perjantai 17. tammikuuta 2014

Suklaata ja salmiakkia - ja nuudeleita

Sulkaalla ja salmiakilla saa minkä tahansa päivän käyntiin ja rullaamaan tarvittaessa eteen päin. Tämä on fakta.

Tuossa kävellessäni töihin, mietin niitä kassakirjoja ja muita kaupassa olevia työntekijöitä. Tuli vain mieleen, että ehkä he eivät siksi tee niitä, koska heillä ei ole ns. valtuuksia. Jos se onkin nimenomaa kauppiaan asia tulostaa, kuitata ja laittaa talteen.


[ 10:55 ]

Postilaatikolla odotti pari uutta kirjettä ja kaikki sen yhden yhtiön postit. Nappasin meidän postin, siirsin sen toisen yhtiön postin päälimmäiseksi, jotta se yhtiö, joka ei niinkään hae postejaan, olisi alimmaisena.


[ 11:00 ]

Kassa kuntoon ja kauppa auki.


[ 11:15 ]

Naamakirjassa äitini oli linkannut tällaisen reseptin:

ELVI RISTA

Meksikolainen suklaajuoma
16.1.2003
HELSINGIN SANOMAT  

8 dl maitoa
2 tl kanelia
muutama chilihiutale
100 g tummaa suklaata
sokeria

1. Sekoita mausteet maitoon ja kuumenna kiehuvaksi.

2. Lisää paloiteltu suklaa ja sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Mausta maun mukaan sokerilla. Tarjoa heti. Aikuisten juomaan voi lisätä tilkan rommia.
( Lähde )

Tässä pohdin, josko sen voisi tehdä semmoisella pienellä muunnoksella, missä tuo chili ja suklaa olisikin samassa paketissa? Siis kun täältä kaupalta kuitenkin löytyy chilisuklaata. Ja vieläpä 100g paketissa.

[ 11:25 ]

Oho, päivän ensimmäinen asiakas! No eipä ollutkaan, kun kukkakauppaa hänkin vain etsi. Nyyh.


[ 11:55 ]

Päädyin sittenkin tekemään nyt jo lounaan, eli nuudeleita. Kylmä on ja energiaa tarvii saada.


[ 12:20 ]

Musiikkia!!! Relaxing Celtic Music - Autumn Forest

Niin ja siis minun musiikkimakuni ei rajoitu tuohon. Se on vain ehkä harmittomimmasta päästä, mikäli tänne tulee asiakas ja unohdan musiikin soimaan taustalle. Jos olet kiinnostunut tietämään, millaista musiikkia oikeasti kuuntelen, niin voit käydä vakoilemassa minun Last.fm profiiliani.


[ 12:31 ]

Seuraava biisilista: Relaxing Celtic Music - Spring Charm

Pitänee tuon jälkeen koittaa katsoa joku useamman tunnin tai vähintään tunnin kestävän biisilistan. Menee vähän turhauttavaksi olla koko aika hakemassa uutta biisiä.


[ 12:55 ]

Nuudelit on tuhottu. Ihana polte mahassa, koska chili on jännä juttu. Ainakin on lämmin. Hain taas uuden biisin ja tämä kestään sentään jo pari tuntia! 2 Hours of Relaxing Music


[ 13:10 ]

Aviomieheni lähetti sähköpostitse skannattuna työkokeilun palautelomakkeen, koska unohdin sen kotiin. Lomake on kaksipuolinen. Rakas aviomieheni nimesi tiedostot: puspus ja sexsex. Tässä yksi esimerkki, miksi rakastan aviomiestäni erityisen paljon.


[ 13:15 ]

Lomake tulostettu kaksipuolisena, koska olen ninja. Nyt sitten pitäisi vielä täyttää koko lappu. Dun dun duu!


[ 13:30 ]

Noniin, lomake täytetty. Ready to roll!

Btw, ei ainuttakaan asiakasta vieläkään..

Jos sitä vaikka vähän ircistä hakisi sosiaalista kontaktia.


[ 13:50 ]

HÄTÄTILA! SALMIAKKI JA SUKLAA OVAT LOPPUNEET! AAAAAAAAAAAAAAAA!


[ 14:15 ]

Hiljaista on kaupalla, niin kuin ircissäkin. Tänään taitaa tulla nollapäivä.

Kaakaon sijaan, päätin ottaa kaupalle omaan käyttöön lakritsateetä. Se on ihan oikeasti älyttömän hyvää, eikä tarvitse edes sokeria tai hunajaa kaveriksi, kun se on omasta takaa niin makeaa!


[ 14:20 ]

Asiakas! Kaksin kappalein! Mutta hetken katselun jälkeen, mitään kivaa ei tuntunut sitten tarpeisiin kuitenkaan löytyvän.


[ 14:25 ]

Sain juuri lämmitettyä veden teetä varten ja kaadettua kuppiin, kun sisään tuli asiakas. Tuttuhan sie sieltä tulikin. Kävi ostamassa chilisuklaata, kun olin sitä mainostanut naamakirjassa. Jee! Siitä siis ON hyötyä että laitan niitä tarjouksia esiin!

Ja ennen kuin hän ehti edes lähteä, tuli jo toinen asiakas! Siis ihan oikeasti, juuri kun pääsin sanomasta, että tulee varmaan nollapäivä! Mukaan lähti hänelle pari saippuaa ja shamppoota.

Niin ja taustalla tietenkin soi minun musiikit, mutta kuten sanoin, se ei haittaa, koska on sen verran tarpeeksi neutraalia. Mietin tässä vain oikeuksia ym. että haittaako se kuinka paljon, että soitatan musiikkia youtubesta. Pitäisi kai ottaa selvää ja kysellä musiikin omistajalta, että saanko soittaa kaupalla omaksi iloksi ja satunnaiden asiakkaiden, jotka EHKÄ saattavat hiljaisella soivan musiikin.


[ 14:35 ]

Jokohan se tee on hautunut tarpeeksi? Hahaha!

Tällaisen viritelmän muuten tein, kun noissa pusseissa ei ole narua:



[ 14:45 ]

Kollega tuli ja osti vähän kahveeta ja laittoi nimen yhteen paperiin, minkä muistin, että piti allekirjoituttaa. Karkasi sitten kurkkimaan tiloja, missä vissiin olisi tarkoitus olla jokin tapahtuma (nimeä en enää kyllä muista), mutta sanoi vielä palaavansa. Avain asioita kun pitäisi hoitaa.


[ 14:50 ]

Oooh! Asiakas! Mutta kiertelyn jälkeen totesi, että bussi lähtee ihan pian, eikä käteistä ole mukana. Kerroin meidän aukioloajat ja mahdollisesti niiden perusteella hän vielä palaa.


[ 14:55 ]

Jee! Vahtivuoron vaihto! Alettiin tosin vähän selailemaan sitä tilaushommaa läpi tässä ensin, ennen kuin karkaan mihinkään.


[ 15:25 ]

Päädyttiin siihen tulokseen, että kollega käy läpi ehdotuksia minulle tässä ja sitten minä kurkin ne maanantaina läpi. Meinaa nyt selkisi, miten meidän hinnat niistä tilattavista tuotteista muodostuu, eikä niistä tulekaan mitään superkalliita, niin kuin aluksi luulin. Ah! Mahtavaa! Tännehän voi sitten oikeasti tilata vähän yhtä sun toista pientä kivaa.

Piia the kauppias, kuittaa.

1 kommentti:

  1. Kannattaa ton musiikin kanssa olla varovainen jos sattuu teoston tarkastaja paikalle niin saattaa rapsahtaa sakot. Tai ainakin selvittää aika tarkasti noi tekijänoikeusasiat.
    Jatka samaan malliin, tosi kiva lueskella maailmankaupan ja samalla vähän sun kuulumisia! :)

    VastaaPoista