tiistai 14. tammikuuta 2014

Tiistai, tyhjyyttä täynnä - ainakin melkein

Lueskelin tässä eilen läpi näitä minun kirjoituksia ja huomasin, että sekaan on päässyt vähän kirotusvireitä. Ilmeisesti härötän sen verran, etten huomaa niitä, vaikka kuinka aina ensin oikoluen.

Toinen asia. Tänään oli terapia-aamu. I think we might have some progress with the therapist.


[ 10:45 ]

Hain postit. Postia postilta. Ilmeisesti jotain siitä, kun heidän liiketilansa ovat vaihtumassa. Piti oikein hetken aikaa pohtia, että minne he nyt oikein olivatkaan muuttamassa.

Kauppaan sisään, valot päälle, avaimet ja känny pöydälle, takki ja laukku takahuoneeseen, lounaat jääkaappiin ja poronkäristys mikroon. NÄLKÄ.


[ 10:50 ]

Laskin pohjakassan kuntoon ja kaikki on periaatteessa ready for action.

Nom nom nom, hyvää käristystä. Vaikka ehkä se aidompi versio olisi vielä astetta parempaa.


[ 11:00 ]

Avasin kaupan. Hyi että ulkona on kylmä!

Tekisi mieli tuoda tänne viltti, johon aina kääriydyn sillä välin, kun odottelen, että tulisi asiakas sisään. Toisaalta, saattaisin myös kaikessa mukavuudessa nukahtaa pystyyn, että.. niih. Heh.


[ 11:05 ]

Kaksi sähköpostia, joista toinen oli roskapostia ja toinen ei taida koskettaa loppupeleissä meitä. Ainakaan minä en keksinyt mitään. Tiedä sitten, onko muut jotain mieltä. En edes tiedä, pitäisikö minun lähettää tuota eteen päin jollekin.


[ 11:15 ]

Irc tulille taas. Ja naamakirja.

Päädyin siihen lopputulokseen, että laitan vasta joskus torstaina noista uusista ale-jutuista sinne kaupan naamakirjaan tiedotteen.


[ 12:00 ]

Ircissä ei ole ketään hereillä. Kaupalla ei ole käynyt ketään. Naamakirjassa on kohta kaikki jutut käyty läpitte. Uusia asuntojakin olen ehtinyt tapitella. Sirkat sirittää, mitään ei tapahdu.


[ 12:35 ]

Olen tuhonnut kohta kokonaisen suklaalevyn. Se viltti alkaa kuulostamaan entistä houkuttavammalta vaihtoehdolta.

Kävin keittämässä kaakaota, koska KYLMÄ!

Ja siis ihan rehellisiä ajatuksia: Minäkään en tässä pakkasessa kävisi muuten vain kiertelemässä kauppoja, vaan kävisin vain siellä, missä on pakko käydä. Minkä johdosta siis ymmärrän oikein hyvin, miksei täällä ole käynyt vielä ensimmäistäkään asiakasta.


[ 13:30 ]

Kollega tuli kaupalle! Jee! Ja olipa päivän ensimmäinen asiakaskin. Osti pari pussia kahvia ja toinen taatelipusseistakin meni.


[ 13:45 ]

Kylmä kaakao on pahaa. Hyi!

Olipa sähköpostiakin tullut. Roskaposti. Byyh.


[ 13:50 ]

Kaffe-hylly kaipasi pientä uudelleen järjestämistä. Kylläpä kaikki on taas sievästi rivissä.


[ 14:15 ]

Aloin tässä miettimään. Että kun täällä on koko aika semmoinen kevyt paleltuminen päällä, niin minähän periaatteessa kulutan enemmän energiaa, koska kehon pitää pitää itsensä lämpimänä. Noh, sehän tarkoittaa sitä, että minähän laihdun tätä menoa!

Mutta sitten tajusin, että syön kaikkea samaan tahtiin, KOSKA KYLMÄ, niin.. eh.. Se ei taida ihan ajaa asiaansa. Höhö.


[ 14:45 ]

Kylmyys hohkaa jaloissa, kylmyys hohkaa käsissä. Kaakao jäähtyy nopeaan. Ja suunnittelen yhden ylimääräisen lounaan syömistä, ettei niin kovin paleltaisi koko aika.

Niin ja eikö nyt edes JOKU asiakas voisi tulla tänne piipahtamaan lisää? Ei siinä, 4 tuntia vielä aikaa tulla, mutta.. Niin kuin, edes yksi asiakas per tunti?


[ 15:00 ]

Ircin puolella on elämää. Luovutin ja menin sittenkin lämmittämään lohikeittoa. Mmmmmmmm~~~ Lämmin <3


[ 15:45 ]

Kävin juuri äänestämässä tyttölapsen nimeksi CTHULHU. Menkäähän tekin tekemään hyvä teko: Name my daughter! (Miten niin olen pitkästynyt? Ei voi olla!)

Olen myös ajankuluksi lukenut quinoasta, että osaan sanoa asiakkaille sen käyttötarkoituksista edes JOTAIN. Toisaalta, jos joku sitä täältä käy hakemassa, luultavasti on jo itse tietoinen. Ehkä pitäisi päinvastoin vähän markkinoida sitä ja tehdä hieno pieni esitelmöinti siitä.. Hmm.


[ 15:55 ]

Asiakas!! YAY!! Osti nappeja villasukkiin, jotka meinaa kutoa. Päiviteltiin tuota pakkasen määrää ja vähäistä lunta.


[ 16:25 ]

Varainhoitaja tuli käymään. Haki muutamat kappaleet kirjekuoria ja postimerkkejä. Tässä sitten vähän juttelin tästä kylmyydestä täällä.

Siis niin kuin ihan oikeasti:



Siinä on semmoin n. 2cm aukko sisäoven alla. Ja ovi on peruskauppa-leveä. Sieltä puhaltaa koko aika kylmää ilmaa sisään, koska ei se kaupan ulko-ovikaan ole yhtään sen tiiviimpi.


[ 17:35 ]

Asiakas! Joka kertoi heti alkuunsa, että katselee vain. Amppelit oli ilmeisesti kuitenkin mahdollisten harkintojen alla, joten tässähän on sitten rakoa tulevaisuuden asiakkaaksi. Ei sitä voi tietää, mitä ostaa, jos ei tarjonnasta ole perillä. Hei hei siis ensikertaan!


[ 18:00 ]

Kauppa taasen tältä päivältä kiinni.


[ 18:10 ]

Kävin pissillä, ennen kuin aloin laskemaan yhtään mitään. Ja siis laskettavaa ei kyllä paljoa ollut. Hiljaisina päivinä ei paljoa yleensä olekaan. Mutta päiväkassakuitti on tehtävä ja pääkassa päivitettävä. Dun dun duu.


[ 18:35 ]

Vietinkin hyvän tovin rahoja laskiessa loppujen lopuksi. Kuvittelin laittaneeni kassasta oikean summan sivuun. Laskin vähän pienempiä rahoja isojen tilalle, että on jotain antaa vaihdossa takaisin. Tarkistan pohjakassan. Luku ei täsmää. Lasken pääkassasta puuttuvan summan. Pääkassassa on tästä huolimatta ylimääräistä. Miten mikään tästä on mahdollista?! Eilen se vielä täsmäsi! Lasken pohjakassan uudestaan ja sieltä puuttuu edelleen rahaa. Otan pääkassasta puuttuvan summan ja tarkistan pohjakassan. Täsmää. Tarkistan pääkassan. Täsmää.

Minä jo ajattelin että olen taikonut meille jostain taas rahaa. Mutta ihan rehellisesti minulla ei ole mitään käsitystä, miten mukaman pystyin ottamaan pääkassasta niin paljon pohjakassaan, siihen nähden, miten paljon oikein sinne olen ylipäänsä laittanut. Ehkäpä menin sitten sekaisin siinä niitä pienempiä rahoja vaihtaessa. Onneksi olen raha-asioiden suhteen niin neuroottinen, että tarkistan uudestaan ja uudestaan.

Ja koska asiakkaita on ollut niin minimaalisesti, päätin jättää kuuraamiset ja harjailut seuraavalle päivälle. Täältähän näkee melkein oman naamansa heijastuksen lattian pinnoilta.

Piia the kauppias, kuittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti