keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Keskellä viikkoa menossa

Tajusin eilen yöllä, että olen unohtanut kastella täällä kukkia. Ei täällä ole kylläkään kuin pari, mutta olen unohtanut ne molemmat. Toista piti muistaakseni kastella päivittäin ja toista ainakin kerran viikossa. O'ou..

Menin nukkumaan joskus 3:00 aikoihin, joten aika odotettavissa oli, että herään väsyneenä. Itseasiassa, heräilin pitkin yötä ihan miten sattuu. Olisin voinut jo aamu 6:00 olla pirteänä pystyssä, mutta laitoin vain silmät kiinni ja jatkoin unia.

Auto ei ONNEKSI ollut jäässä, sinänsä, kun vihdoinkin lähdin kotoa. En jaksanut srkääpää sitä jäätähtien verhoa pois ikkunalta. Kyllä siitä näki tarpeeksi hyvin läpi. Sitä paitsi, oli kiire, kun olin herännyt niin myöhään (eli 10min myöhemmin, kuin normaalisti).

Auto aviomiehelle töihin talliin ja minä kipitin töihin. Valojen kohdalla kurkkasin kelloa ja totesin, etten ehdi hakemaan postia nyt heti aamusta..

[ 10:55 ]

Ovesta sisään, kamat paikoilleen, rahat kassakoneeseen, valot päälle.. Oh dang, kello on jo noin paljon, en ehdi lämmittää edes kaukauu tähän väliin, heti aamusta.

[ 11:00 ]

Kauppa oli virallisesti auki. Siellä näyteikkunan edessä seisoskeli vielä hetki sitten joku mies, mutta hän ei kylläkään katsellut kaupan sisälle. Ja sitten kun olin tosiaan menossa avaamaan ovea, mies oli jo kävelemässä kadun yli pois. Ota siitä nyt sitten selvää, oliko hän sittenkin tulossa tänne vai ei.


[ 11:05 ]

Kone auki ja kaikki tarvittavat sivut ym. levälleen. Siinä kun odottelin, että kone käynnistyy, auoin vähän posteja KELAlta. Rahnaa on tullut, jee! Mutta toisaalta, niin se äitee kertoikin eilen, kun olin kaupassa ollut hakemassa lounaita tänne. Mistä tulikin mieleen, että koska söin eilen kaksi, pitää hakea taas pari lounasta lisää. Tai sitten ottaa kotoa makaronilaatikkoa mukaan.


[ 11:20 ]

Puhelu anopilta. On ehkä tulossa piipahtamaan tänne. Jee!


[ 11:25 ]

Pari sähköpostia, joista toinen oli roskaposti ja toinen oli tulostustehtävä.


[ 11:30 ]

NYT kävin lämmittämässä sen kaakaon. Täällä alkaa olla jo taas kylmä. Toisaalta, sukkahousujen sijaan laitoin pyjamahousut jalkaan tänne hameen alle, niin täytyy sanoa, että eipä ole (ainakaan vielä) kymä jaloilla! Eilen olin vielä kotonakin pitkään polveen asti jalat ihan jäässä. Ja käsivarret. Käsille nyt en voi mitään, kun on villatakki pesussa.


[ 11:35 ]

Asiakas! Nyt jo! Oho! No ei. Eipä ollutkaan asiakas. Kyseli jotain henkilöä, että onkos töissä ja minä tietenkin siihen, yksin kun olen täällä, että ei ole. Sitten hän alkoi puhelemaan tämän talon kulman tiloista, että on kiva, kun nyt on enemmän tilaa ja kaikkea.. Sitten minulla helisi kellot päässä ja kerroin, että kukkakauppa on tuossa viereisessä liiketilassa. Hieman nolostuneena asiakas kiitteli ja kertoi olleensa koko aamun ihan sekaisin ja menneen minne sattuu. Totesin, että tuollaisessa pakkasessa ei ole mikään ihmekään.


[ 11:45 ]

Kolleaga tuli kaupalle. Oli asiaa työvuoroista ja jotain kopioitavaa. Niin siis totesimme, että tulostin täällä onkin melkoinen monitoimikone, kun sillä pystyy kopioimaan/skannaamaan kanssa. Sen lisäksi tutkittiin sitten perään wordin toimivuutta hänen koneellaan, kun sen kanssa oli ollut jotain ongelmia. Ilmeisesti jotkin ohjelmat tarvitsevat siihen vierelle vain toisen ihmisen toteamaan, että hyvinhän kaikki toimii. Nauratti kyllä.


[ 12:15 ]

Juuri kun olimme käyneet keskistelua tilauksesta, jonka olin tehnyt maanantaina, tulikin lähettimies sisään. Nimeä vain paperiin, kun kaikki paketit olivat niin kuin pitikin ja kolmen paketin raahaaminen vähän syrjempään, pois asiakkaiden tieltä.


[ 12:20 ]

Sitten alkoikin se varsinainen urakka, eli sisällön tarkistaminen, että kaikki tuotteet ovat tulleet, niin kuin on tilattu.


[ 12:30 ]

Asiakas tuli sisään, mutta tajusi, ettei hänellä olekaan käteistä. Neuvoin hänet viereiselle kadulle, missä on pari ottomaattia, mistä valita.

Jatkoin tarkistusta.


[ 12:40 ]

Samainen asiakas tuli takasin ja pyysi paketin ruokosokeria. Siitä ilmeisesti ihan oikeasti tykätään tosi paljon. Hirmu moni hakee sitä.


[ 12:45 ]

Autoin kollegaa tiedoston tallentamisessa. Jännää opetella käyttämään Windows 8. Toistaiseksi, en pidä siitä. Läppärillä se on vain kömpelö ja typerä. Jotenkin en ymmärrä, miksi se oli pakko tunkea läppäreihin ja pöytäkoneisiin, kun se on niin selkeästi kännyköille ja padeille suunnattu. Ihan hyvin olisi voinut olla Win 7 ja Win 8 erikseen omille eri laitteille. Olisivat keksineet jonkin toisen nimityksen, jos se jotenkin kihnasi kiinni. Bleeh.


[ 12:50 ]

Tarkistelin lisää vain tavaroita ja merkkailin elintarvikkeiden parasta ennen päiväyksiä listaan ylös.


[ 12:55 ]

Soitin kollegalle ja kysyin hinnoittelusta, että miten se lasketaan. Oli meinaa vähän epäselvä homma. Noh, päädyimme siihen lopputulokseen, että odottelen vain toisen kollegan saapumista iltapäivästä ja kysyn sitten häneltä paremmin. Jos hänkään ei osaa sanoa, niin aina on vielä eräs kokeneempi kollega, joka varmasti osaa sanoa. Saadaanpahan ne hinnat sitten kohdalleen ja ojennukseen.


[ 13:00 ]

Jatkoin tavaroiden läpikäymistä ja päiväysten merkkaamista.

Oli kyllä jännää huomata, miten toiset oli vuodelle 2015 ja toiset tälle vuodelle. Vaikka esimerkiksi kaksi tee laatua. Toinen saattoi olla jopa vuodelle 2016 ja toinen laatu 2014. Kaipa se sitten on vain merkki siitä, mitä laatua on mennyt enemmän kaupaksi ja missä taas alkaa varastonkin puolella päiväykset hiljalleen tulemaan vastaan, kun ei ole tarpeeksi menekkiä.


[ 13:20 ]

Kaikki käyty läpi.

Osa tavaroista puuttui ja ei auttanut muu kuin soittaa perään ja kysyä, että missä loput oikein ovat. Vastauksena tuli, että osaan oli pakko myydä eioota ja yhden tuottee hän lupasi tarkistaa erikseen ja soittaa sitten takaisin, kun tietää paremmin. Siis kun siihen oli kuitenkin merkattu kappalemäärä, että olisi mukamas tullut.


[ 13:30 ]

Maistoin kollegan tarjoamaa välipalajuomaa.

Oli muuten hyvää. Niin ja siis ihana kollega oli ollut huolissaan, että saanko tarpeeksi ravinteita täällä ollessa. Kun hän muisteli vain joulukuuta, kun minulla oli täällä mm. turkinpippureita ja salmiakki mix -pussi. Huomautin kyllä, että olihan siellä pähkinäpussejakin kaksin kappalein. Mutta myönnettäköön, kasan päälimmäisinä olivat olleet karkit. Ja niitä minä pääasiassa söinkin.


[ 13:40 ]

Kastelin vihdoinkin sen toisen kukan. Toisen kastelusta en ole varma. Ehkä viikonlopun apurit sitä kastelee?


[ 13:50 ]

Asiakas! Ja kaiken lisäksi ensimmäinen asiakas, joka osti amppelin! Jee! Mukaan lähti myös tummaa chilisuklaatakin. Ja juuri kun oli maksanut ostoksensa, saikin mieleensä että tiskipesuainetta piti ostaa myös. Eihän siinä, kassakone ei väsy ja kahden kuitin taktiika ei sekään väärin ole.

Piti käydä laittamassa ostetun amppelin tilalle uusi samanlainen. Ja siinä kun kerran jo amppelien kimpussa touhusin, niin laitoin yhden amppelin kuntoon, mikä siis vain roikkui siellä, mutta missä ei ollut koreja ollenkaan sisällä. Ihan rehellisesti, minulla ei ole minkäänasteista käryä, laitoinko edes oikeanlaiset korit siihen! Haha!

Ja sen inventaarion jäljiltä minua on mietityttänyt ne amppelit, jotka eivät ole edes esillä. Pitäisiköhän sitä käydä taas niitä läpi ja katsoa, mitkä puuttuu ja laittaa roikkumaan..


[ 14:00 ]

Tietokone oli sammunut itsekseen. Ilmeisesti automaattisen päivityksen toimesta. Ei muuta kuin takaisin päälle ja kaikki takaisin auki, mitä olikin.

Sivuhuomautuksena: ONNEKSI TÄMÄ TALLENTAA AUTOMAATTISESTI TIETYIN VÄLIAJOIN KESKENERÄISEN BLOGI-KIRJOITUKSEN!


[ 14:05 ]

Kaksi sähköpostia oli tullut. Toinen niistä oli roskaposti ja toinen oli mainos Reilun kaupan lämpimistä juomista. No niitähän meillä on hyllyillä melkoisen kiitettävästi myynnissä ja melko laajalla skaalallakin.


[ 14:15 ]

Tehtiin kollegan kanssa tulostus-operaatio. Sählättiin hetken muistitikun kanssa, joka jostain syystä ei toiminut toisesta USB-portista, jossa on siis normaalisti kiinni langaton hiiri - sen pystyimme uhraamaan, koska tämä on kuitenkin vain läppäri, jolla operoin. Ja touchpad on keksitty. Mutta toisesta toimi kuin unelma, jossa siis on normaalisti taas printteri kiinni - piti tehdä muistitikulta copy+paste koneelle ja ottaa tikku irti, laittaa tulostin takaisin kiinni ja sitten vasta tulostaa. Puuhlääh.


[ 14:20 ]

Kollega karkasi jatkamaan omaa päiväänsä a asiakas oli kovasti tulossa samaan aikaan sisään, mutta selvisikin, että hän etsi kukkakauppaa, joka siis on muuttanut tähän meidän kaupan viereen. Kollegan kanssa vaihdoimme sanattomat ja äänettömät naurut.

Ehkä ne on nuo amppelit ikkunalla, mitkä hämäävät ihmisiä luulemaat tätä kukkakaupaksi. Meinaa kukkakapuan ikkunalla on taas kaikenlaista muuta esillä. Siis tyyliin onnittelut Suomen nuorille leijonille ja suomenlippu roikkumassa siinä avonaisena. Ja toisella ikkunalla on semmoin vanha kehruuvehje. Että sinänsä, ymmärrän kyllä, että asiakkaat saattavat hieman hämääntyä. Heh.


[ 14:25 ]

Tuli puhelu nyt siitä tilauksesta ja homma on selvää pässinlihaa. Lupasivat ensiviikolle loput tuotteet, joita heillä nyt ei ollut varastossa.


[ 14:30 ]

Niin, tosiaan, olen tässä kirjoitellut asioita ylös paperille 12:45 lähtien, koska en päässyt itse olemaan koneella. Tämmöisiä läpyköitä sitten alkoi vähän kertymään:


Kirjoittelen nyt sitten niitä tässä ajan kuluksi puhtaaksi. Tai siis nehän on kuitenkin jossain vaiheessa kirjoitettava.


[ 14:40 ]

Oli taas niin kylmä, että oli pakko tehdä jotain lämmintä. Siskonmakkarakeitto! <3 Nam nam!


[ 14:55 ]

Jatkoin puhtaaksi kirjoittelua.


[15:05]

Missä on minun vaihtomies? Vai oliko se sittenkin vasta 16:00, kun tulee vaihto? Öäöäöäöä! Ei se auta kuin täällä istua ja ihmetellä, kun ei kauppaakaan voi kiinni laittaa.

Yhyy, en saa kyytiä kotiin, koska aviomiehellä on ainoa rako tässä juuri nyt..


[ 15:20 ]

I fell for the chocolate. Omnomnomnomnom! Sen lisäksi sain kaiken lopulta kirjoitettua puhtaaksi tänne, eli tästä eteen päin, kaikki on taas normaalisti suoraan blogiin kirjoitettua materiaalia. Jee jee.


[ 15:25 ]

Ircin puolella on elämää, ooooh!


[ 15:35 ]

Testasin, jaksaako tämän koneen netti pyörittää streamin katsomista. No eipä jaksanut. Byyh.


[ 15:50 ]

Jee! Kollega tuli paikalle! Pääsen siis tuonne hyiseen ilmaan vaeltamaan kotia kohden.. Yyyyh!


[ 16:00 ]

READY FOR WINTER! Takki niskassa ja kaulahuivi miljoona kertaa naaman ympärillä ja hanskat on ok. Ei muuta kuin RAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAWR!

Piia the kauppias, kuittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti