maanantai 10. helmikuuta 2014

Maanantai kaiken näköistä puuhaa täynnä!

Aamulla kävellessäni kauppaa kohden, kuuntelin, kun lastentarhasta kuului tiukka lapsen ääni: "Aikuinen!" Siellä oli ilmeisesti jotain kränää keskenään. "Aikuinen!" Pääsin kutakuinkin vierelle asti ja näin kolme lasta, joiden luokse yksi aikuisista oli sitten tullut.

Siinä oli kaksi tyttöä ja poika. "Ootko sä tullu tänne sotkemaan tyttöjen leikit?", aikuinen kysyi pieneltä pojalta. "Meeppä nyt tonne muualle leikkimää", hän jatkoi, kun sitten en millään pystynyt pitää suutani kiinni, käännyin kannoillani ja sanoin kovaäänisesti (olin kävellyt jo hiukan pidemmälle): "Kyllä pojatkin voi leikkii tyttöjen kanssa!" Johon aikuinen komppasi: "Nii!"

En osaa sanoa miten tilanne ratkesi, mutta mietin itsekseni, että ei siihen tarvita muuta kuin reilua peliä, niin kyllä kaikki kolme ihan varmasti pystyisi leikkimään yhdessä, eikä tarvitsisi olla jaoittelua: "tyttöjen leikit" ja "poikien leikit".


[ 10:55 ]

Postilaatikossa roikkui edelleen sen toisen firman posti. Kello alkoi olla ihan rehellisesti lähemmäs 11:00, kun tulin vasta kaupan sisään ja rynnin äkkiä riisumaan ja kurkin viestejä sieltä täältä, samalla kun koitin päästä mahdollisimman nopeasti käsiksi pohjakassan rahoihin, että saisin kaupan auki niin nopeaan kuin mahdollista.


[ 11:05 ]

Kaupan ovet auki. Huh huh. Noh, ei se haittaa, että muutama minuutti meni yli.

Huomasin että useamman tilaamamme kissan hännänpää oli mennyt poikki. Voi että harmitti! Päätin kuitenkin, että ostan ainakin itse yhden kisuista ja liimaan hännän vain takaisin paikalleen. Ehkä joku muukin kaupalta ihastuu noihin kisuihin ja tekisi saman. Ehkäpä minun pitäisi liimata valmiiksi molemmat ja sitten laittaa vain tuonne kaupan henkilökunta myymälään esille ja mainita, että se on korjattu yksilö, jota ei kuitenkaan voi asiakkaille enää myydä.


[ 11:15 ]

Avasin koneen ja tarkistin sähköpostin. Siellä oli kasa posteja odottamassa, joista kaksi oli kyllä ihan roskapostia vain ja neljä muuta oli asiaa. Eikun se yksi oli kanssa roskaposti, se vain sattui olemaan hämysti kunnollisten postien välissä..

Aloitin myös askartelemaan sydämiä loppuun, nyt kun niitä tarvittaisiin! Mietin että pitäisiköhän käydä Kirjakaupan puolelta ostamassa jotain sydäntarroja tai mennä peräti Latvalaan asti hakemaan.

Kotoa toin oman liiman, kun muistin, ettei kaupalla vieläkään ole omaa.


[ 11:50 ]

Kävin laittamassa lounaan lämpiämään, samalla kun päätin kirjoitella päiväkassatositteet viikonlopun jäljiltä ja päivittää pääkassan.


[ 12:20 ]

Aloitin tilausten läpikäymisen ja purkamisen ja esillepanemisen! Ja sitten kun kaikki on paikoillaan, KUVIA!! Naamakirjaan mainokseksi ja tänne näytille, niin tiedätte, millaisia ihanuuksia on tullut!


[ 13:05 ]

Asiakas! Tuli huolinukkeja kyselemään ja meille kun on juuri tullut niitä lisää, niin kyllähän meiltä löytyi tarpeeseen! Jäätiin sitten yhdestä isommasta amppelista keskustelemaan, miten kätevä sinne on laittaa tavaroita jne.

Ja ennen kuin edellinen kerkesi edes ulos, niin tuli kaksi lisää, joista toinen päätyi ostamaan korin ja amppelin. Myin tosin yhdestä amppelikokonaisuudesta sen keskimmäisen korin, mutta hey, jos kauppa käy, niin miksipä ei!


[ 13:25 ]

Jatkukoon hinnoittelu ja tarkistaminen, että kaikki ovat tulleet.


[ 15:20 ]

Hoo, tuli asiakas kesken järjestelemisen, mutta se nyt ei haittaa. Osti tummasuklaapatukan ja lähti tyytyväisin mielin pois.

Tässä juuri tarkastelun kesken huomasin, että ainakin yhdet tuotteet puuttuu, vaikka on merkattu, että löytyy.. Kunnes kävin etsimässä jo asetelluista tuotteista ja siellähän ne olikin.. Jepulis.


[ 16:50 ]

Kollega pamahti paikalle hakemaan viimeiset inkiväärikeksit, jotka tuolla takahuoneessa odotteli ostajaansa. Sinne meni, hei hei. Siinä ennen kuin hän karkasi eteenpäin, kertoi vielä yhtä sun toista valtuustoista ja siitä, miten eri paikkakuntien hiilipäästöt laskettiin ja Helsingissä oli kuulemma pienempi kuin pienemmillä paikkakunnilla. Mutta se taas liittyi maatalouteen. Mutta sitäkin hän kovin kyseenalaisti, koska kaikki heinä ym. sitoo hiilipäästöjä taas senkin edestä, että ehkä kaikki mittaukset pitäisi tehdä vähän oikeammin. Puhumattakaan siitä, että ei kai se sen pienen paikkakunnan päästö ole, jos sen läpi menee moottoritie.

Mielenkiintoisia aiheita, joita on syytä pohtia!


[ 17:00 ]

Asiakas! Tuli kyselemään jalkahierojia. Olin juuri ottanut kaikki hierojat pois näytiltä ja kaikki asiat oli vähän kesken, niin kävin sitten sukkelaan nappaamassa hierojat käsiini ja kurkkasin pikaisesti niiden hinnan ja näytin asiakkaalle. Kolmet hän siitä valitsi. Samaan aikaan tuli tuttu toinen asiakas, joka haki suitsukkeita. En ihan ehtinyt kunnolla palvelemaan häntä, kun käsissä oli vielä hierojat ja kävin ne laskemassa alas. Nuori mies näytti rahat ja suitsukepaketin ja moikkasi, kun nyökkäsin, että on ok.

Lopuksi pääsin palvelemaan tämän ensin tulleen asiakkaan loppuun asti. Huh huh!


[ 17:30 ]

Asiakas! No eipä ollutkaan. Sieltä tuotiin kollegalle tavaroita. Lappu pussiin ja odottamaan, että tulee hakemaan.


[ 17:40 ]

MUISTIN KASTELLA KUKAN!


[ 17:45 ]

Noniin! Nyt kun tuotteet on aseteltu ja.. ainiin... näyteikkuna pitää laittaa uusiksi.. Noh, huomenna sitten. Tänään en enää jaksa.

MUTTA! Tässä on näitä meidän uusia tuotteita:


Leppäkerttu, koala (näyttää vähän kissalta) ja papukaija.

Pieniä avaimenperä kukkaroita kirahvin kuvalla!

Niin no, hyrriähän nämä. Intiasta, 1,50e/kpl.

Kukissa ilmeisesti käytetty simpukankuorta. Filippiineiltä.

Kirahveja! Keniasta, 14e/kpl.

Ehjänä selvinneet kissat! Indonesiasta, 9,35e/kpl.
Vesipuhveleita, jotka on minun mielestä lehmiä! Indonesiasta, 7,45e/kpl.


Otin itselleni yhden, hihihi! (Sen häntä oli vähän kärsinyt.)

Kissa, koala, hämähäkki. (Viimeksi mainittu on ihan selkeästi!!)

Merirosvo, tassineito, prinssi, Lumikki.

Kana, Pikachu, pässi, kirahvi ja Tiikeri. Perusta, 3,70e/kpl.

Voisin ostaa kyllä yhden jokaista! Ihania!

Lasisydämet. Intiasta, 5,60e/kpl.

Tämä sydän on alabasteria. Intiasta, 5,60e/kpl.

Kivestä veistelty ja kaiverreltu teksti.

Piskuisia pilkkuja!

Jos ei ensimmäinen tätä sarjaa, niin viimeistään tämä on minun lemppari. Keniasta, 4e/kpl.

Nämä ovat pienempiä kivisydämiä, kuin yllä olevat. Kaiverrettuja kaikki.

Tämä ei mahtunut edellisten kanssa samaan kuvaan. Keniasta, 3,30e/kpl.

Sitten olisi vielä semmoin eläinhahmo naulakot, mutta arvatkaapa muistinko ottaa kuvaa.. Puhumattakaan korteista. Dun dun.. Ei kaikkea voi muistaa!


[ 18:10 ]

Oho! Niin se aika rientää! En tajunnut katsoa kelloa ollenkaan! Ovi säppiin, kassa laskentaan ja kaupungille ihmettelemään uutta lamppua aviomiehen kanssa.

Piia the kauppias, kuittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti