tiistai 28. tammikuuta 2014

Työpäivä, joka ilmeisesti on tiistai

Auto meni jälleen aviomiehen hoteisiin. Se tarkoittaa sitä, että tiedossa on iltapäivästä kävelyä kotiin. Onneksi ulkona ei ole enää niitä hurjia pakkasia, niin ehkä selviän hengissä ja jopa nautin tästä matkasta.


[ 10:50 ]

Postilaatikolla oli tarjolla vain vanhat mainokset sille toiselle firmalle. Että osaakin harmittaa tuollainen asia, kuin mainosten jättäminen laatikkoon. Millaista välinpitämättömyyttä. En tiedä kuvitteleeko tämä yhtiö että ne siivotaan heidän puolestaan pois? Koska jos he jatkavat mainostensa kerryttämistä, laatikko tulee ennemmin tai myöhemmin täyteen..


[ 10:55 ]

Laskin pohjakassan. Ready to roll. Laitoin lounaan jo tulemaan. Käynnistin koneenkin. Olin juuri uppoutumassa sähköposteihin, kun..


[ 11:00 ]

Ovet auki. Pohdiskelin siinä ovea avatessa, oikeastaan jo silloin kun tulin sisään, että kun lunta on pyryttänyt tähän oven eteen, pitäisikö minun jotenkin harjata se pois siitä? Tai lapioida? Lapion ainakin tiedän, missä se on. Vai pitääkö antaa taloyhtiön hoitaa asia? Koska, ihan rehellisesti tuossa ei ole oikein mitään paikkojakaan, mihin lapioida lunta.. Paitsi naapurin oven eteen, mutta siinä nyt ei ole mitään järkeä..


[ 11:05 ]

Lounastan tällaista kanasotkua, missä siis oli kolme pientä rintapalaa kanaa ja sitten jotain kasviksia (semitulisessa) kastikkeessa. Oikeastaan tämä on hyvää.

Tarkistin myös samaan aikaan sähköpostit ja sinne oli tullut jopa yksi ihan oikea ASIAKKAAN sähköposti! Whoa! Kyseli juuttikehtoa. Ilmoitin, että meillä on niitä vielä meidän valikoimassa, kerroin myös hinnan ja että milloin me ollaan auki. Muistutin tuomaan käteistä, koska korttihan meillä ei edelleenkään käy.

Kaksi muuta postia oli roskapostia, jotka lensivät kuin leppäkeihäät.


[ 11:45 ]

Kollegahan se sieltä tupsahti. Alettiin sitten käymään läpi vähän tulevaa tilausta. Onneksi pystyin ainakin johonkin sanomaan, että ei kyllä kannata tilata, kun meillä on ennestäänkin vielä täällä tuotteita roikkumassa.

Puheltiin myös tavaroiden uudelleen sijoittamisesta ja ylipäänsä kaupan ulkonäön muuttamisesta. Onhan minulla jotain ideoita, mutta vielä ei ole kokonaisuutta mielessä.


[ 12:50 ]

Minua oli jo pitkään häirinnyt naamakirjassa olleen kuvan epätarkkuus. Kävin vaihtamassa sen tarkempaan kuvaan. Paljon edustavampi!


[ 12:55 ]

Päätin jatkaa sen kassakone-ohjeen tekemistä loppuun. Vaikka vähän turhauttavaa se on, kun meidän printteri ei toimi, kun siihen ei vieläkään ole musteita.

Mistä tulikin mieleen - siis tulostamisesta - että pian vaihtuu kuukausi ja minun pitäisi lähettää kirjanpitoon kuukauden pääkassakirja ja päiväkassatositteet.. Milläs sen teen, kun PRINTTERISSÄ EI OLE VÄRIÄ.. Jaa'a.. Kaipa se on sitten otettava kopiot tikulle ja vietävä taloudenhoitajalle ja pyytää tulostamaan. En oikein muutakaan keksi tähän hätään. Meidän kotona ei ole myöskään väriä printterissä, niin ei auta sinnekään viedä..


[ 13:00 ]

Muutin mieltä ja teinkin edellisten päivien päiväkassatositteet ja päivitin pääkassan. Samalla tarkistin, että kassa täsmää.


[ 13:20 ]

Kassakoneen käyttöohjekirja takaisin luomisen alle. Kuvia pitää kyllä vielä pohtia, onko tarpeeksi hyvät, vai pitäisikö yrittää mukaeditoida niitä.


[ 14:10 ]

Oooh! Päivän ensimmäinen asiakas! Tuli ostamaan shamppoota, omien pullojen kanssa ja jätti vielä yhden meille käytettäväksi, jos tulee tarpeen. Osti myös kortin ja kynttilän vielä kaupan päälle.


[ 14:55 ]

Lakritsa tee.. hurr~~ On niiiiiin hyvääääääääää~~

Alkaa muuten hiljalleen olla tämä käyttöohjekirja tulostusta vaille valmis!


[ 15:10 ]

Jee! Toinen asiakas! Kävi ruokosokeria ostamassa. Hinnan pävittelyn johdosta ja sen selityksestä, päädyimme lyhyeen keskusteluun Suomen sodanjälkeisestä ajasta ja siitä, miten tärkeitä saadut avustukset olivat. Silloin ei tällaista nykyajan sosiaaliturvaa ollut.


[ 15:30 ]

Mitäs tämä nyt sitten on? Asiakas! Osti viisi pussia pikakahvia. Kovin tuulta manasi, kun niin hyytävä on. Täytyy sanoa, että juuri kun olin ajatellut muutama tunti sitten, että tulee hiljainen päivä, niin nyt niitä asiakkaita sitten tuleekin. Ikinä ei kyllä tiedä, millainen päivä on, ennen kuin loppuun asti pääsee. Hih!


[ 15:35 ]

Ja toinen asiakas, juuri kun pääsin sanomasta! Haha! Tuli kyselemään paistinlastoja ja mietti, josko salaatti ottimissa olisi ollut jotain hänen tarpeisiinsa sopivaa, mutta meillä ei ikävä kyllä ollut tarjota muuta kuin eioota. Kiva kortti kuitenkin löytyi ja sellainen lähti lopulta mukaankin.


[ 15:45 ]

Hyvä jos ehtii ajatuksensa kokoamaan välissä, kun tuli jälleen yksi asiakas. Kertoi että hänen ystävänsä oli käynyt täällä joskus aikaisemmin ja nähnyt jotain kivaa, minkä haluaisi itsellensä ja ajatteli, että ostaisi tämän hänelle. Mutta. Asiakkaalla ei ollut mitään tietoa, mikä se varsinaisesti oli, minkä hänen ystävänsä oli nähnyt ja mihin ihastunut. Hän epäili naamioksi, mutta ei ollut ollenkaan varma. Lopulta ihastui maljakkoon ja sanoi tulevansa huomenna ostamaan sellaisen ystävälleen. Huomista siis odotellessa.


[ 15:55 ]

Nämä Lämmin kuppi ostokset oli kyllä hyvä idea. Saa vähän makuvaihtelua kaakaon ja lakritsa teen välille.

Kävin laittamassa uudet pikakahvit hyllyyn ja MUISTIN KASTELLA KUKAN! (risti seinään!)


[ 17:25 ]

Suunnittelen vakavasti tämän lisäpatterin siirtämistä tuonne pöydän ja seinän väliin, mistä puhkuu kylmää ilmaa koko aika tänne minun päälle. Ehkä voisin kokeilla sitä huomenna, kun patteri on jäähtynyt. Siis kun nyt lämmittelen käsiäni vähän väliä tuolla patterin päällä ja grillailen jalkoja kanssa, että saan lämpöä niihin.


[ 18:00 ]

Ovi sulkeutui taas tältä päivältä.


[ 18:15 ]

Laskin kassan ja pohdin kyytiä, josta on tänään erinäisissä puheluissa ollut puhetta. Kaipa se on mentävä tienvarteen seisomaan ja katsomaan, tuleeko joku hakemaan.

Kassakoostekuitin jätän pöydälle odottamaan huomista.

Piia the kauppia, kuittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti