihtoehdot, mutta yksikään ei kuitenkaan ollut sellainen, mikä olisi ollut asiakkaan mieleen.


[ 15:10 ]

Olin itse itseni asiakas ja ostin sen ihanan ison punaisen kivisydämen, missä lukee "Love" yltympäriinsä. Ahihi!

Niin ja hörppään vähän lisää appelsiinimehmua, koska ostin aamulla <3 Nom nom nom!


[ 16:00 ]

Kaksi tuntia vielä.. Olen jo ihan valmis lähtemään kotiin. Oikeastaan jo aamusta oli semmoinen olo, että voisin vain jäädä kotiin. On ollut jo aika pitkään samanlainen olo. Plääh puuh..


[ 16:30 ]

Jee! Asiakas! Tuli leipäkoria itselleen katselemaan, mutta ei sitten tuntunut löytävän mieluisaa ja päätti sitten palata asiaan ehkä myöhemmin.


[ 16:35 ]

Oho! Toinen asiakas! Tuli suolaa ostamaan lahjaksi. Ja kortti lähti sen kaveriksi.


[ 17:20 ]

Kollega ihmetteli, miksei saa soitettua kaupan puhelimeen. Käännyin koneelta tutkimaan asiaa ja johan selkisi syy: Joku oli jättänyt luurin paikaltaan pois. Mielenkiintoista.


[ 18:00 ]

JES! VAPAUS! KAUPPA KIINNI!

Ja sitten vain rahat kuosiin huomista varten ja sitten kaupoille ja kotiin! WOHOO!

Piia the kauppias, kuittaa!

2 kommenttia:

 1. Lukeekohan se kollega tätä blogia? Saahan se tätäkin kautta tietysti tiedon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko, että lukee. On sen tyypin ihminen, että käyttää tietokonetta vain sen verran kuin on pakko :)

   Jos lukisikin, niin kaipa viesti sitten vihdoinkin menisi hänelle perille, kun kerran kokouksessa sovitut asiat ei pysy mielessä.

   Poista