tiistai 7. tammikuuta 2014

Maanant-- ei kun hetkinen.. Tiistai?

Asiat eivät menneetkään ihan niin kuin olin kuvitellut. Muun muassa emme menneetkään uimaan, koska uimahalli olisi ollut kiinni siinä vaiheessa, kun aviomieheni olisi päässyt töistä. Sen lisäksi maanantai olikin vapaapäivä. Onneksi en sentään tullut hölmönä kaupalle ihmettelemään.

Ja eilen iski pimeä kausi taas päälle. Pakko silti pitää asiakkaille hymy perseessä asti. Vaikka ei ole lainkaan kiinnostusta ja vaikka olisi kuinka paljon kivempi vain kaivautua poteroon neljän seinän sisälle. I gotta do my job. Kai se näinkin voi itsensä ajaa loppuun, mutta eipä minulla ole ikinä järki pakottanut.


[ 10:50 ]

Postilaatikko. Ei mitään. Sille toiselle firmalle oli tullut vain lisää mainoksia. Varsinaisen postinsa he olivat kyllä sentään hakeneet. Saisivat kyllä ottaa ne mainoksensakin..

Kaupalle mennessä huomasin, että meidän havukoriste oli vaihtanut paikkaa takaisin tuon toisen naapurin kanssa. Joku Jeesus/kirkko/I have no idea juttu siinä on. Ja miulla ei ole mitään käsitystä, kuka on siirtänyt ja miksi se on niin rumasti laitettu. Ja koska ei jaksa ja ei ole hanskoja, en alkanut siirtelemään tai kääntelemään sitä mitenkään päin.


[ 10:55 ]

Ihan rehelliset ajatukset, kun aloin kassaa laskemaan: Vittusaatana. Katselin kuittien terveisiä ja ihan ensimmäiseksi, en edes saa käsialasta kunnolla selvää. En ole lainkaan varma, mitä ihmettä noissa lapuissa oikein lukee. Ilmeisesti kuitenkin loppujen lopuksi, että mahdollisesti joku on taas sählännyt kassan kanssa ja minä joudun selvittämään likapyykin.

No mutta, ensin piti vain päivän pohjakassa katsoa kuntoon. Se nyt on helppo nakki ja nopeasti tehty. Sen lisäksi pystyin ignoremaan vielä hetken kuittihelvettiä, kun piti se kuusi ottaa pois koristeineen. Enää ei sitä laiteta pihalle.

Päässä pyöri kuumeisena myös näyteikkunoiden uudelleen koristelu ja asettelu. Stressinmäärää ei voi mikään maailmassa kuvata tarpeeksi suureksi.


[ 11:00 ]

Kaupan ovet auki. We're open again!

Ja sitten menin avaamaan koneen. Hiiri oli jätetty päälle. Samoin printteri. Noh, näitä tapahtuu. Mutta koska ketutus on jo näin aamusta noussut tasolle.. noh, turha sitä on toistaa. Mutta koska ottaa jo kupoliin, niin lopputuloksena kaikki pienet asiat ottaa kupoliin. Kuten se hiiri ja printteri. MIKÄ SIINÄ ON NIIN VAIKEAA SAMMUTTAA NE?!

Noin, helpotti.

[ 11:10 ]

Tein päiväkassa tositteet ja päivitin kassakirjan. Sitten aloin laskemaan, että pitääkö kassa paikkaansa ja eihän se pidä. Kyrpä ottassa kasvaa entisestään, siinä missä tuntuu että muserrun ja masennun yhtä lailla. MIKÄ SIINÄ ON NIIN VAIKEAA TEHDÄ ASIAT NIIN KUIN PITÄÄ?! PÄÄ EI KESTÄ!

Noh, eipä siinä auttanut muu kuin mennä takaisin tutkimaan kuitteja ja viestilappuja, että mitä niihin oikein oli nyt kryptisesti kirjoitettu...

[ 11:30 ]

Kesken salapoliisityön: Asiakas. Neljä korttia lähtikin hänen matkaansa. Kovin kierteli ympäriinsä, mutta ei löytänyt kuitenkaan tähän hätään mitään lisäksi.


[ 11:35 ]

Rehellisesti, en tullut hullua hurskaammaksi. Kassassa on ylimääräistä. Eihän se tietenkään ole paha tähän suuntaan. Enemmän ahdistaisi, jos kassasta puuttuisi. Mutta olen nyt laskenut useampaan otteeseen ja aina jää saman verran yli. Käsittämätöntä.


[ 11:40 ]

Avasin vihdoinkin sähköpostin. 5 uutta viestiä, joista 2 oli roskapostia. Vai että kokous tiedossa ja sellaiseen on osallistuttava. Huomenna siis, heti työpäivän jälkeen. Kaipa sitten siinä pääsen kysymään, että lasketaanko kokouskin työajaksi. Tuskinpa, mutta jos kokous on kerran heti kaupan sulkemisaikaan, minulta jää kesken asioita tekemättä. Pitäisikö minun sitten hoitaa ne kokouksen jälkeen? Dun dun..


[ 11:50 ]

Pohdin kuumeisena näyteikkunoita. Niin ja piti siivota pois näkyvistä joulutavaraa.. Voi elämä, kaikkea sitä pitikin tehdä..

Ennen kuvia näyteikkunoista:





Note to self: Ensikerralla, käytä jotain editoria, ennen kuin laitat kuvia nettiin.

Sisustelin kaupan sisälläkin asioita uuteen uskoon. Ja en rehellisesti ole vieläkään tyytyväinen..


[ 12:35 ]

Asiakas tulee sisään kuin olisi ennenkin käynyt, mutta kertoo, että tuli katselemaan, mitä täältä oikein löytyy. Ajattelin, että ei hän sitten varmaan mitään tule oikein ostaneeksi, että taisi mennä ikkunashoppailuksi, mutta hyllystä löytyikin mieluisa tee ja suklaapatukka. Asiakas oli oikein tyytyväisen oloinen ja lähti kaupasta hyvillä mielin.

Sen jälkeen ei auttanut muu kuin hyökätä takaisin näyteikkunoiden kimppuun.


[ 13:25 ]

Hintalappuja oli pakko tehdä uusia tuotteille, jotka asettelin näyteikkunalle. Kuumotus senkus nousee vain, että onko se ja se idea sittenkään hyvä jne. Laitoinko oikeita asioita esille. Onko mikään sen arvoista. Huh huh..!


[ 13:40 ]

Asiak-- ei hetkinen, nehän ovatkin kaksi lähetyssaarnaajaa! Ei mutta he ovat myös asiakkaita. Joten, tervehdin ihan niin kuin kuuluukin, mutta jäätiin sitten rupattelemaan hyväksi toviksi kuulumisia ja toinen heistä osti kassin itselleen. Lupasivat tulla vielä uudestaankin, mutta nyt olivat ennemmin vain tutustumassa Lohjan kauppoihin, koska ovat vasta muuttaneet alueelle.

Heidän lähdettyä jatkoin edestakaisin ravaamista näyteikkunan ja koneen välillä, tekemässä uusia hintalappuja.


[ 14:30 ]

Sähkpöstin puolelle oli tullut 2 roskapostia.

Alkaa olla toinen näyteikkuna valmis sellaisenaan. Jotenkin en keksi änkeä sinne mitään lisää. Luulisi noilla nyt pärjäävän ainakin johonkin.

Tämmöin tästä nyt sitten tuli:




[ 14:35 ]

Asiakas tuli sisään ja kyseli suitsukkeita. No meiltähän niitä löytyy.


[ 14:45 ]

Suitsukkeiden perässä tuntuu kaikki olevan tänään, sillä tuli toinen asiakas jo kyselemään niitä. Osti oikein useampaa lajia. Vielä suklaata halusi kaveriksi, mutta alkoi ihmettelemään, kun etiketissä lukikin vadelmasuklaa, vaikka piti olla minttu. Vakuutan asiakkaalle, että kyseessä on kyllä minttusuklaa, kuten päälietiketti esittää.

Pienen tutkimuksen jälkeen paljastui, että oli toinenkin samanlainen tapaus, jossa oli väärä etiketti. Päätän pelastaa kaupan naaman ja laitan suklaan syrjään. Ostaisin sen myöhemmin vaikka itselleni. Huomasin siinä tutkiskellessa vadelmasuklaita, että osasta puuttuivat etiketit takaa kokonaan. Päätin jättää ne siitä huolimatta vielä hyllyyn, mutta se jäi kovin häiritsemään.

Asiakas yritti kovasti kortin kanssa maksaa, niin jouduin ohjastamaan automaatille hakemaan käteistä. Lupasin pitää asiakkaan tuotteet odottamassa tämän paluuta.


[ 14:55 ]

Varainhoitaja soitti ja pyysi käydä kipaisemassa verotoimistolla, mutta jouduin toteamaan, etten millään kykene nyt karkaamaan, sillä odotin asiakasta palaamaan.

Ja kesken puhelun tuli toinen asiakas jo sisään. Onneksi aiempi asiakas ehti tulla takaisin, ennen kuin tämä uusi oli saanut tehtyä päätöksensa ostoksiensa suhteen ja näin homma eteni aika kivasti.

Mutta eipä siinä, sokeri ja pankkikortti kourassa tämä seuraava tuli sitten kassan puolelle. Ei auttanut kuin ohjastaa tämäkin ottomaatille hakemaan käteistä. Sokeri odottaisi kyllä kaupalla. Ei kiirettä.


[ 15:25 ]

Toisen näyteikkunan kohtalon pohtiminen on yllättävän hankalasi osoittautunut tehtävä.

Asiakasta, joka tuli ostamaan sokeria, ei kuulu. Päätin laittaa sokerin takaisin hyllyyn.


[ 15:30 ]

Vaihoharhaisena kävin läpi muitakin suklaita, oliko niissäkin väärillä etiketeillä, mutta kaikki näytti olevan näin muuten ihan kunnossa.

Lopulta, olen itse itseni asiakas, ja ostan sen väärin etiketein varustetun minttusuklaan.


[ 15:40 ]

Vessatauko. Jännää miten vedenkeittimen päälle laittaminen voi laukaista sellaisen reaktion! Ja kyllä, kaakaotahan minä itselleni tein. Täällä on meinaa vähän vilpoinen taas.

Ja ajatus siitä, että kotiin pitäisi kävellä tuolla tihkusateessa, ei mitenkään päin lämmitä sen enempää.

Iskin myös vihdoinkin ircin liekeille. Sosiaalinen kontakti need!


[ 15:50 ]

Räpsin lukijan toiveesta yleisesti kaupasta kuvia, että vähän saisitte mielikuvaa, mimmoisessa kaupassa nyt oikein sitten työskentelen. Ja koska minulla ei ole kännykän kaapelia mukana, olen tähänkin mennessä joutunut lähettää jokaisen kuvan erikseen sähköpostina itselleni, jotta olen päässyt siihen käsiksi tällä läppärillä, mikä täällä kaupalla on omasta takaa.

Ja kyllä, "editoiminen" tapahtuu niinkin hienoilla vehkeillä, kuin esikatselu + print screen -> Paint, ctrl+v, kevyttä siirtelyä ja voilá, valmis!

Le shop:






[ 16:00 ]

Laulelen täällä tiputanssia yksikseni. Sitä ennen olen hyräillyt paria muuta biisiä, joista toinen oli joku kirkon lasten laulu ja toinen oli vaihteeksi joku Ameriikan anthem. Hyvät biisit päässä tänään ja silleen.


[ 16:05 ]

Asiakas oli kurkkimassa ikkunoita ja huomasin tämän vain siitä, että hänen sateenvarjonsa kopsui ikkunaa vasten. Ajattelin, ettei tämä varmaan sisälle asti tule, mutta toisin kävi! Esille laittamani pullakori meni hänen mukaansa ja samoin sellainen puinen lusikka.

Nyt jotenkin tuntuu siltä, etten millään malttaisi purkaa sitä toista ikkunaa, kun siellä on niin hyvin esillä kaikkea muuta, mitä asiakkaat tulevat erikseen oikeasti kyselemäänkin!


[ 16:10 ]

Asiakas! Tuli kuulemma heräteostoksille. Hetken kiertelyn jälkeen tuli toinenkin asiakas. AH! Mutta minähän muistankin tämän neitokaisen. Tuli kyselemään paperia itselleen ja osti samalla suklaata, suitsukkeita, makukahvia (suklaa) ja pussin, jossa on 3 eri tuoksuista saippuaa.

Ensiksi mainittu asiakas ihaili pitkään laukkuja ja lopulta päätyi ostamaan sellaisen pienen laukun, vai olisiko se oikealta nimitykseltään kuitenkin rannelaukku, kun siinä sellainen pieni kahva vain oli. Sen kaveriksi tuli vielä pieni pussi kahvia.

Niistä kahveista, mitkä on noissa pienissä pusseissa, täytyy sanoa, että harmittaa, ettei niillä ole erikseen toisia etikettejä. Niitä kun joulun alla myytiin joulukahvina ja sitten joulun jälkeen piti ottaa ne etiketit vain pois. Samaa kahviahan niissä edelleen on, mutta eipä näy etiketeistä. Ja no, silloin kun laitoin ne esille, niin leikkelin sitten yhden joulukahvi etiketin, niin että sain laitettua sen takaosan edes esiin. Kuulinpa sitten jälkeen päin, etten olisi saanut, koska ne etiketit maksavat kuulema 1,50e/kpl. Huh huh!


[ 16:30 ]

Parit hintalaput olivat lähteneet kävelylle, niin pitipä niitä laittaa takaisin paikoilleen ja koska yksistä kauppakasseista puuttui kokonaan, niin teinpä niille sitten oman. On se mukavaa, kun asiakkaan tämmöisiä huomaa, mutta niinhän se vissiin menee, kun olen uusi ja en yhtään tiedä, mitä on missäkin.

Ainiin! Sinne ikkunaan piti laittaa jotain muuta tilalle näytille, kun se pullavati meni!


[ 16:35 ]

Päädyin lopulta laittamaan pari tarjotinta esiin. Josko joku ne siitä innostuisi ostamaan pois samalla tapaa kuin se pullavatikin meni.

Tulipa katseltua sateista säätä ulkona siinä samalla.. Jotenkin ei yhtään innostaisi mennä sinne kävelemään kotia. Kaupassakin sateenvarjo-ostoksista voi vain haaveilla, kun tili huutelee aika pitkälti nollaa. Ainiin, ne kelan paperit piti täyttää.. Työttömyystuki voisi olla aika yees!


[ 16:45 ]

Jee, asiakkaita riittää! Taas tuli yksi ja osti sokeria. Kehui sitä kovin, että siitä tulee hyvä maku. Ei tarvi kuulemma paljoa puuron sekaan laittaa. Jäipä sitten turisemaan, kun kartan huomasi, että maantiedosta on kakarasta asti tykännyt ja kertoi juttuja pohjanmaasta ja kertoi että oli sitten myöhemmällä iällä Irakissa asti ollut töissä ja kaikenlaisista muista reissuista. Huisin mukava ihminen. Olisi voinut jäädä vaikka loppu päiväksi siihen kuuntelemaan.


[ 17:15 ]

Niin, tajusinpa tässä juuri, että se kaakao odottaa edelleen juomista.. Taitaa olla melkoisen jäähtynyt... MIKRO ON PARAS!


[ 17:25 ]

Sähköpostia oli taas tullut, mutta TÄN TÄN TÄÄ! Roskapostia. Bleh..


[ 17:30 ]

SE KUKKA PITI KASTELLA! Onneksi mie muista asioita ajoissa ja silleen. Ps. Poltin kitalaen taas vaihteeksi, koska kaakao on melkoisen kuumaa, kun se on vasta hetki sitten lämmitetty (mikrossa uudestaan).


[ 17:35 ]

Aviomies soittaa ja kysyy, viihtyisinkö kaupungilla 19:00 asti, tai siis vähän sen jälkeen, kun hän pääsee silloin harkoista ja voisi kyydittää kotia, niin ei tarvitsisi sateessa vaeltaa. Mahtava homma! Onnistuuhan tuo! Täällä menee kuitenkin kun pitää tehdä päiväkassat ja heitellä asioita roskikseen jne jne. ja kyllähän minä nyt kaupoilla viihdyn kaivelemassa nenää ja tuijottamassa asioita, mitä olisi kiva ostaa, mutta mihin ei ole rahaa.

Uuuh! Tänään fetasalaattia!! <3

[ 17:45 ]

Tässä ajatuspieruilun ym. kehittävän tekemisen lomassa, tajusin, että niitä uusia colajuomia ei varmaankaan ole laitettu vielä yhtään ainuttakaan jääkaappiin. Kävinpä siis laittamassa sinne muutaman. Me kun kerran luvataan asiakkaalle, että meiltä löytyy näitä juomia myös kylmänä.

Niin ja niistä colajuomista, joista on päiväys menossa. Joku - ilmeisesti tämä innokas kollegani, joka asiaa ehdotti minulle aiemmin - oli laittanut kaikki kerrallaan pöydälle tarjolle. Okei, tavallaan ihan kiva, tavallaan taas... en tiedä. Jotenkin asiakkaan on ehkä kuitenkin helpompi tarttua tarjoukseen, kun tuotteita ei ole kuin ns. muutama jäljellä. En tiedä, voi olla että se on vain minä. Mutta en jaksa alkaa vääntämään kättä edes takaisin kollegani kanssa asiasta. Antaa olla.


[ 17:50 ]

Päädyn siihen lopputulokseen, että mietin sitä toista näyteikkunaa vasta huomenna. Tänään ei jaksa miettiä niin pitkälle. Varsinkin, kun en ole päässyt itseni kanssa selville, haluanko laittaa sinne esille kuitenkin koreja ja laukkuja, vai vain laukkuja vai teenkö edelleen sinne pienen sekalaisen esitemän meidän muista tuotteista, mitä taas ei ole toisella näyteikkunalla esillä.

Kaikessa on puolensa ja minun pää räjähtää.

Niin ja en tykkää siitä, miten amppelit on laitettu esille. Ne eivät yksikään - paitsi se yksi iso, koska sillä on erikseen oma tila - pääse oikeuksiinsa oikein. Niin ja tietenkin ne kaksi, mitkä laitoin näyteikkunalle esille, niin ne nyt tietenkin pääsevät erikseen näytille. Mutta ne kaikki muut. Kun ne on vain semmoisessa random klimpissä keskenään.. Plää! Pitäisi vain kai vaihdella niiden paikkoja keskenään, kun osa on semmoisia pikkuisia ja osa on isoja ja diu diu derp BAAAAAAAAAA~~!

Mietin huomenna. I can't brain anymore.


[ 18:00 ]

Kaupan ovet lukkiutuivat taas ja kassa meni laskennan alle. Sainpa hyvän sydärin, kun huomasin, että seteleissä oli joku allekirjoitus ja siellä oli parikin toisistaan poikkeavaa. Mietin ihan hirmukuumeisena, että olenko nyt sitten ottanut vastaan väärennettyä rahaa, vai mistä oikein on kyse, mutta ilmeisesti tämä ei olekaan homman nimi.

Eurosetelit


[ 18:05 ]

Päiväkassa lappu täytetty, tulostettu ja mapitettu. Kassakirja päivitetty ja tallennettu.


[ 18:15 ]

Paperit roskikseen. Kuusi roskikseen. Muut roskikset, roskikseen. Niin siis sinne ulos, pääroskikseen. Kaatosateessa. MUTTA MILLÄS VIET, KUN EI OLE AVAINTA SINNE!


[ 18:25 ]

Löysin avainehdokkaan, mutta ihan rehellisesti ei tee oikein mieli mennä sinne sateeseen taas ja kokeilla ja todeta, ettei se olekaan sinne. Huomenna on anyway joku kokous täällä, niin ehköhän saa silloin kysyttyä, että millä avaimella sinne roskiksille oikein pääsee.

Lattioiden moppaus ftw.


[ 18:40 ]

Everything is set for the new day! Otin vain rahaa vähän mukaan, että saan kirjakaupasta ostettua merkkauskyniä, siis niitä kirkuvan värisiä, että saan laitettua Parasta Ennen -lappuun paremmin esille, mitkä on menossa ja niin päin pois.

Piia the kauppias, kuittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti