maanantai 24. helmikuuta 2014

Mikähän päivä tänään taas olikaan?

[ 10:50 ]

Postilaatikolla oli pari kirjettä odottelemassa.

Tuli jotenkin sählättyä sisääntulo, kun hämmennyin niin täysin sisäoven melko heti eteen jätetystä kiilasta. Miksi se edes oli siinä? En ihan voi käsittää. Oliko tarkoitus tehdä jekku ja kiilata ovi sisältäpäin? Ei kyllä varmaan, mutta ensimmäinen asia, minkä mieli alkoi kehittämään, oli se, että miten oven saisi kiilattua sisältäpäin. (Laittamalla kiilan nojaamaan ovea vasten ja sitten kun ovi sulkeutuu, se kaatuu lattiatasolle asti ja sitten kun seuraavan kerran ovea koittaa avata, kiila tuleekin kesken matkan vastaan, eikä ovi aukeakaan kuin väkisin voimalla. Dun dun duuu...)

Se kuitenkin hämäsi täysin. Laitoin kiilan sen omalle paikalleen (osittain hyllyjen alle) ja kävin heittämässä avaimet ja kännykän pöydälle. Kun menin riisumaan takkia, tajusin, että olin unohtanut laittaa kirjeet pöydälle kanssa. Noh, eihän se nyt mikään ongelma ollut. Riisuin vain loppuun ja vein kirjeet sitten siinä sen jälkeen.

Pöydällä oli terveisiä viikonloppumyyjältä. Uuu, sain kehuja kassakoneen käyttöoppaasta ja ilmoituksen potentiaalisesta uudesta kaupiaasta, joka tulisi minun seuraajaksi, sitten kun äitiysloma tulee ajankohtaiseksi. Hyvä homma että asioita laitetaan jo nyt kohdalleen!


[ 10:55 ]

Tajusin, että olin unohtanut laittaa valot päälle. Lykkäsin rahat kassaan ja kävin napsauttamassa ne päälle. Se oli sen kiilan vika, kun tuli aivopieru ja kävelin valokatkaisijan ohi. Ja siis kun aamuisin on jo sen verran valoisaa, niin sisällähän näkee ihan hyvin, vaikka valot eivät olisikaan päällä. Siksi en tajunnut aikaisemmin.


[ 11:00 ]

Ja näin päivä käynnistyy taas oven avaamisella asiakkaille. Saa taas nähdä, että tuleekos tänne ketään vaiko ei. Jospa nyt ei kuitenkaan kamalan hiljainen päivä olisi..


[ 11:10 ]

Sähköpostissa oli seitsemän postia, joista vain kaksi oli roskapostia. Huh huh! Melkoisen paljon luettavaa. Onneksi suurin osa oli aika lyhyitä kuitenkin ja nopeasti luettuja.


[ 11:20 ]

Sitten kävin päiväkassatositteiden kimppuun ja hoidin pääkassakirjan taas ajantasalle. Näitä tehdessä törmäsin Haiti kahvin myyntiin. Tätä ei ollut merkattu paperille kassan vierellä. Kävin merkkaamassa. Sitten omat hälytyskellot alkoi soimaan. Myin yhtenä päivänä Haiti kahvin, mutta unohdin lyödä sen kanssaan sellaisena.. Voi itku! Ei auta kuin tehdä sitten joku oma ostos, joka on saman arvoinen ja lyödä se Haiti kahvina, niin sitten tulee verotukseen summat oikein. Plääh!

Niin siis hirveä uhrautuminen ostaa esim. suklaata. Dun dun duu!


[ 11:45 ]

Asiakas! Tuli ostamaan Luontokuvailtaan lippuja, kuusi kappaletta. Ne muuten ovat nyt lopussa. Siis aikuisten liput. Pitäisi kai soittaa jonnekin ja sanoa, että tarvittaisiin lisää.


[ 11:50 ]

Lounasta lämmittelin tähän väliin. Nälkä alkaa olla ja kylmä viima taas vain tuulee täällä sisällä. Voisi vaikka laittaa patterin taas päälle ja halailla sitä lopun päivää.


[ 12:00 ]

Hooo! Lähkärit tuli taas! Jee! Heidän kanssaan on niin hauskaa jutella! Ja ostivatpa suitsukkeita ja kortin. Meinasivat ostaa myös lahjapaperia, mutta käteinen ei riittänytkään ja korttihan meillä ei käy. Paperi jäi tänne odottamaan seuraavaa kertaa.


[ 13:00 ]

Asiak- eikun kollegahan se sieltä tuli! Osti pesupulveria, inkiväärikeksejä pari pakettia ja sappisaippuaa. Löin pesupulverin hinnan sen mukaan kuin mitä näkyi hyllyssä, mutta sehän ei ollutkaan sen hinta, vaan purkissa oli eri hinta! Hyllyssä oleva hinta onkin kilohinta, jos tulee täyttämään oman astian. Huh huh. Onneksi oli helppo korjata. Juteltiin sitten siinä vielä siitä Luontokuvaillasta ja valokuvaamisesta ja siitä, miten ne itse tilanteet voivat sisältää vaikka miten ison tarinan!

Samaan aikaan tuli toinen asiakas kiertelemään vähän hyllyjä ja vasta kun kollega oli poistunut, tämä kysyi lippuja kyseiseen Luontokuvailtaan. Kolme olisi halunnut, mutta meillä oli vain kaksi jäljellä. Ohjasin sitten hakemaan lisää Filmaxilta, kun he myyvät kanssa. Tänäänhän on tulossa myöhemmin lisää lippuja, kun soitin että lopussa on, niin sitten on taas huomiselle myydä lisää. Hihi!


[ 14:35 ]

Tuli puhelu Filmaxilta. Sieltä on kuulemma liput loppuneet kanssa. Hahaha! Eli molemmille tulossa illasta lisää. Ja tässä jo povattiin, että olisi mahdollisesti jopa liikaa jo myytykin. Haha!


[ 15:00 ]

Tulipa asiakas kyselemään lippuja Luontokuvailtaan. Jouduin sanomaan, ettei meillä ole ja että Filmaxillakin on loppunut, mutta että huomenna pitäisi taas olla myytävissä. Pyysi sitten varaamaan pari lippua ja osti tummaa suklaata.


[ 15:50 ]

Tulipa asiakas, joka halusi ostaa pienen pussin tai laukun, missä voisi kantaa puhelintaan ja silmälasejaan samaan aikaan. Ensin katseli yksiosaisia pusseja ja sitten tajusin esitellä meidän miniolkalaukun, missä oli kaksi omaa pientä osiota. Ensin oli jopa vähän innoissaan tästä, mutta sitten kuitenkin oli ehtinyt ihastumaan hieman sirompaan pussiin, missä oli kirjailtu peilejä mukaan. Kysyi siitä vielä, että päästääkö se väriä valkoiselle paidalle. Sanoin, ettei varmaankaan, mutta kaipa sen pussin voi pestä kaiken varalta. Sellaisen pussin hän sitten osti ja meinasi sorminukkejakin, mutta päätti kuitenkin vielä jättää. Sen sijaan paketti huolinukkeja lähti mukaan.


[ 17:10 ]

Jaa'a.. Tänne pamahti sisään pari randomin näköistä miestä, samaan aikaan onneksi sattui tulemaan Luontokuvailtaa varten lippuja, niin en ihan ollut hätää kärsimässä. Kyselivät sitten tarkistaa erään kollegan numeroa ja itse en sitä olisi sanonut, mutta lipuista vastaava sen sijaan sitten otti sen esille ja tämä toinen mies sitten tarkisti ja löysi puhelimestaan sitten numeron. Jostain rummuista ainakin puhelun aikana puhuttiin ja jostain kastista ilmeisesti afrikassa, missä tietyt ihmiset ovat alempana kuin eläimet ja tähän pitäisi saada muutosta. Jotain jotain. Loppujen lopuksi he sitten vielä puhelun ollessa päällä, lähtivät jatkamaan matkaansa.

Olipa kaikin puolin hämmentävä tilanne.


[ 17:35 ]

Aaaaaah! Jes! Asiakas! Tuli ostamaan semmoisen sydänkortin, millaisen oli mm. tilannut tänne! Vitsit! Ihanaa! Ensimmäinen miun myymä sydänkortti! Minusta ne ovat aivan ihania! Ja lämmittää, kun joku muu jakaa saman mielipiteen ja ostaa käyttöön. Hii!


[ 17:45 ]

Jälleen tilanne, jossa ovi käy, mutta ketään ei tule sisään. Dun dun..


[ 18:00 ]

Uuh aah! Päivä on ohi! Mahassa porisee ja hapottaa. Tarvitsen ruokaa. Vaikkakin yrjöttää.. Hmh.. MUTTA! Ovi on kiinni ja kassa menee laskentaan ja kuitti odottamaan huomista ja kello on kutakuinkin lähemmäs 18:15, ennen kuin poistun lopullisesti kaupalta, suljen valot ja laitan oven tuplalukkoon.

Piia the kauppias, kuittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti