torstai 16. tammikuuta 2014

I wish it was Friday already

Aamulla oli herätys aikaisemmin, että ehtisin käymään suihkussa ja kaupassa. Skippasin kaupan ja nukuin puolituntia katkonaisesti lisää. Noustessa oli semmoinen olo, että tänään ei ole minun päivä. Päätä kummitussärki jo siihen malliin, että kaikki toivo tältä päivältä olisi hiljalleen menetetty.


[ 10:50 ]

Postilaatikolla oli pari postia. Jätin viestin sille toiselle yritykselle heidän posteistaan. Kismittää, kun laatikossa on turhaan roskapostia hämäämässä, että olisi tullut jopa jotain. Ja johan tässä on kulunut aikaa. Todistettavasti he ovat hakeneet kyllä kirjeensä, mutta kaikki mainokset jää roikkumaan. Ei käy.


[ 10:55 ]

Tavarat pöydälle, takit ym. taakse. Ikkunalta piti laittaa parit laput takaisin esiin, kun ne olivat pyörähtäneet ympäri. Ja sitten. Kurkkasin ylälaatikkoon. Ei eilisen päivän kuittia. Otin kassan, mistä lasken pohjakassan.. TAN TAN TAAA! Siellähän se eilisen päivän kuitti olikin... Pitäisiköhän minun pitää näille ihmisille täällä joku palopuhe siitä, että päiväkassa -lapun tekeminen EI OLE NIIN VAIKEETA! Avaat excelin, täytät parit numerot, tulostat. Merkkaat samat summat pääkassakirjaan, kirjoitat päiväkassa-tulosteeseen ylänurkkaan kuukauden ja pääkassakirjan viitteen, allekirjoitat. Reijität, niittaat kuitin kiinni, DONE.

EI OLE NIIN VAIKEAA!


[ 11:05 ]

Olin niin tuohtunut tästä kassahommasta, että kello meni vahingossa vähän varkain tasan yli. Eipä hätä onneksi ollut sen näköinen. Kaupa auki ja valot päälle. Niin ja sitten kävin laittamassa makaronilaatikon mikroon. Nälkä.


[ 11:15 ]

Mapitin laskun.


[ 11:30 ]

Roskapostia sähköpostissakin vain odotti.


[ 11:35 ]

Eilisen päiväkassa ja pääkassa -päivitykset ja tulostus ym. tehty.


[ 11:40 ]

Meinasin aloittaa laskemaan hintoja eilen tulleille tuotteille. Mutta kollega olikin tehnyt sen eilen jo. Jee! Noh, sitten piti tarkistaa, onko tarvetta tehdä kuinka monta uutta hinta-lappua.


[ 12:25 ]

Hyllytin kaikki teet paikoilleen ja varastoin osan muista tuotteista, koska niitä ei vielä ainakaan tarvittu lisätä.

Uuh aah:



Tein tässä vain pienen havainnon. Vaaleaa quinoaa on hyllyssä myynnissä 4,80e/paketti. Sen uusi hinta on 8,90e. Melkein tuplahinta! Eikä kukaan ole käynyt edes ostamassa sitä nytkään!  Miten ihmeessä minä saan myytyä nämä?!


[ 13:15 ]

Asiakas tuli hakemaan kassillisen pikakahvia. Pohdiskeli siihen perään, että onhan se nyt varmasti samaa kuin ennenkin ja lopulta todettiin, että aurinko se vain oli silmät ns. sokaissut. Samaa kaffeeta se on kuin ennenkin.


[ 13:25 ]

Irc taasen liekeille. Täällä on kylmä.


[ 13:30 ]

Kävin hakemassa varastosta tähän lähempään varastoon sitä pikakahvia lisää. Totesin, että sitähän pitää melkein tilata ihan justiinsa lisää. Lykkäsin hyllyyn muutaman pussin kanssa.


[ 13:40 ]

Kollegahan se sieltä tuli, mutta asiakkaan roolissa. Osti muutamaa teelaatua, keksiä ja suklaata. Kyllä nyt kelpaa!


[ 14:00 ]

Täyttelin täällä työttömyyskorvaus-lappusta ajan kuluksi.


[ 14:25 ]

Verokortti done. Enää pitää toimittaa se eteen päin, että minut voi tänne palkata sitten ihan oikeasti. Soitinpa siis varainhoitajalle ja ilmoitin, että täällä odottelee häntä lasku ja verokortti.


[ 14:30 ]

MINÄ TULEN HULLUKSI TÄTÄ TAHTIA!!!!

Päässä on soinut koko päivä ja melkeinpä kohta kuukauden ajan Amazing grace! Hyräilen puolet ajasta sitä täällä ääneen. NEED SOMETHING DIFFERENT NAO!


[ 14:40 ]

Asiakas! Osti sokeria paketin. Kylläpäs kaikki aina kehuu sitä kovin. Pitäisiköhän itsekin ostaa jossain kohtaa maistiaisiksi ja sitten verrata keskenään "normi"sokerin kanssa?


[ 14:45 ]

Kävin ripustamassa puuttuvan amppelin roikkumaan. Olkoonkin, että siellä on nyt meidän ainoa keskikokoinen kori myös, mutta minusta amppelit pitää olla myös esillä, jos niitä kuvittelee myyvänsä.


[ 15:00 ]

Olen oikeasti vakuuttunut siitä, että koska ulkona on niin kylmä, asiakkaat eivät ihan oikeasti mene "muuten vain" harhailemaan pitkin kaupunkia ja käy eri kauppojen sisällä katselemassa ja tekemässä heräteostoksia. Ihan oikeasti. Täällä ei ole käynyt kai ainuttakaan sellaista asiakasta, joka jo ei tietäisi tästä kaupasta. Kaikki tulee ostamaan jotain tiettyä, minkä tietää jo ennalta. Enkä todellakaan sano, että se väärin olisi. Sanonpahan vain, että uusia asiakkaita ei näy, ei kuulu.

Tai sitten se on ylipäänsä tämä talvi ja tammikuu, kun kaikki vain horrostaa kotona.

Liikahiljaisuus vaatii musiikkia, koska en jaksa enää kuunnella päänsisäistä radiota, joka jumittaa vähän väliä: 2 Hours of Celtic Music


[ 15:15 ]

Oooh! Asiakas! Musiikki piti laittaa äkkiä paussille ja mennä palvelemaan. Kanelia tuli hakemaan. Miten hienosti sattuikin, että me olimme juuri saaneet sitä lisää!


[ 16:00 ]

Oma läppäri auki ja ei muuta kuin pelaamaan. Mitään ei tapahdu. Asiakkaita ei näy.


[ 17:00 ]

Läppäri on ollut auki nyt tunnin verran, enkä ole tehnyt sillä yhtään mitään, koska en saa yhteyttä steamiin, niin että pystyisin lataamaan pelin, jota halusin pelata. Sen sijaan olen keksittynyt oleilemaan naamakirjassa ja ircissä ja avaudun aiheista xyz. Vähän taitaa vaikuttaa edellisen päivän raivotukset/turhautumiset toisista aiheista.


[ 17:10 ]

Sinne loppui se edellinen biisi. Aika ottaa seuraava: Celtic Music - Relaxing And Beautiful Mix


[ 17:20 ]

Päädyn keräämään koneen kasaan, kun ei sillä nyt sitten oikein pystykään tekemään mitään ihmeellistä, kun ei juuri nyt jaksa pelata Heroes III. Don't strave:a olisi ollut kiva pelata, tai ehkä Minecraftia, mutta sitä taas nimenomaa omalla serverillä, mutta eihän se ole auki tällä hetkellä, kun en ole kotikoneelta avannut..

Asiakkaita ei näy, ei kuulu.

Varainhoitaja soitti ja sovittiin, että nähdäänkin laskujen ja verokortin ja työharjoittelulapun kanssa huomenna. Tällä mennään.


[ 17:25 ]

Olenko muistanut mainita, että täällä on kylmä?


[ 17:40 ]

Ooh! Asiakas! Kävi hakemassa inkivääri limua. Meinasi ensin ottaa ale colaa, mutta sitten keksi, ettei se ollutkaan inkivääri limua, mitä oli todellisuudessa hakemassa.

Niin ja tietenkin unohdin musiikin päälle taustalle. Onneksi ei ole mitään raflaavaa musiikkia, niin ei välttämättä häirinnyt myöskään. Heh.


[ 18:00 ]

Jälleen tuli se aika, kun pitää laittaa ovet kiinni tältä päivältä ja alkaa laskemaan kassaa ja tehdä kaikki muut paperihommat.


[ 18:10 ]

Kassa laskettu ja tarkistettu.


[ 18:15 ]

Päiväkassakirja tehty, tulostettu, merkattu ja allekirjoitettu. Pääkassakirja päivitetty.


[ 18:20 ]

Kauppa on yleisesti puhdas taas. Ei muuta kuin nokka kohti kotia!

Piia the kauppias, kuittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti