keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Jopas tekemistä on taas riittänyt tälle päivälle

Aviomies löytyi kotoa nukkumasta. Kuulemma oli likeellä, että olisi oksentanut. Pöntölle asti oli jo mennyt palvonta-asentoon. Niinhän siitä oli vähän puhetta, että toiset ovat olleet nyt kipeänä yrjötasolla ja toiset sitten toisesta päästä.

Se on kovin mukavaa, jos se on tarttunut meille... Mahassa velloo kivasti..


[ 10:55 ]

Postilaatikossa oli meille lehti ja sille toiselle firmalle joku kirje. Kauankohan se tulee virumaan siellä... Mietinpä vain..

Äkkiä kaupalle sisään ja valot päälle, kamat paikoilleen, kassa kuntoon..


[ 11:00 ]

Ovi auki ajallaan ja rauha maassa.


[ 11:45 ]

Jee! Lehdenjakajamies tuli ja moikkasi oikein kunnolla ja hymyili päälle! Jes jes jes! Kyllä on hyvä fiilis, että hänelläkin on hyvä fiilis!


[ 11:55 ]

Asiakas! Ja tuttu vieläpä. Tuli hakemaan lippuja Luontokuvailtaan hänkin, oikein kolme kappaletta. Sinne meni melkein kaikki vaihtorahat. Pitänee rikkoa kassan kautta vähän tai jotain, jos tulee tilanne, että tarvitsee takaisin antaa rahaa.


[ 12:00 ]

Sähköpostin puolella olikin melkoinen määrä tavaraa! Seitsemän postia, joista kaksi roskapostia.

Ja sieltähän se kopsahti nakki päähän. Jotenkin arvasin, kun kollega puhui, että pitäisi käydä esitteet tekemässä tapahtumaan ja että se on toisen kollegan kontolla, että koska minun koulutukseen media-assarina on helppo ns. luottaa, kaatuu hommat myös helpommin minun niskaan.

Joo'o, otettuhan minun pitäisi olla taas, kun niin kovin luotetaan. Mutta tässä on taas se yksi syy, miksi en itse ole alalla töissä: Asiakas toimittaa osan materiaalista, käskee katsomaan loput muualta ja soveltamaan. Meneppä mainosfirmalle sanomaan noin ja ne lykkäisi hintaa melkoisesti siihen hommaan...

Kaipa mie sitten koitan säheltää jotain.

Niin ja taas pitäisi kai lähettää niitä sähköposteja eteen päin. Puuhlääh..


[ 12:05 ]

Jännittävää. Tuli paikalle ihminen, joka halusi sopia tapaamisen varsinaisen edustajan kanssa, jonka kanssa voi jotain juttuja sopia heidän kehittämästään puhelinsovelluksesta. Veikkaanpa, että jos mennään siihen, että "maksakaa xyz määrä kuukaudessa, niin teidän firma löytyy täältä", uskallan vastata suoraan, että sori, me ei voida nyt tässä kohtaa sitten tulla mukaan. Kiitos ja hyvää päivänjatkoa.


[ 12:10 ]

Tähän väliin kyllä lounasta. Sen jälkeen voi koittaa taas keskittyä asiaan.


[ 12:30 ]

Tuli asiakas, joka kyseli teepuuöljysaippuaa. Sanoin, että meillä on vain tietääkseni palasaippuana täällä myynnissä ja näytin meidän pöydältä, mistä asiakas saisi itse tutkia. Kuulemma pumppupullosta haluaisi kyseistä saippuaa. Pahoittelin, ettei meillä ole. Korttiakin asiakas sitten oli kovin tarjoamassa, mutta ohjasin hakemaan seinältä rahaa. Asiakas sitten tuumasi, että hän palaa myöhemmin asiaan ja pyrkii vielä löytämään sellaisen pumpattavan version.


[ 13:50 ]

Leikkaa+liimaa+askartele. Kaipa saan jonkinmoisen esitteen tehtyä, mutta mielestäni sen pitäisi olla kyllä vähintäänkin A3 kokoa. Ja ennen kaikkea, ettei sitä tällä meidän printterillä tulosteta, koska tämä suttaa niin helposti.


[ 14:40 ]

Jeps, valmis. Tällainen yksinkertainen möllötys tästä nyt sitten tuli:

Klick at the picture.


[ 14:45 ]

Moar lohikeitto get! Kylmä, nälkä - tai siis maha pulppuaa - ja janokin olisi, mutta ei jaksa juoda. On se elämä välillä vähän vaikeaa.


[ 14:55 ]

Hii, sieltä tuli kollega ostoksille. Viimeiset taatelit osti mukaansa. Niitäkin pitäisi lisää tilata kyllä. Mutta ei liikaa, koska menekki ei ole kovinkaan kummoinen. Heti perästä tuli toinen asiakas, joka kuulemma on vakioasiakkaita, jotka tulee tiettyä kahvia hakemaan välistä lisää, mutta tällä kertaa hän halusi ostaa pari lippua Luontokuvailtaan. Neuvoi, että kannattaa olla paikalla ajoissa, jos meinaa paikan itselleen saada, että pahenee kuulemma joka vuosi.


[ 15:35 ]

No jopas on kollegavoittoinen päivä. Tuli meinaa toinenkin. Haki teetä ja pikakahvia. Jäätiin sitten ruoasta puhumaan ja hyvistä quinoa-ohjeista. Pitänee ostaa ja maistaa kyllä. Riisin tilalla sitä kuulemma käytetään.

Vähän ennen kuin hän pääsi lähtemään, tuli ns. "lähetys", eli erään yhden yhdistyksen tilit, jotka menevät sitten toiselle kollegalle eteenpäin. Pitääpä soittaa asiasta.


[ 15:50 ]

Sain vihdoinkin minun yliaikalaskurin valmiiksi. Eipä tätä kuuta ole jäljellä montaa päivää, niin tulee kuukauden tunnit ja minuutit täyteen. Näillä näppylöillä minulla on ainakin yksi täysi 7h päivä palkallista vapaata. Tai sitten pari perjantaita, koska 4h päiviä.

Pitänee vielä esitellä kokouksessa muille tämä minun laskuri ja että onko ihan aiheellinen ja okei.

Niin ja eihän minulla ole mistään lakisääteisistä vapaistakaan mitään hajua. Haha. Nekin pitäisi kai laskea sekaan.


[ 17:10 ]

Hilijasta...

Mutta tulipa se esitteen tekeminen takaisin nenän alle. Kuulemma printataan täällä. (Tuhoon tuomittu juttu.. Se printteri suttaa sen niin täydellisesti että nyt jo itkettää..) Ja mustavalkoinen versiohan siitä nyt sitten oli tehtävä:

Klick at the picture.


[ 17:35 ]

Tulipa sitten päivän päätteeksi vielä asiakas. Tutkiskeli ensin päiväpeitteeksi erästä kangasta, mutta tuli siihen tulokseen, että se kävisi ennemmin pöytäliinaksi, kun on sen verran kapea. Kierteli hieman kauppaa ja päätyi ostamaan pari kirjatukea. Norsujen ilmeet aiheuttivat hilpeyttä, kun ne sen verran tuimia ovat. Laukutkin pysähdyttivät tutkimaan ja hetken aikaa harkitsi ostamista. Puhelu keskeytti varsinaisen kauppakiertelyn ja sillä välin sisään tulikin kaksi muuta asiakasta. Kyselivät suitsukkeita ja tietenkin ohjasin heidät meidän runsaille vaihtoehdoille. Lopulta sieltä lähti viidet isommat paketit mukaan ja nuoret herrat olivat melkoisen tyytyväisiä.

Ensin sisään tullut asiakas oli tutkimassa sitruunaruohopalasaippuaa, mutta sitten päättikin, että jos kuitenkin jättäisi sen tänne. Sen sijaan mukaan tuli suklaata ja ruokosokeria. Viimeiseksi hyllyltä löytyi vielä pumpulilaput, joita lähti paketillinen mukaan.

Ikkunan takana kuikuili vielä yksi asiakas..


[ 18:00 ]

..mutta kello oli jo tasan ja tuli aika sulkea kauppa.

Kassan laskenta tulee taas hoidettua tähän päivän päätteeksi ja sitten isken kimpsut ja kampsut kasaan ja karkaan kotia kohden!

Piia the kauppias, kuittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti