keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Keskiviikko, joka jostain syystä tuntui ihan maanantailta

Näin tämän lehdenjakajan kun olin tulossa töihin. Olin sen verran kaukana, etten pystynyt moikkaamaan inhimillisesti. Ajattelin odottaa, että hän tulisi kaupalle ja moikkaisin sitten.


[ 10:45 ]

Postilaatikossa oli pari kirjettä, joista toinen oli kaupalle. Toinen oli jollekin nimellä. En ainakaan suoraan tunnistanut, että kenelle se voisi olla. Eipä se toisaalta minulle sinänsä myöskään kuulu. Luulen, että tässä kirjeessä on se yksi lasku, mitä ollaan odoteltu.


[ 10:50 ]

Laittelin asiat taas kuntoon kaikessa rauhassa. Tällaiset aamut ovat kivoja. Kun ei tarvitse olla kiire. Ja sitten toimiston puolella muistin: Se tulostuspaperi. Äh.. Unohdin taas ostaa sitä. Tänään kyllä menen käymään kaupassa ja ostan paketin. Joudun kuitenkin odottelemaan, että aviomies pääsee hakemaan, niin sama se on sitten vähän shoppailla siinä oheessa.


[ 10:55 ]

Olin takahuoneen puolella, kun kuulin että joku koitti tulla ovesta. Ehdin juuri näkemään, kun tämä lehdenjakaja luovutti tajutessaa, että ovi on lukossa ja kauppa ei ole vielä auki. Olisin halunnut rynnätä ovelle, mutta hän lähti jatkamaan jo matkaansa. Voi itku. Nyt en ehtinytkään moikata!

Rupesin tutkimaan sitä tullutta laskua ja tarkistin että summa täsmää. Ensimmäisellä laskukerralla summa oli eri ja hämmennyin hieman. Päätin tarkistaa ja laskea summan uudelleen ja tällä kertaa se täsmäsikin. Ilmeisesti oli tullut lyöntivirhe ensimmäisellä laskukerralla. Sitten siinä sitä laskua pohdiskellessa tajusin, että meidän hinnat ovat kyllä nyt ihan väärin lasketut. Eihän niissä ollut mitään alvia valmiiksi. Hinnathan pitää laskea siitä alvillisesta hinnasta, eikä siitä alvittomasta, kun meitä laskutetaan alvillisestikin.

Voi kollega hyvä, miksi ihmeessä laskit hinnat väärin? Ja miksi minä sokeasti uskoin? Hän varmaan osti sen laukunkin itselleen halvemmalla hinnalla.. Meillä kun on hyllyssä samainen laukku 39e ja kun laskin uuden hinnan näille uusille tilatuille, se onkin 41,80e. Eihän siinä ole kuin vajaan 3e ero, mutta silti.


[ 11:05 ]

Voi itku! Olin niin uppoutunut laskuun, että unohdin katsoa kelloa. Ei muuta kuin ovea avaamaan. Mutta ha! Lehdenjakaja oli jättänyt oven kahvalle lehdet odottamaan, että avaan oven. Hihi!

Kävin sitten laittamassa lohikeittoa tulemaan, kun vähän nälkä olisi ja kylmä. Lämmittäisi mukavasti sitten.


[ 11:35 ]

Huh hah hei! Tulipahan selviteltyä omakin lasku tähän väliin. Soittoaika kun oli vähän hankalaan väliin, niin pakko työajalla soitella. Mutta se oli siinä ja on yksi asia vähemmän muistettavana.

Niin ja nyt melkein kaduttaa, että söin.. Pysyisi vain sisällä.. Velloo velloo.. Byyh...


[ 11:50 ]

Hii! Päivän ensimmäinen asiakas! Kuulemma oli hyvin tietoinen parista ostoksesta, mitä aikoo ostaa, mutta että katselee vielä. Ihasteli kovin sorminukkeja ja sanoi, että ne olisivat täydelliset lasten psykiatriselle puolelle ja aikoo käydä niistä keskustelua siellä, jos vaikka he tekisivät pienen sijoituksen. Kukkaropussukka lähti mukaan. Pesuainettakin halusi ostaa, mutta oli unohtanut purkin kotia. Sanoin, että meiltä kyllä löytyy vielä jotain varastosta, mihin voin myydä. Semmoinen 750ml purkki sitten oli sopivat tähän tehtävään ja pumppasin sen aluksi ihan liian täyteen. Ei edes korkki meinannut mennä kiinni. Jouduin kaatamaan osan takaisin. Mutta sitten sain sentään purkin kunnolla kiinni. Kolme pussia pikakahvia lähti mukaan myös, sekä välipalapatukoita kolme niitäkin.

Täytyy nyt kyllä sanoa, että olen hieman utelias, että onko ne hyviä vaiko ei. Pitäisi melkein maistaa.


[ 12:55 ]

Kylmyys aiheuttaa näläntunnetta. Toisaalta se keitto on kyllä joka kerta ihan liian pieni määrä, joten voin kyllä ihan hyvällä omatunnolla laittaa vähän lisää lounasta kehiin. Sen verran minä tänne viimeksi toin syötävää. Pitäisi riittää perjantaihin asti, vaikka ottaisinkin nyt yhden ylimääräisen.


[ 13:20 ]

Tajusin, etten ollutkaan kirjautunut sähköpostiin vielä sisään. Siellä oli kaksi sähköpostia, joista toinen oli roskapostia. En kyllä osaa sanoa juuta enkä jaata siihen sähköpostiin. Vähän siltä vaikuttaa että tarjous on edelleen huonompi vaihtoehto kuin yhteistilaus, josta on ollut puhetta.


[ 14:20 ]

*kuvitteelliset sirkat sirittävät*


[ 14:25 ]

No juuri pääsin "sanomasta", niin tulikin asiakas. Tuli hakemaan colalimua ja oli sillä tyytyväinen.

Täytyy sanoa, että melkein kaipaisin tänne sellaista pientä jääkaappia, missä olisi muutama limu säilössä asiakkaille. Siis kun meillä on nyt tuolla takahuoneessa se isompi jääkaappi, missä meillä limuja on, mutta kun se tässä vähän niin kuin on se pointtikin. Sillä välin, kun olen takahuoneessa, kaupan puolella voi tapahtua mitä vain. Ja koska olen vainoharhainen varkaiden suhteen, limun hakeminen takahuoneesta tuntuu todella ahdistavalta.


[ 14:40 ]

Voi että! Ihanaa! Tuli asiakas, mutta esittäytyikin ja paljastui vanhaksi kiltalaiseksi ja tutuksi netistä! Edellisen kerran ollaankin nähty 2011 kesän loppupuolella. Kovin meinasi että olisi ostanut suklaata, mutta koska meillä ei edelleenkään kortti käy, niin sovittiin, että jospa sitten toisella kertaa sitten. Mikään ei kyllä voita hetkellistä seuraa ja tuttuja pyörähtämässä täällä!


[ 16:00 ]

Streami pyörimässä ja patteri lämmittämässä. Kyllä nyt kelpaa!

Mutta kaupan puolesta olisi ihan kiva, jos tänne poikkeaisi asiakkaitakin. Eipä ole ikkunashoppaajiakaan montaa näkynyt.. Onko kaikki tapittamassa jotain urheilua vain?


[ 16:25 ]

Hoo! Asiak-- Eikun kollegahan se sieltä tuli! Toi mukanansa kirjeen, jonka ilmoittelen eteen päin, että on tullut. Meinasi ensin ostaa yrttiteetä, mutta päätyikin sitten ostamaan ihan tavallista vihreää teetä.


[ 17:00 ]

Kuulemma Suomi voitti Venäjän jääkiekossa. naamakirja on täynnä "JEEEEEEEEEEEEEE!" huutoja ja muita nokitteluja Venäjälle. Ei voi omalta osalta kai sanoa muuta kuin että: Hyvin tehty.

Asiakas tuli ostamaan välipalaa itsellensä. Otti myslipatukan ja suklaapatukan. Kolikoita kaiveli, muttei tuntunut löytyvän nopeasti tarpeeksi ja oli seuraavana hetkenä tarjoamassa korttia. No eihän se meillä käy. Sitten kaiveltiin niitä kolikoita lisää ja saatiin sen verran kasaan, että myslipatukan osti ja suklaan vein takaisin hyllylle.


[ 18:00 ]

Ja tämä päivä päättyykin sitten tähän. Ovi lukkiutuu huomista odotellakseen. Aika laskea kassa kuntoon ja laittaa kuitti odottamaan paperia. Mitä menenkin ostamaan heti kaupasta, kun pääsen täältä lähtemään.

Piia the kauppias, kuittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti