tiistai 25. helmikuuta 2014

Harvinaisen nopeasti ohimennyt päivä

Aamu venähti jotenkin oudosti. Istuin olkkarissa pitkään ja söin viilistä hyvin hitaasti. Todella hidas aamu. Vaikka olin herännyt jo 10:00. Kello oli jo 10:45, kun vasta lähdin ovesta ulos. Kävin heittämässä auton aviomiehen työpaikalle ja kävelin kaupalle.

Siinä kävellessä pohdin autoista pääseviä saasteita ja miten paljon ne vaikuttaa jalankulkijoihin. Että eikö olisi parempi, jos jalankulkijoille rakennettaisiin omat kupukävelykadut, missä sitten on katoissa ja muualla suodattimet, jotka pitäisivät ne saasteet poissa. Ja kun pitäisi ylittää katu, niin siinä olisi vain ovi, joka avataan ja kipitetään toiselle puolelle katua avaamaan se vastapuolen ovi. Harkitsin jopa hetken aikaa, että valojen kohdalla voisi olla semmoiset haitarikuvut, jotka vihreän valon sytyttyä venyisivät tien yli ja antaisivat suojaa. Sitten muistin, että sellaisen ylläpito olisi hyvin hankalaa - erityisesti talvisin.


[ 10:55 ]

Ovesta sisään, valot päälle, avaimet ja puhelin pöydälle, vaatteet taakse, lounaat odottamaan, rahat kassaan..


[ 11:00 ]

Puuh lääh! Ehdin. Ovi auki.


[ 11:05 ]

Kirjoittelin päiväkassatositteen kuntoon ja päivitin pääkassan.

Ja sitten kävin tietokoneen työpöydän kimppuun. Poistelin pari täysin turhaa asiaa sieltä ja järjestelin asioita paikoilleen. Vieläkin haluaisin antaa lisää kyytiä asioille, koska turhia ja vie turhaa tilaa työpöydältä, jolla ei kuulu roikkua sellaisia asioita, mutta sitten tulee semmoinen olo, että mitä jos joku ei sitten löydäkään juttuaan, mitä kaipaa?

NO AINAKIN HANKIN KIVAN TAUSTAKUVAN!

A Background by squidsweater[ 11:25 ]

Tuli asiakas hakemaan varaamansa liput. Maksoi 50e setelillä ja vei kaikki vaihtorahat suunnilleen mennessään. Huh huh, toivottavasti seuraavat lippujen hakijat toisivat tasarahan..


[ 12:00 ]

Voi kun tuli mukava asiakaspari. Tulivat ostamaan Luontokuvailtaan lippuja. Yksi aikuisten ja (ensimmäinen) yksi lasten. Sen lisäksi osti kanelia ensin ja kun oli maksettu niin toinen päätti ostaa sateenvarjotelineen. Melkoisen hämmentävää! En kyllä olisi uskonut, että saisin niin helposti sellaisen myytyä pienellä "juu, tämä on huisin kätevä, jos on useampi sateenvarjo"-myyntipuheella.


[ 12:20 ]

Alkaa palelemisen taso taas olla sen verran noussut, että joskos vaikka sitä lounasta ja loput jääkaappiin odottelemaan.

Soitin siinä heti perään varainhoitajalle ja kerroin parista laskusta, jotka täällä häntä odotteli.


[ 12:35 ]

Tuli asiakas, lippuja hakemaan hänkin. Perästä oli tulossa toinen asiakas, joka näytti tarvitsevan apua oven kanssa ja harmitti, kun en millään voinut jättää kesken edellisen asiakkaan palvelua loppuun asti. Sitten kun siinä enemmän vain rupateltiin, niin pahoittelin ja menin auttamaan edes toisen oven kanssa. Ensimmäinen asikas poistui ja pyysi laittamaan korvantaakse, jos vaikka minäkin tulisin sinne Luontokuvailtaan. Ja onhan se ihan oikeasti jopa harkinnassa.

Tämä jälkimmäinen asiakas tuli hakemaan Lyseo kahvia. Kaksi pakettia oikein. Kuulemma oli oikein hyvää ja lahjaksi ilmeisesti aikoi toisen antaa. Kyseli sitten kassia, mutta eipä meillä tuolla oikein ole mitään, niin tarjosin sitten meidän paperikassia, joka ei maksa kuin 30centtiä. Herra sitten kysyi, että aionko olla jatkossakin tällaisella palvelualalla ja hieman häkeltyneenä sanoin, että niin pitkään kuin nyt vain suinkin voin vielä olla. Hän sitten jatkoi, että hyvä asiakaspalvelija laittaisi ostokset kassiin asiakkaan puolesta, eikä siitä tarvitsisi erikseen mainita. Pahoittelin hieman, etten tullut ajatelleeksi ja pakkasin hänelle kahvit ja autoin jälleen oven kanssa. Kuulemma ulko-ovea ei tarvinnut auttaa, koska hän käyttää sitä tukena, kun laskeutuu kynnysportaan alas. Jäin vielä varmistamaan kuitenkin, että kaikki sujuu hyvin, ennen kuin palasin lounaan äärelle.


[ 13:10 ]

Hii! Jee! Asiakas, joka onkin tuttu, niin mikäs sen mukavempaa! Osti banaanilastuja ja suklaata ja hyvän tovin sitten jäätiin rupattelemaan perästä.


[ 13:50 ]

Sähköpostin puolella olikin kasa posteja. Osan luin jo aamusta (3) ja nyt oli tullut tässä välissä lisää (5), joista kaksi oli täysin turhaa roskapostia.

Tilitarkastaja soitti ja pyysi inventaariosta uutta kopiota, kun ei kuulemma enää löytänyt korjattua tiedostoa. Toivottavasti minä nyt sitten löydän sen nimenomaisen korjatun version jostain. Haha!


[ 14:20 ]

Sen sijaan, että olisin saanut lähetettyä toivotun tiedoston, delegoin homman eteenpäin, koska lyhyen läpikäynnin jälkeen tajusin, ettei meillä ole täällä erikseen sitä korjattua versiota jostain syystä.

No mutta, tulostinpa tässä kuitenkin erään laskun, jossa olikin pari hassua juttua:
Osoite tänne kaupalle on väärä ja minun sukunimi on taas kirjoitettu väärin.

Onneksi ne asiat eivät ole oleellisia, koska lasku tuli kuitenkin sähköisenä ja toivon mukaan heidän omat tiedot kuitenkin pitävät paikkansa. Haha!


[ 14:55 ]

Lämmitinpä lisää ruokaa. Siskonmakkarakeittoa. Koska mahahapot pulp pulp ja yrjöttää.. Yyyh..

Niin ja kaverien streamit on parhaat! (Vielä kun ei vain pätkisi niin paljoa koko aikaa. Puhelimestakin loppui jo akku, niin ei voi sitä kautta katsoa pätkimätöntä.)


[ 15:50 ]

Tein nopeustestin. Selvisi, miksi täällä ei pysty edes streamia katsomaan kunnolla:[ 15:55 ]

Jee! Anoppi tuli suklaata hakemaan. Se on aina kivaa kyllä, kun tulee tuttuja ihmisiä. Ehkä jossain vaiheessa alan tunnistamaan asiakkaitakin paremmin.


[ 16:00 ]

Oho, asiakas! Tuli ostamaan myöskin suklaata ja pari lippua Luontokuvailtaan.


[ 16:25 ]

No nyt tuli ennestään tuttu asiakas! Tuli colalimua ostamaan ja kylmänä pyysi. Mie hain kiltisti jääkaapin puolelta ja mietin taas vainoharhoissani, että mitä jos jotain tulee varastetuksi sillä välin.. Ei kyllä varmaankaan, mutta...


[ 16:35 ]

Kollega se sieltä tupsahti paikalle. Kovin olisi halunnut rumpuja nähdä, kun täällä kävi ne miehet niistä jotain höpisemässä, mutta eihän he sitten olleet tänne mitään tuoneet tai jättäneet. Valokuville katseli kanssa albumia, mutta koska nyt ei ollut rahaa matkassa, niin ne jäikin sitten harkintatasolle. Muutamat esitteetkin kuulemma pitäisi printata kaupalle esille jostain tapahtumasta, mistä itse en nyt ihan ole perillä, mutta hey: Tärkeintä että järjestäjät ja muut ovat!


[ 17:15 ]

Asiakas tuli katselemaan tuotteita ja päätyi pillien kohdalle. Ihaili niitä tovin ja muutaman kyselyn jälkeen päätyi ottamaan kahdet tuplapillit. Sen lisäksi hän keksi suklaat hyllystä ja osti suklaapatukan. Ilmeisen tyytyväisenä poistui kaupasta.


[ 18:00 ]

Ja kas niin, ovi meni lukkoon, kassa raksuttaa vielä hetken aikaa päivän kuittia, kun vien rahat laskettavaksi. Sain sovittua kyydin aviomiehen kanssa, ettei tarvitse kävellä kotiin asti.

Piia the kauppias, kuittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti