maanantai 13. tammikuuta 2014

Maanantai, joka tuntuu maanantailta

En usko normaalisti siihen "Maanantai is the worst day" -juttuun. Maanantai on päivä siinä missä muutkin. Mutta tänään, miten aamu käynnistyi ja miltä tuntui. Yeah, voin yhtyä nyt tähän kollektiiviseen "maanantai" -fiilikseen.

Herätyskello pärisi ja heräsin kuin paniikissa ja iskin sen hyvin nopeasti hiljaiseksi. Vessaan, minne meinasin nukahtaa pystyyn. Havahduin vain jossain vaiheessa, että niin, pitäisi kai pukea päälekin ja koittaa lähteä töihin. Do not want. Tahdon takaisin nukkumaan ja unohtaa koko päivän. Ja sitten tajusin, että en voi jättää välistä tätäkään päivää.. Velvollisuus kutsuu.

Sitä paitsi, minulla on sovittuna tapaaminen. Eipä siinä, kamat kasaan ja autolle. Jonka ikkuna oli rasittavassa jäässä, jota sai riipiä ja raapia irti. Voi talvi, tykkään lumesta, koska se tekee maan niin valkoiseksi ja ei ole niin pimeää, mutta miten paljon minä vihaankaan tätä jäätä tässä auton ikkunalla!


[ 10:50 ]

Postilaatikossa oli yksi mainos lisää sille jollekin yhtiölle. Alan hiljalleen uskomaan, että koko yhtiö ei enää ole joko olemassa tai sitten he vain ovat havinaisen välinpitämättömiä. Oli miten oli, jos ne ovat vielä huomennakin siellä, jätän tälle yhtiölle pienet terveiset lapulle heidän mainoksistaan.


[ 10:55 ]

Oh my gawd... Jep, eli siis kamat tietenkin meni paikoilleen naulakkoon ja avaimet ja känny pöydälle ready for action. Mutta sitten kun aloin kassaa selvittämään viikonlopun jäljiltä.. "Mikä tämä lappu on ja miksi se on tämän näköinen?" Summaa aika hyvin minun ajatukset. Ei siinä, laskin rahat ja JOS lasken sen summan, joka on kuitilla negatiivisena, plussaksi, dun dun, saamme koko summan kasaan ja kaikki on okei.. MUTTA MITEN IHMEESSÄ MINÄ MERKKAAN SEN PÄIVÄKASSAAN?! IHAN OIKEASTI?!?!?

Joo, viikonloppuisin on oma köörinsä hoitamassa hommia ja kirjava kööri onkin. Osaamistaito on yhtä kirjavaa ilmeisesti. Jos ei osaa, niin aina voi soittaa. En voi käsittää, miten ihmeessä on onnistuttu sähläämään tuo kuitti tuon näköiseksi. Miten ihmeessä minä sen voin liittää yhtään mihinkään?!

Turhauduin ja laskin vain päivän pohjakassan kuntoon.


[ 11:05 ]

Avasin ovet kaupalle. Niin. Koska olin niin hämilläni ja turhautunut siitä kuitista, etten huomannut seurata kelloa. 5min sinne tänne, ei tämä kauppa onneksi siihen kaadu. Eipä tuolla ollut näkynyt myöskään ketään, joten.. No harm done.


[ 11:30 ]

5 sähköpostia, joista 1 oli roskapostia. Pariin tuli näpyteltyä vastausta ja nyt kai sitten pitää siirtyä sen yhteistilauksen osalta odottelemaan. Ehkäpä saan jo tänään selviteltyä, että onko sieltä paikasta mitään järkeä tilata mitään. On meinaa melkoisen pitkä katalogi läpikäytävänä ja etsittävä sitä pientä merkintää, joka ilmaisee tuotteen olevan Reilun kaupan tuote. Meillä kun ei ole mahdollisuutta ottaa nyt muita kuin Reilun kaupan tuotteita.

Niin ja sen verran minun on kyllä avauduttava, että en voi käsittää, miten kollegani on voinut kirjoittaa sähköpostin, missä kertoo, ettei saanut sitä tilauskohteen sivustoa auki. MINÄ OLIN SIINÄ HÄNELLE NÄYTTÄNYT JUURI SAMANA PÄIVÄNÄ! Olin jättänyt sen sivun aukikin! Ja näytin, miten google translate toimii chromessa! Ja näytin, missä on se merkintä, mitä piti katsoa ja missä se näkyy! NÄYTIN KAIKEN! Ja hän kirjoittaa, ettei saanut kuvastoa auki... VALHEITA!!! ÄRSYTTÄÄ!! RAIVOSTUTTAA!!! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!

[ arviolta 12:00 ]

Asiakas tuli ja osti neljä pakettia sokeria. Lähes samaan syssyyn entinen kauppias tuli täällä käymään kanssa. Siitäkös meillä riemu ratkesi. Pääsin hieman purkamaan sydäntä kaiken maailman ongelmissa, mitä oli päässyt vähän kasaantumaan. Kuten se hämmentävä kuitti - mikä onneksi sitten on nyt sitten selvää pässinlihaa. Muuten, me juteltiin ihan kuulumisia.


[ arviolta 13:00 ]

Päädyttiin sitten tekemään tilaus, ihan vain, jotta pääsisin vähän kärryille, miten homma etenee. Ja tehtiin pari muistilappua, mitä kaikkea tulevaisuuden varalta voi mistäkin tilailla.


[ arviolta 13:30 ]

Roobios teessä, mitä me oltiin alennuksilla myyty, oli päiväys mennyt aikaa sitten, niin että helisi. Otettiin pois kokonaan esiltä ja laitettiin henkilökunnan omaan käyttöön. Ei voi asiakkaille kuulemma lain mukaan myydä vanhentunutta. Ja se tuli isolla PISTEELLÄ. Hyvä tietää.

Tehtiin sitten massa e-mail tutuille, jotka voisivat tulla hakemaan pian vanhenevaa Africafea. Ja pian menee colalimutkin vanhaksi. Jos ei mene kaupaksi, niin ne kaikki saa kyytiä. Ei saa myydä.

Niin ja tilauksesta tuli kuittaus, että perille on tullut ja lykitään kasaan. Mahtavaa!

[ 13:45 ]

Asiakkaita! Kaksin kappalein! Kuinkas muutenkaan, lähkäriparihan se sieltä tuli! Siinä rupatellessa ostivat parit kortit ja kaakaota itselleen. Ja keskusteltiin mm. roolipelaamisesta ja siitä, miten Suomessa (ja näin muutenkin Euroopassa) kolikot on käytännöllisiä. On kuulemma ihan eri meininki Amerikan puolella.


[ 14:05 ]

Jännittävä tunne, kuin nälkä iski. Ei muuta kuin Nougat Pilloweja naamariin! Lidlin niitä muroja. Haha! Mutta ne on hyviä!


[ 14:10 ]

Sähköpostissa roskapostia.. Pois.


[ 14:15 ]

Niin, koska siis olen vastuussa nykyään myös naamakirjan päivittämisestä kaupan puolesta, niin kävinpä sitten sinnekin laittamassa niistä Africafeista ilmoitusta ja kuvaa.

Voin sitten myöhemmin laittaa noista colajuomista. Ne on sentään kuun loppuun asti voimassa.


[ 14:30 ]

Uuu, sähköposti, jossa oli ihan asiaa. Ilmeisesti meille avautuukin mahdollisuus tilata yhteistilauksessa yhtä sun toista, mikäli ymmärsin oikein. Eli ne tuotteet ovat kaikki sertifioituja Reilun kaupan tuotteita. Kysyin kyllä vielä tästä erikseen.


[ 14:45 ]

Puhelu, jossa asiakas kysyi Lyseo kahvista. Noh, oli pakko myydä eioota, kun meille ei ole vieläkään tullut lisää sitä.


[ 14:50 ]

Wooooooo! Asiakas! Osti vihkon ja kyseli suitsukkeista, mikä olisi miedoin vaihtoehto. No, siihen en osannut sitten vastata, kun en ole itse vielä poltellut ja kokeillut, mimmoisia täällä myytävät ovat. Jäipä sitten tällä kertaa ostamatta.


[ 14:55 ]

Huomasinpa, että meidän varastokaappiin, joka näkyy myymälän puolelle, koska lasiovet, oli joku sinne käynyt hakemassa vaaleat africafet hyllyyn ja uusi hintalappu esillä.. MIE NIMENOMAA OLIN JÄTTÄNYT NE SINNE VARASTON PUOLELLE SIKSI, ETTEI SE NÄKYISI!! ARGH! Lappu piiloon ja jääkööt sitten siihen kaappiin sitten.. Huoh..

Mietin vain tässä, että kun laitoin mainosta siitä kahvista, että nyt myydään alessa niin kauan kuin tuotetta riittää hyllyssä tai kunnes 20.1.-14 tulee täyteen.. Niin mitäs jos tuloo asiakas ja hyllyssä on enää yksi kahvipussi jäljellä ja hän haluaakin kaksi ja on äkännyt kaapista ne uudet. Sanonko sitten vain, että "sori, eri erä."?

DURR DERP!

Niin ja kaupan sisäovi pitäisi öljytä/rasvata. Natisi kivasti, kun asiakas poistui.


[ 15:00 ]

Tein perjantain ja lauantain päiväkassatositteet kuntoon - vihdoinkin.


[ 15:10 ]

Kaksi sähköpostia. Whoa. Ja liittyvät samaan asiaan. Ja olipas toinen niistä vähän.. noh, vähän ehkä ilkeä? Minä kyselin kuitenkin ihan asiaa ja kirjoitin ihan asiaa.. Jotenkin tosi ikävää, että pitää sitten kettuilla ja sitten olla edes vastaamatta. Onneksi se toinen sähköposti, joka siis liittyi samaan asiaan, selitti asioita paljon paremmin ja nyt selkisi se yhteistilaushommakin paljon paremmin.

Puuhlääh!

Vastauksia sitten siinä kirjoittelin molempiin takaisin.


[ 16:15 ]

Syvä hiljaisuus kaupan puolella. Ei mitään. Ei ainuttakaan ihmistä.

Päätin keittää kaakaota ja alkaa selailemaan tilattavien sivustoa.


[ 17:10 ]

Luovutin sen sivuston tutkimisessa. Kaikki, mitkä oli vähääkään harkitsemisen arvoisia, olivat loppupeleissä liian kalliita. Siis ei kukaan maksa niin paljoa! Ihan rehellisyyden nimissä. Huolinuket olivat vähän epäselvät, että miten se niiden hinta oikein koostui, mutta se jäänee sitten myöhemmin pohdittavaksi.

Täällä ei ole käynyt ketään. On kylmä.

Irc liekeille.


[ 17:25 ] 

Asiakas! Osti kookosnappeja. Ajatteli tehdä niistä korvakoruja. Ihana ajatus!

Tajusin tässä parasta ennen -päiväyslistaa katsellessa, että täällähän on parit muutkin tuotteet, mitkä pitäisi myydä poies alta.

Ei auttanut muu kuin väsätä taas todella hienoja alelappuja:




[ 17:45 ]

Keksinpä laittaa itselleni kalenteriin ylös, milloin nämä meidän alelaarin tuotteet pitää ottaa pois hyllyiltä ja laittaa takahuoneeseen henkilökunnan ostettavaksi/tuhottavaksi.

Onpa se kaunis:




[ 18:00 ]

Kauppa meni taas tältä päivältä kiinni.


[ 18:15 ]

Vaihdoin kassatositteiden kuittirullan, joka loppui juuri sopivasti tänään.


[ 18:20 ]
Laskin kassan ja tein päiväkassakuitin. Kaikki täsmää, kaikki on hyvin!


[ 18:25 ]

Harjasin lattiat, kun ei täällä ollut niin paljoa ihmisiä anyway käynyt.

Huomenna sitten muita jännittävyyksiä, kuten naamakirjaan lisää mainostelua: ALE ALE ALE!

Piia the kauppias, kuittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti