keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Just another day among others

Sain kyydin anopilta aikaisemmin aamulla, kuin mitä edes tarvitsisi olla täällä työpaikalla. Mutta jos en olisi tullut nyt, olisin joutunut kävelemään saman matkan. Tuolla tuulella? No way. Jos voin valita töissä liian aikaisin olemisen ja töissä ajoissa ja valmiiksi jääkalikkana olemisen välillä.. Dun dun.


[ 10:20 ]

Kävin hakemassa postit. Yksi kirje. Ja samat mainokset siellä postilaatikon pohjalla. Mietin, että tekisin feikkikirjeen, minne tunkisin kaikki nuo mainokset ja kuoreen sen yhtiön osoitteen ja sisälle pienen lapun, missä ilmaisisin miten tärkeää on ottaa MYÖS ne mainokset.


[ 10:25 ]

Valot päälle, avaimet ja kännykkä pöydänreunalle kirjeen kanssa, laukku takahuoneen naulaan, takin ja muiden ulkoromppeiden kanssa. Päätin lämmittää lounaan jo nyt. Olin puonut mukanani poronkäristystä ja puolukkahilloa.


[ 10:30 ]

Päätin tehdä tänään sen kokeilun patterin kanssa. Vaikuttaisiko se mitään, jos laitankin sen tuonne seinän ja pöydän väliin jäävään rakoon. Sieltä meinaa tuulahtelee melkoisen hyytävää ilmaa koko aika. Nyt se sekottuisi lämpimän kanssa, ennen kuin se tulisi minulle asti. Must work!


[ 10:35 ]

Käynnistin koneen ja laskin samalla pohjakassan kuntoon.


[ 10:45 ]

Kaksi sähköpostia. Molemmissa ihan asiaa. Olen suorastaan hämmästynyt, ettei ollut ainuttakaan roskapostia. Liekö siitä ollut oikeasti apua, että olen heittänyt niitä posteja SPAM-kansioon. Rekisteröiköhän tuo sähköposti ollenkaan sitä kautta niitä osoitteita.. It's just a test tho.


[ 11:05 ]

Voi elämä! Sen siitä saa, kun jumittuu lueskelemaan netin puolella ihmeellisyyksiä. Kävin aukasemassa oven. Tokikin, jos olisin ollut täällä normaaliin aikaan, en olisi ehkä niin syvällä ajatuksissa ja oven avaaminenkin olisi tapahtunut ihan ajallaan. No mutta, eipä tänne ketään ollut tunkemassa noiden viiden ylimenneen minuutin aikana, niin ehkä se ei ole niin iso ongelma.


[ 11:10 ]

WHOA! Asiakas! Sanoi, että kaipaa jotain kofeiini pitoista juomaa ja tuli tutkimaan meidän limuja. Ehdotin teetä tai kahvia, mutta kuulemma heti pitäisi saada ja ei kuulemma ole kahvi-ihmisiä. Lopulta päätyi kokeilemaan colaa. Vaikka ei aineksissa ollut mainittuna erikseen kofeiinia ainakaan asiakkaan mukaan. Ja hän kävi vielä googlettamassa että coca colassa ainakin on kofeiinia. Noh, toivottavasti nyt kuitenkin auttaa.


[ 12:10 ]

Naamakirja juostu ympäri ämpäri, check. Jos vaikka tekisi välillä töitäkin.

Niin ja tietenkin hetki kun kirjoitin tuon, tuli puhelu, jossa kerrottiin, että meidän yhteistilaus on tullut ja että nyt olisi hyvä rako tehdä ne lopputilaukset sekaan, jos meinasi jotain saada samaan syssyyn. Consider it done.


[ 12:35 ]

Asiakas! Tuli miehensä ja muksunsa kera. Kahvia kuulemma kaipasi ja tummaa africafea lähti mukaan.


[ 12:50 ]

Mietin tässä tilauksen lomassa mahdollisia omaan käyttöön tulevia juttuja, jos haluaisin tilata. Siis niin kuin ihan oikeasti, ei se väärin ole. Päin vastoin, hyvä vain kaupalle.


[ 12:55 ]

Kollega tuli tuomaan nivaskan papereita. Osa meni odottamaan kokousta ja osa meni kassan laatikkoon, odottamaan mahdollisia uusia jäseniä. Mistä tulikin mieleen, etten ole vielä tehnyt sitä lappua uusia jäseniä varten, jotka haluavat maksaa suoraan kassalla. Kun ne laput, mitä meillä nyt on, on pankkimaksua varten.

Ja ikävä kyllä, tulostin ei vieläkään saanut mustetta. Harmillista.


[ 13:40 ]

Soitin kyselläkseni tilattavista tuotteista, että mitä mahdollisesti voitaisiin ottaa. Siis kun kokoja tarvitsi tietää.


[ 14:10 ]

Tilaus lähetetty. Jee!


[ n. 15:00 ]

Tuttu pariskunta tuli kahvia ostamaan. Tällä kertaa ei ollut makukahvia hyllyssä odottamassa, kun joulun alla ja vähän sen jälkeen meni viimeiset. Mutta kasa muuta kahvia kyllä meni. Kolme vaaleaa Palomaria ja pari shamppoota. Melkoisen reipas tovi puhuttiin sitten mm. takkojen mittauksista, jätevesisäiliöistä, Guggenheimista ja stadilaisuudesta.

Hyvä kun ehdin edes istahtaa koneelle kirjoittamaan, kun rouva tuli takaisin ja sanoi, että oli veljellensä luvannut ostaa kaksi Culturaa. No ne siihen vielä sitten laitettiin. Hyvä ettei uudestaan jääty turisemaan. On kyllä huisin mukava pariskunta!


[ 15:40 ]

Jee! Sieltä tämä vaasia ihaillut asiakas tuli ostamaan pois lahjaksi. Osti mukaan kortin ja vaasin pohjalle olkinarua. Kuulemma aikoo pullon laittaa sinne vaasin sisään. Olin jo hakenut pakkauksen sille vaasille takaa, mutta asiakas sanoi, että se menee ihan sellaisenaan. Ilmeisesti sitten suoraan menossa juhliin.


[ 16:00 ]

KRIISI! TÄÄLLÄ PITÄÄ TEHDÄ JOTAIN MUUTOKSIA! VAIHTAA ASIOIDEN PAIKKAA! ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ! *kuumeista suunnittelua*


[ 17:15 ]

Ihan rehellisesti en saa jostain syystä päätä toimimaan ollenkaan sisustuksen suhteen täällä, vaikka normaalisti sisustan kodin kuin kodin uuteen uskoon.

Ehkä se liittyy siihen, että täällä saan hirveää kuumotusta siitä, mikä oikeasti sopiin ja minne KAUPAN suhteen. Jotta asiakkaiden olisi helpompi tutustua tuotteisiin ja ottaa haluamansa.. Ja kun on niin monta liikkuvaa osaa, mitkä pitäisi ottaa huomioon. Kuten jos tänne oikeasti tulee joku ryöstämään kaupan, että mitä kautta pääsee turvallisimmin karkuun.

Tälläkin hetkellä tuo kassa on sen suhteen vähän kehnosti. Tietenkin, kun avaan vain kassan ja annan vapaat kädet ryöstäjälle sen suhteen, niin luultavasti sillä välin, kun tämä kahmii rahoja, voin vain livistää ovesta ulos. Tai sitten sillä ryöstäjällä on aivot ja se laittaa minut lykkimään rahat pussiin ja sitten se lähtee pois.. Who knows..

Toivon, etten ikinä joudu ryöstön kohteeksi. Eipä meillä täällä kyllä ole edes paljoa rahaa, että se sen arvoista edes olisi tulla tänne mitään ottamaan. Pikavipilläkin saa enemmän rahaa haltuunsa.


[ 17:30 ]

ASIAKKAITA! Tulivat katsomaan amppeleita. Miten hämmentävää! Ja ei edes kukkaa varten, niin kuin ensin ajattelin, eikä hedelmiä varten, niin kuin itse aion tehdä, vaan hanskoja ja hattuja varten! Todella nerokas ajatus! Eivät kuitenkaan päätyneet vielä ostamaan. Puhelivat, että tulisivat huomenna auton kanssa sitten. Sen näkee sitten siis seuraavana päivänä, että miten käy.


[ 17:55 ]

Noniin, olen siis koko päivän testannut, miten tuo patteri lämmittää ollessaan tuolla seinän ja pöydän välissä. Yhtä kylmä on. Tosin, käsiä on huomattavasti helpompi lämmittää! Jos se taas on selän takana, niin joutuu erikseen kääntymään, että saa lämmitettyä kädet. Puhumattakaan jaloista. Ja jos taas kokeilisin kaataa koko vempeleen ja laittaisin sen tuulettamaan sitä lämpöä... Not sure if good idea...

Jospa pitäydyn kuitenkin siinä, että pidän sen tuolla selän takana ja teen tänne pienen teltan, jonka sisällä lämmittelen sen aikaa, kunnes tulee asiakas ja on mentävä viileän ja vetävän kaupan puolelle, joka taas tuntuu lämpimältä ja ihanalta, kun tulee ulkoa tuulesta ja pakkasesta. Hih.


[ 18:00 ]

Ovi lukossa!

Tulinpa pohtineeksi, että patterille ehkä paras paikka olisi nimenomaa tuolla tuulikaapissa. Kylmä ilma lämpenisija veto olisi ehkä jopa semmoista semilämmintä ilmaa. Toisaalta. Ylhäällä olevista aukoista paljon lämpöä karkaisi harakoille...

Ehkä kuitenkin kaikista realistisin ja pitkällä aikavälillä ajateltuna se kunnon kynnyksen valmistaminen tuohon kaupan puolella olevan oven alle olisi kaikkein paras juttu. Ihan rehellisesti.


[ 18:10 ]

Kassa laskettu ja päivän kuitti pöydälle huomiseksi "hyljätty".

Totesin laskiessa, että nyt on tyydyttävä määrä vaihtorahan suhteen eri vaihtoehtoja.

Piia the kauppias, kuittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti