tiistai 21. tammikuuta 2014

Tiistai? Mutta minun sisäinen kello tikittää keskiviikon ja jopa torstain puolella

Hyrrr, ulkona on kyyyyyyyyyylmä. Onneksi ei tarvinnut raapia auton ikkunoista jäätä. Harjalla vain puuterilumet pois.

Niin ja tietenkin, jääpää kun olen, niin olin onnellisesti unohtanut miniläppärin autoon eilisen jäljiltä. Noh, toivottavasti mikään ei ole mennyt rikki...


[ 10:50 ]

Postilaatikko. Oooh! Meille oli kirje! Ja kaikkien muiden postit siellä näytti edelleen roikkuvan. Dun dun.. Saan hokea koko aika päässä: "Ei ole minun asia, ei ole minun asia." Vaikka mieli tekisi etsiä sen toisen yhtiön yhteystiedot ja soittaa, että "Moi, teidän postit on roikkunut tuolla laatikossa jo hyvän aikaa, ette haluaisi tulla hakemaan? Saattaa olla jotain tärkeääkin:"


[ 10:55 ]

Mikään ei tunnu niin hyvältä, kun voi heti aamusta laittaa vain rahat oikeisiin lokeroihin kassakoneessa ja se on sillä selvä. Ei tarvitse laskea erikseen ensin sitä pohjasummaa eikä mitään. Kaikki vain menee soljuen.

Avasin siinä takana ollessa tietokoneenkin ja muistin, ettei se tulostin tosiaan toiminut vieläkään. Pitää soittaa siitä tänään uudestaan, jos vaikka saisin kiinni tarvittavan henkilön.

Niin ja otin vanhentuneet kaffet pois hyllystä. Nyt ne on ilmeisesti sitten henkilökunnan vastuulla. Ja lykkäsin tietenkin tilalle uudet, uudella hinnalla.


[ 11:00 ]

Kauppa jälleen ajallaan auki.

Kävin laittamassa lounaan jo nyt tulemaan, kun jotenkin tässä aamusta tuntuu helpoimmalta kiskasta sapuska naamariin ja sitten paahtaa vain koko loppupäivä.


[ 11:05 ]

Sähköpostia oli tullut kolmin kappalein. Yksi oli roskaposti.


[ 11:25 ]

Lounastauko on ohi. Olipa hyvää. Mikä lie se nyt olikaan. Heitin jo kuoret roskikseen, enkä näin ulkomuistista muista. Ainakin siinä oli lihanpalasia ja perunoita ja fetaa ja hillosipulia ja olisikohan ollut munakoisoakin. Niin ja kaskite.

Asiakas tuli tähän samaan syssyyn, mutta kyselikin vain Voima -lehteä. Totesi, että se on se sama vanha, jonka hän on jo käynyt hakemassa. Olikohan tuo sama herra, kun minulle sanoi joskus, että on todella hyvä lehti. Jotenkin vähän masentavaa, että täällä käy ainoastaan hakemassa lehden, eikä muulla tavalla tue kauppaa. Siis niin kuin jos ajatellaan nyt isommasta kuvasta, niin:

Jotta voit jatkossakin hakea sen lehtesi sieltä kaupasta, eikö olisi asiallista tukea kauppaa, jotta se pysyy pystyssä ja mahdollistaa tämän jatkon?

Just a thought.¨


[ 11:30 ]

Aika tehdä eilen tekemättä jääneet paperityöt. Päiväkassatosite. Ja pävittää pääkassa.

Pitäisiköhän minun käydä tulostamassa jossain muualla ne tositteet, että saisin ne merkattu, allekirjoitettu ja mapitettu? Mieli tekisi, koska ns. kesken jäävät asiat häiritsee.


[ 11:45 ]

Kävin puhelinkeskustelun varainhoitajan kanssa.

Mistä tulikin mieleen, että soitanpa heti perään tuosta printteristä eteen päin!


[ 11:50 ]

Ei vastausta. Lähetin sitten tekstiviestiä perään. Josko se joskus tavoittaisi tavoittelemani henkilön. (Höhö.)


[ 12:30 ]

Näpyttelin sähköpostin ja juuri ennen kuin ehdin laittaa nimeä alle, niin eikös kaupalle tullut asiakas. Ja ilmeisesti, mikäli ymmärsin oikein, kuuluu näihin vapaaehtoistyöntekijöihin. Osti sitten vähän suklaata, inkiväärikeksejä ja saippuaa.

Siinä juteltiin, että kassankäyttöohjeet voisivat kaivata pientä uudistusta. Ja sellaista projektia tässä olenkin kyllä oikeasti suunnitellutkin. Ihan jo pelkästään siksikin, että huomasin, millaiset tuotteen peruutusohjeet siinä on. Minä sain vanhalta kauppiaalta paljon yksinkertaisemmat!


[ 12:35 ]

Sähköpostia oli tullut siitä tilauksesta. Jes! Se ehti kuin ehtikin sinne sitten ajallansa. Oikeasti olin eilen aika kuumotukset päällä, että mitä jos he laittavat jo yhteistilauksen menemään eteen päin ja me tullaan vähän jälkijunassa, koska noh.. Minä epävarmailin niin paljon ja kollega taas tuli auttamaan vähän niin kuin viimehetkellä.


[ 13:05 ]

Aviomies soitti. Tulee hakemaan auton iltapäivästä. Mikä tarkoittaa sitä, että minä pääsen pakkaskävelylle. Yhyy. Tai no, jos sitä menisi vaikka sitten kuluttaa aikaa jonnekin kauppaan. Vaatteita tarvitsisi kuitenkin ostaa, eikä niitä itsekseen vaatekaappiin ilmesty.


[ 13:25 ]

Oooh! Asiakas! Sanoi tulevansa hakemaan mausteita. Sinne lähtikin vaniljasokeria ja viimeinen gomasio purkki. Juuri kun kaikki oli maksettu ja kassakone sylki vielä kuittia, hän keksi, että haluaakin vielä sittenkin colaa. Siinä kun meidän tarjouslimut vielä on esillä. Pari semmoista sitten ja tulikin tuplapitkä kuitti. Nauratti kyllä vähän, mutta minkäs teet.


[ 13:40 ]

Täytyneen nyt tänne erikseen mainita, että olen viettänyt aikaani kirjoittaessa vastausta naamakirjan puolella käytävään keskusteluun valinnoista, päätöksistä ja vastuun kantamisesta. Miten paljon yksi kuva tärkeästä aiheesta voikaan luoda keskustelua!


Tässä syypää.


[ 14:10 ]

Asiakasta pukkaa! Tuli kyselemään tiikerirasvaa, mutta eipä meillä semmoista ole. Kyseli myös lähellä olevia kirpputoreja. Täytyy varmaan oikeasti katsoa jostain, missä on lähimmät, koska ei ole ensimmäinen asiakas, joka kyselee. Osti sitten pari pakettia teetä, hamppunarua, hoitoainetta ja pari kynttilää.

Samaan aikaan tuotiin vihdoinkin lisää sitä lukion kahvia, eli Haiti-kahvia. Eli sitä Haitin koulua varten keräyskahvia. Yksi euro menee jokaisesta paketista sen koulun hyväksi. Ja juuri saamani päivitetyn tiedon mukaan, tähän mennessä on saatu hurjat 70000e! Mahtavaa! Ja vielä on koko loppuvuosi aikaa kerätä.

[ 14:50 ]

En voi ihan rehellisesti käsittää, miten pakkassäällä voi tulla NÄIN kuraiseksi lattia:Moppasin sen puhtaaksi, kävin veskissä ja laitoin vettä kiehumaan. Jossain vaiheessa pitää aloittaa urakka: Siivoa takahuone ja vessa. Puhumattakaan siitä kassakoneen käyttöoppaasta..


[ 15:40 ]

Kollegahan se sieltä tupsahti! Osti tapahtumaa varten meiltä tuolta takaa kolme pakettia kahvia. Ja vietettiin hyvä hetki jutellessa mm. rasvasta ja sokereista ja mikä ihmisiä todellisuudessa lihottaa. Ja uusivanha printteri on tiedossa. Tarvitsee vain sitten asentaa tänne. Ei kai siinä mitään. Asennetaan pois!


[ 16:20 ]

Aviomies soitti. Ei hän sittenkään tule kaappaamaan autoa. Ei jaksa kuulemma kävellä. Aina ei voi jaksaa.


[ 16:40 ]

Muistin juuri, että olin keittänyt sitä vettä teetä varten.. Laitoin veden keittymään uudestaan.

Oli tullut myös kaksi sähköpostia. Molemmat liittyen tilaukseen ja toisessa siis ilmoitettiin, että tilaus on laitettu eteen päin Saksaan ja Saksan päädystä ilmoitettiin, että tilaus on otettu vastaan ja lähetetty edelleen varastolle, jossa kaikki tuotteen pakataan ja lähetetään muutaman päivän kuluessa tänne Suomen puolelle.

Kaiken toivon mukaan, me saadaan meidän tilaus siis ennen ystävänpäivää, eli kaikki ystävän päivää ajatellen tilatut asiat saadaan oikeasti näytillekin. Jee!


[ 16:50 ]

Tuolla kaupan etuosassa on "pimeä alue". Sinne tarvitsisi saada lampun. Ihan oikeasti. Ei niin, että vanha kauppias siitä turhaan olisi sanonut. Minunkin tekee mieli käydä säätämässä kattoon tämän takapöydän luona oleva käyttämätön pöytälamppu, antamaan valoa. Olisipa valkoista jesaria...


[ 17:10 ]

Tajusin vasta nyt, että päivä on kohta ohi. Miten tämä aika meni tänään jotenkin... ihan huomaamatta ohi!

Lakritsatee, hörps!


[ 17:50 ]

Haluan tänne sen ilmoitustaulu-tyyppisen ratkaisun. Tuolla on semmoinen korkkiruuvi-taulu, minkä voisi oikeasti ruuvata seinään kiinni. Saisi kaikki viestit laitettu sinne ja ennen kaikkea, sieltä niitä tajuttaisiin myös katsoakin. Puhumattakaan siitä, että saisin laitettua itselleni hyviä muistutuslappusia. Vaikka onhan tuo minun kalenteri+maalarinteippiviestitkin ihan... toimiva ratkaisu. Haha!


[ 18:00 ]

Päivä on taas täynnä. Ovi lukkoon, kassa laskentaan, päivän kassakuitti rullaksi ja nokka kohti kotia! WHAM!

Piia the kauppias, kuittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti