maanantai 20. tammikuuta 2014

Kasaantuneiden kuittien päivä, eli maanantai

Viikonlopun aikana pää sai väriä ja nyt ilme onkin (mukamas) vähän erilainen. Melkein tekee mieli ottaa uusi kansikuva, koska.. Noh, eihän minulla nyt ENÄÄ ole tuommoin puoliksi maantieruskea, puoliksi jotain vanhaa punaista. Heh.


[ 10:45 ]

Postilaatikolla ei ollut meille postia. Mutta sille toiselle firmalle, josta olen ennenkin avautunut, oli senkin edestä vaikka ja mitä. Siis lisää. Niiden edellisten postien lisäksi. Ja sitten siellä oli joku yksi kirje jollekin toiselle. Siirsin sen päälimmäiseksi ja sen toisen firman postit sinne samaan nippuun muiden kanssa. JOS vaikka omistaja joskus jopa hakisi ja ottaisi ne kaikki kerrallaan.


[ 10:50 ]

Valot oli taas suljettu miten sattuu. Ehkä pitäisi oikeasti tehdä katkaisimen päälle lappu, missä kerrotaan, mitkä lampuista tulisi sulkea. Periaatteessahan sillä ei sinänsä ole kai väliä, mutta sitten.. Ehkä kuitenkin.

Sen lisäksi, löysin parit lappuset. Toinen oli täällä "toimiston" puolella, jossa sanottiin, että: "Maapähkinävoita kaivattiin...." Voin vain arvata, että jos ei oikeasti asiakasasiakas, niin ainakin kollega, joka pitää siitä erityisen paljon. Kaipa se pitää kurkata jostain listasta, että mistä sitä oikein tilataan ja onko mahdollisesti tarpeeksi kaikkea muutakin tilattavaa siinä samalla. Rahtikulut kun olisi parasta minimoida.

Toinen lappu oli tuolla takahuoneessa, missä sanottiin: "TULOSTIN EI TOIMI". Ihan rehellisesti kiinnostaa tietää, mitenköhän se nyt sitten ei toimi. Sen kai näkee sitten, kun koetan tulostaa kohta päiväkassakuitit.

Noh, takki naulakkoon ja hattu, huivi ja hanskat sinne sekaan.


[ 10:55 ]

Viikonlopunkassa ei täsmännyt ja siitä olikin ollut erikseen maininta lapussa myös. Ei muuta kuin meidän senttipurkista puuttuva määrä kassaan ja kaikki on taas okei. Liekö jossain välissä annettu takaisin vähän ylimääräistä.

Kassaa laitellessa huomasin, että alkaa olla nimenomaa pienestä vaihtorahasta pulaa. 50 ja 20 centin kolikoita pitää kai käydä oikeasti vaihtamassa seteleistä, että on mitä antaa asiakkaille takaisin.

Tietokone auki ja valmistautumaan päivää varten.


[ 11:00 ]

Kaupan ovi oli täsmällisesti auki, kun pitikin. Mietin siinä ovella ollessa, että kuvittelinko vain, vai oliko sisälämpötila paljon lämpimämpi, kuin ennen? Kaipa sen sitten päivän myötä todellisuudessa huomaa.


[ 11:15 ]

5 sähköpostia ainakin oli odottamassa. Paljastuikin, että yksi niistä oli vain itselle lähetetty kopio. Loput roskapostia. Eli ei mitään tärkeää sitten.


[ 11:20 ]

Niin no, koitin tehdä päiväkassatositteita, kun printteriin tulee ilmoitus "Cartrige jammed press OK". Ilmeisesti printterissä sitten on kuin onkin vikaa.


[ 11:25 ]

Kuumeisen googlettamisen avulla olen koittanut yhtä sun toista kikkaa, mutta toistaisesti ei ole vielä tuottanut tulosta.


[ 11:35 ]

Asiakas! Oho! Mahtavaa! Osti teetä ja maksoi kasalla kolikoita! Jee! Vaihtorahaa! Haha!


[ 11:40 ]

Päätin ottaa riskin ja alkaa putsaamaan printterin musteista päätä. Josko se jotenkin auttaisi asiaan.


[ 12:00 ]

Soitin varainhoitajalle printteristä. Samaan aikaan kollega tuli kaupalle.


[ 12:05 ]

Asiakas tuli käymään katsomaan, mitä meillä täällä on. Lopulta lähti tyhjin käsin pois, kun ei sitten kuitenkaan mitään halunnutkaan.


[ 12:45 ]

Ollaa katseltu kasa tilattavia tuotteita. Suurimmaksi haasteeksi paljastuu kollegalle "EI":n sanominen. Vaikka hänestä jotkin asiat ovat kivoja, ei se tarkoita, että muiden mielestä ne ovat kivoja ja menevät kaupaksi. Puhumattakaan siitä, että voidaanhan me tilata jo nyt kesää ajatellen joitain tuotteita, mutta järki kouraan nyt kuitenkin!


[ 13:00 ]

Täällä on KYLMÄ!!!

Ja edelleen ollaan vain käyty läpi tilattavia tuotteita.


[ 13:15 ]

Juuri kun olin laittamassa itselleni teetä, tuli asiakas. Joka ei ollutkaan asiakas. Olikin joku joka halusi myydä itsetekemiään leikkuulautoja. Kovasti kertoi, miten on itse ne tehnyt, hionut ja rypsiöljyllä valellut. Meidän kauppa ei ikäväkyllä voi ottaa vastaan näitä töitä ja oli pakko vain kiittää tarjouksesta ja kääntää pois. Toivottelin hänelle kyllä onnea myyntiin, jos vaikka jossain joku voisi ostaakin.

Omaan käyttöön semmoinen puinen alusta kyllä kiinnostaisi saada, mutta tämä, mitä tämä herra esitteli, oli niin pieni, etten minä sellaisella tee ihan rehellisesti mitään.


[ 13:50 ]

Tuli asiakas ja kahvia kyseli. Noh, minähän reippaasti sitten esittelin, mitä meiltä löytyy ja kehuin, mitä olin muutenkin kuullut kehuttavan. Paketti kaffetta ja saippua oli kovasti lähdössä mukaan, mutta sitten kävikin ilmi, että kortilla ei täällä meillä edelleenkään voi maksaa. Ei auttanut kuin vielä tuotteet takaisin hyllyyn. Nappasi kuitenkin Voima -lehden ja Maailmankaupan -lehden ja jäi hetkeksi juttelemaan vielä. Politiikasta ja pölykapselista, joka tänään meni pakkasessa rikki. Lupasi tulla kuitenkin huomenna uudestaan.


[ 14:10 ]

Sillä välin kun odottelin äiteeltä mielipidettä tuotteista, mitä ollaan suunniteltu, että tilataan, kävin veskin puolella.


[ 14:40 ]

Sinne karkasi kollega. Jätti huisin listan tuotteita, mitä hänen mielestään olisi hyvä tilata. Jää minun tehtäväksi käydä ne läpi, etsiä ne saksankieliseltä sivustolta ja kirjata tilauslistaan ylös. Tosin, karsia välistä kaikkia sellaisia juttuja, mitä me ihan rehellisesti ei vain haluta tänne pyörimään pitkin nurkkia. Kaikki jutut ei yksinkertaisesti mene.

Ja siis niitä tuotteita on 69kpl. Hih hah hei, ihanaa metsästämistä!


[ 14:50 ]

Lämmitin veden uudestaan, tällä kertaa tosin kaakaolle. Vaihtelu virkistää.


[ 15:25 ]

Pari sähköpostia oli tullut, joista toinen oli uutiskirje ja toinen roskapostia.

Ryhdyin tekemään varsinaista tilauslistaa. Se pitäisi saada tänään valmiiksi.


[ 15:50 ]

Vaihtovuorolaiset tuli tänne. Mutta eihän minulla ole vaihtovuoroja muuta kuin perjantaisin enää. Sovittiin työsopparissa, että hoidan kauppaa 32h/vk. Perjantaisin ainoastaan livistän aikaisemmin, kun kollega ottaa puikot haltuun. Pääsinpähän tervehtimään ja tiedän nyt ainakin kasvoilta, mimmoisia ihmisiä täällä on sitten välistä viikonloppuvuoroilla.


[ 17:50 ]

LISTAUS ON VALMIS! AAAAAAAAAAAAAAGH!

Niin ja tässä välissä olen ehtinyt siis myös käydä puhelun appi-isän kanssa, juoda kaakaota ja palella.


[ 17:55 ]

Sähköpostia lähetetty eteen päin. Ensimmäisen sähköpostin kanssa sähläsin ja unohdin laittaa liitteenä meidän tilauslistan mukaan! Haha! Mutta nyt on homma hanskassa.


[ 18:00 ]

Kauppa lukkoon, kassasta rahat ja kuitti ulos. Mopilla päätin alkaa huitomaan, kun oli kuraisia kengänjälkiä siellä täällä.

"Paperityöt" jätin vasta huomiselle.

Piia the kauppias, kuittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti