torstai 30. tammikuuta 2014

Jotenkin nopeasti ohimennyt päivä

Heräsin 10:15. Heräsin melkoisen vauhdikkaastikin, kuin olisin säikähtänyt. En muista enää, mitä unta olin nähnyt. Ensimmäisenä minulla oli mielessä Sotshi ja sen homot. Mielenkiintoinen aihe herätä aamusta. Uni ei edes liittynyt mitenkään siihen. Se vain tuli mieleen.


[ 10:50 ]

Postilaatikolla oli joku mainos vain meille. Ja ne toisen firman mainokset. Kun uskaltaisinkin soittaa sille firmalle (googletin ja löysin puhelinnumeron) ja sanoa ajatukseni suoraan.. Pelkään, että sieltä vastaa joku öykkärimies ja.. emt. joudun jonkinlaisen vähättelyn ja lopulta ehkä hyökkäyksenkin kohteeksi.

Onko se kuitenkin pikkumaista?


[ 10:55 ]

Valot päälle, avaimet ja känny pöydälle, takki ja muut naulakkoon, lounas odottamaan pöydälle. Hyi että tuli semmoinen lievä paha olo siellä takahuoneessa syystä x. Ei kyllä tehnyt mieli ainakaan vielä alkaa valmistamaan lounasta ja syömään.

Sitten muistin, että olin eilen laittanut kupin likoamaan, kun en ollut jaksanut pestä sitä. Pakko se on pestä, kun ne lämmin kupit jää reunoille kiinni. Jonkun teekupin voi aina huuhtasta välistä, kun on juonut, kun se ei jää kiinni, mutta lämmin kupit.. dun dun..

Kävin avaamassa tietokoneen ja laskin pohjakassan kuntoon. Muistin, että olin tehnyt pienen muutoksen täällä vielä sen jälkeen, kun olin eilen laittanut koneen kiinni ja julkaissut edellisen päivityksen. Korkkiruuvitaulu, jonka löysin takahuoneesta. Se on nyt tässä poikittain pöydän päällä. Pystyssä siis. Laitoin toiselle puolelle ostoskasseista "taustaa", koska itse korkkiruuvi oli vähän irtoillut sieltä täältä ja näytti huonolta. Nyt se on hyvä.

Kiinnittelin kaikki laput, jotka ovat seilanneet pitkin pöytää ja kaapin taustaa jo pitkään. Osaa ei edes nähnyt kunnolla. Nyt ne kaikki on nätisti esillä. Onhan se totta, että nyt täältä takaa ei näe, jos asiakas tulee, mutta hey, siksi on korvat päässä. Tuo ulko-ovi kolahtaa niin kovaa, ettei siitä voi erehtyä.

Ainakin itse pongahdan samantein jaloilleni, kun ovi käy. Ja vaikka olisin ollut kirjoittamassa vuosisadan avautumista vaikka naamakirjaan, se jää siihen odottamaan siksi aikaa, että olen palvellut asiakkaan ensin. Priorisointia. En kirjoita lausetta edes loppuun. Palaan siihen vasta sitten kun asiakas on palveltu loppuun asti. Ja se tarkoittaa sitä, että on poistunut ovesta ja kävellyt ainakin puoleen väliin jompaa kumpaa näyteikkunaa, niin että on varmaa, että asiakas ei tulekaan vielä takaisin ja menee oikeasti jatkamaan päiväänsä.


[ 11:00 ]

Kaupan ovet aukesivat täsmällisesti. Kyttäsin kelloa minuutilleen kohdalleen. Olin ihmettelemässä, mikä konetta risoi, kun se ei meinannut avata selainta. Ehkä eilinen siivoilu aiheutti kuitenkin jotain pieniä katoamisia tai jotain. Sitten kun tulin takaisin koneelle, selain oli nätisti auki. Ei mitään ongelmaa.


[ 11:20 ]

Sähköposti. Oh gawd, siellä oli seitsemän (7!) uutta sähköpostia. Kolme oli roskaposteja ja loput oli ihan asiaa. Ja jopa sellaista asiaa, mikä koski minua. Näillä näppylöillä saan olla töissä täydet alunperin sovitut tunnit. Jee!


[ 11:30 ]

Nope, nälkä, kai menen sittenkin lämmittämään sen lounaan.


[ 12:10 ]

Täytyy sanoa, että tuo kinkkupekoniruukku oli aikas hyvää. Omnomnom!

Hoidinpa eilisen päiväkassatositten ja pääkassan päivittämisen tässä oheessa.


[ n. 12:30 ]

Kollegahan se sieltä pujahti paikalle. Päivitettiin hänen sähköpostiosoite, kun vanha ei ole ollut aikoihin käytössä. Ja samalla otettiin hänelle ylös yksi sähköpostiosoite, mitä kovin tarvitsi. Ja lueskeltiin lappusia ja missä mennään kaupan kanssa. Ja höpöteltiin ihan näin muutenkin. Hih!


[ 13:20 ]

Päätin alkaa työstämään sitä lappua niille ihmisille, jotka haluavat maksaa jäsenmaksun suoraan kassalla. Mitähän kaikkea siihen nyt tarvitsikaan...


[ 13:35 ]

Halailen patteria. Tai siis lämmitän käsiä sen päällä.. ja jalkoja.


[ 13:55 ]

Oho! Aina jännää, kun kaupan puhelin soi ja ikinä ei tiedä kuka soittaa. Tilitoimiston tätihän se siellä. Palkan maksusta oli asiaa ja verokortista. Se ei ole ilmeisesti mennyt vielä vain eteenpäin. Mutta kohta saan ensimmäisen palkan tästä työstä! Huu! Jännää!


[ 14:05 ]

Kyllä nyt kelpaa. Uusille jäsenille lappu valmis. Tarvitsisi vain tulostaa.


[ 14:55 ]

Juuri aioin kirjoittaa, miten masentavaa on, kun ei ole ainuttakaan asiakasta taas käynyt. Mutta sieltähän semmoiset kivat tytöt tuli sitten etsimään lahjaa ja päätyivät ostamaan avaimenperän.


[ 15:20 ]

Jee! Jälleen yksi asiakas! Nimipäivälahjaa tuli etsiskelemään. Päätyi ostamaan pienen vihkon ja kirjatuen. Kertoi ostaneensa joskus aikaisemmin amppeleita. Ja siinä kun annoin vaihtorahaa takaisin, kyseli suklaiden hintoja. No patukat meillä on 2 euroa. Asiakas sitten totesi, että kyllähän hän nyt sitten ottaa vielä sellaisen. Tummaa suklaata, 70%. Kovin toivoi, että lahjasta sitten myös pidettäisiin. Eiköhän pidetä.

Täytyy sanoa, että ilahduin, että hän osti kirjatuen, sillä niitä ei tunnu menevän, ei sitten millään. Ja hän itsekin vielä siitä sanoi, että: "Onpa tuiman näköinen." Johon vastasin, että: "No ajattele nyt itse, kun se norsu tekee kovaa työtä ja pitelee niitä kirjoja pystyssä!" Heh heh.


[ 15:30 ]

Kun pitää käydä isolla hädällä, on pakko laittaa kaupan oveen "Pieni hetki" -lappu ja lykätä ovi lukkoon. Olisi meinaa melkoisen noloa, jos asiakas tulee sisään ja takahuoneen puolelta kuuluu vain "Mä tuun ihan kohta!" *PRÖÖÖÖT PLÖP SPLAT*


[ 17:20 ]

Asiak- ei kun se olikin kollega. Kertoi pienistä jäätymisongelmista autonsa kanssa. Annoin printterin kuivuneet musteet mukaan, että on helpompi ostaa uudet. Josko vaikka vihdoinkin pääsisi tulostamaan!


[ 17:45 ]

Tajusin vasta, että puhelimesta on akku loppunut.. Daym. Joutunen siis kävelemään kotiin...


[ 17:50 ]

Kollega tuli takaisin uuden musteen kanssa. Väriä ei tuonut, kun pelkkä musta maksoi niin tolkuttoman paljon. Osti sitten vielä sokeria siihen päälle ja kirjasi työvuoron itselleen.


[ 17:55 ]

HALLELUJA!! TULOSTIN TOIMII! Tiedän mitä teen koko huomisen päivän. Höhö.


[ 18:00 ]

Ovi lukittu, kassa laskettu, päiväkassakuitti pöydälle huomista varten laitettu.

AH! En voi odottaa huomiseen, että saan tulostettua sen kassakoneen käyttöohjeen! Pakko tehdä se jo nyt! Ahihi!


[ 18:15 ]

Nope.. Tulee huisin tuhruista jälkeä ja kuvista ei saa kunnolla selvää. Eli täytyy harrastaa oikeasti kuvan editoimista ja vaalentaa vähän kuvia. Tai sitten vain yksinkertaistan asioita. Ei kaikkeen tarvitse kuitenkaan olla kuvia.


[ 18:30 ]

Hue hue hue! Sainpas! Nyt on uusi käyttöohje tulostettu. Sääli että tuo tulostin syystä xyz tuhraa. Kunhan tositteet ym. tulevat siisteinä, niin tuskin muodostuu ongelmaksi.

Aika mennä palelemaan ja kävelemään hyisen tuulen saattelemana kotia kohden.

Piia the kauppias, kuittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti