maanantai 27. tammikuuta 2014

Maanantaihan se siinä!

Autopaikkaa joutui hakemaan melko kaukaa. Siis kun parkkeeraan viereisen hautausmaan ilmaisille paikoille. Kaikki oli viety. Ainakin lähimmät. Ajoin sinne ihan kauimmaiselle portille, minkä viereen lykkäsin auton.

Siinä kävellessä töihin huomasin tutun näköisen henkilön. En kuitenkaan ollut nähnyt kasvoja, mutta epäilin jo tässä vaiheessa melko vahvasti tietäväni kuka tämä henkilö oli. Etumatkaa oli n. 50m ja piti harrastaa kevyttä pikakävelyä, että pääsin lopulta tarpeeksi lähelle, koko matkan pyrkiessä vahvistamaan tunnetta, että siinä on se henkilö, keneksi luulinkin. Kyllä minä lopulta pääsin muutaman metrin päähän ja tähän mennessä olin vahvistanut, että kävelytyyli on sama, takki on sama ja rohkaistuin moikkaamaan anoppia nimeltä. Olin oikeassa! Anoppihan se oli! Hauskaa äksön-salapoliiseilua heti aamusta.


[ 10:55 ]

Postit. Jep. Nyt se oli käynyt hakemassa vihdoinkin postinsa. Ainoa vain, että oli ottanut vain kirjeet ja jättänyt kaikki mainokset. Harvinaisen raivostuttavaa. Mieli tekee entistä enemmän ottaa yhteyttä sinne ja sanoa, että: "Hei, sä jaat sen postilaatikon meidän muiden käyttäjien kanssa. Mitä sä kuvittelet, mitä siitä tulis, jos kaikki jättäisi omat mainoksensa sinne laatikkoon? Se ei ole vain sun laatikko, mitä sä voit käyttää just niin kuin sä haluat. Sä jaat sen meidän muiden kanssa ja sun tehtävä on ottaa kaikki sulle tulleet postit. Olisitko siis ystävällinen ja hakisit sun mainokset sieltä laatikosta kanssa. Kiitos."

Meille oli tullut pari kirjettä.

Pääsin kaupan puolelle ja menin valokatkaisimelle pienen jännityksen kanssa. Olin jättänyt meinaa lapun, jossa ohjeistin sammuttamaan vain ne kolme ensimmäistä katkaisijaa. Siellä oli paineltu mitä vain sattuu.. Great. Ilmeisesti ihmisillä ei ole silmiä päässä tai sitten he eivät yksinkertaisesti vain välitä. Tai eivät huomanneet. Pitänee kokeilla ensikerralla A4, ehkä sitten huomaa. Varsinkin, jos liimaan siihen katkaisijan päälle.

Tässä kohtaa alkoi kevyt kiukutus.

Sitten näin että tiskillä oli edelleen tarjolla ne chilisuklaat, vaikka erikseen sanoin niistä kollegalle perjantaina, että ne on otettava pois tarjolta sinä päivänä. Ei luulisi olevan vaikeaa muistaa kolmen tunnin ajan sellaista niinkin tärkeää asiaa, varsinkin, kun on ollut täällä ennenkin töissä! Ei siinä, minua on varoiteltu tästä kollegasta, että hän pyrkii vetämään kotiin päin niin paljon kuin mahdollista, eli mahdollisesti ihan tietoisesti jätti siihen myyntiin. "Eihän se haittaa jos on päivän vanhaa?" KYLLÄ HAITTAA! MEILLÄ EI OLE OIKEUTTA MYYDÄ!

Tässä kohtaa alkoi siis sievä raivotus.

Kävin heittämässä ulkovaatteet ja olkalaukun takahuoneeseen. Huomasin, että taatelit, kahvia ja toinen sitruunaruoho roobios puruteestä oli mennyt. No se on ihan kiva juttu.


[ 11:00 ]

Tänne oltiin tuotu lisäpatteri. Hallelujaa! Ehkä nyt ei paleltaisi niin käsittämättömän paljon!

Pöydällä oli useamman sorttista lappua. Yhdessä niistä kerrottiin, että me oltiin nyt sitten otettu se harjoittelija vastaan tänne. Eli siis muutaman kuukauden kuluttua minun ei tarvitse kekkuloida täällä yksikseni. Jee! Toisessa lapussa kerrottiin lisäpatterista. Loput olikin sitten omia muistutuksia erinäisistä asioista.

Laskin vielä pohjakassaa viikonlopun jäljiltä ja katsoin kelloa vakavana. Myöhässä ollaan. Ja sitten kun kävin vihdoinkin laittamassa kassaan lipasta, huomasin, että koko kassakone oltiin jätetty päälle. VOI ELÄMÄ! Mikä siinä on niin älyttömän vaikeaa sammuttaa sitä konetta? (Ei siinä, olen minäkin onnellisesti unohtanut kerran tai kaksi sen päälle, joten.. accidents happen.) Ja en voi käsittää, miksi siihen pöydälle piti jättää se muovitasku ja ohjekirja, kun niiden paikka on siellä laatikossa. Vahinko sekin?


[ 11:05 ]

Kauppa vihdoinkin auki. Onneksi ei sen enempää myöhässä. Huomasinpa siinä lukkoa availlessa, että ei kyllä oltu laitettu sitäkään kunnolla. Tappi oli keskivälissä. Mitä hyvänsä se nyt sitten tarkoittaakin. Mutta minulle ainakin oltiin teroitettu, että sen tapin pitää olla ihan ylhäällä.


[ 11:10 ]

Avasin koneen ja päätin siinä odotellessa testata tulostimen, josko siihen oltaisiin tuotu mustetta. No eipä ole.. Eli päiväkassatositteet senkus vain kasaantuu kuittien kanssa.. Hienoa.

I am ready to quit the day. Varsinkin, kun ei ole mitään lounastettavaa. Vajaa turkinpippuripussi ei ole kovinkaan terve lounas. Saatika jämät noista minun nougaa tyyny muroista.


[ 11:35 ]

Laitoin sen patterin vihdoinkin päälle. Lämpö, I've been waiting for you!


[ 11:40 ]

Tutkin postit mitä oli tullut ja soitin taloudenhoitajalle niistä. Jotenkin ehkä olisin kaivannut toimintaohjeita sen yhden tilauksen kanssa, missä nyt ei ylittynytkään rahtikulut ilmaiseksi antava summa, koska osaa tuotteista ei tullutkaan, kun niitä ei ollut varastossa. Olisiko minun pitänyt soittaa sinne ja kysyä, että missä meidän loput tilaukset on, mitkä luvattin tuoda viime viikon aikana? Vai mitä ihmettä. Tulee jopa salaliittoteoria mieleen, missä tietoisesti on tahalleen jätetty pois, että me jouduttaisiin varmasti maksamaan rahdit.. Mutta ei kai nyt kuitenkaan. It's only my mind talking trixy things.


[ 11:55 ]

Asiakas! Jee! Tuli kyselemään jalkapalloja. Ensin laskettiin hopeiset, mutta niitä meillä olikin vain yksi kappale, sitten valko-punaiset, joita löytyi neljä kappaletta. Samalla kyseli sitten muita ulkopelejä. Jouduin myymään eioota sen suhteen. Asiakas olisi kuulemma tekemässä välituntipakettia kouluun. Sanoi, että tulee joko vielä tänään tai sitten huomenna hakemaan palloja, jos hakee.

Siinä palloja tutkiessa huomasin että yksi palloista oli ottanut jostain punaista väriä ja näin ollen siinä on siis värivirhe. Eihän se sinänsä vaikuta tuotteen muuhun toimivuuteen, mutta en usko, että me saadaan sitä myydä täydellä hinnalla. Pitänee jossain välissä kysyä, että mitä teen sen kanssa.


[ 12:05 ]

Päätin laittaa vettä kiehumaan ja tehdä vähän teetä.


[ 12:10 ]

Päästin pierun. HYI ETTÄ HAISEE PAHALTA! MITÄ IHMETTÄ MINÄ OIKEIN OLEN SYÖ-- Ainiin.. ne eiliset pullat (ala aviomies).. Hahaha. Ehkäpä ne on ne, mitkä haisee. Meinaa osa jäi puoliraaoiksi. Hahahaha!


[ 12:30 ]

Olin vielä puhelimessa (hoidin hieman henkilökohtaisia asioita), kun asiakas tuli paikalle. Sanoin puhelimeen että pitää lopettaa, että tuli asiakas, kun asiakas itse sanoi sitten, että ihan rauhassa vain, että hän tuli vain katselemaan. Vähän tuntui kyllä pahalta ja olin todella ristiriitaisissa tunnelmissa. Asiakas poistui ostamatta mitään, huikkasin kuitenkin perään vielä kiitoksen käynnistä.


[ 12:50 ]

Olin juuri päättänyt toisen puhelun (liittyen ensimmäiseen puheluun), kun asiakas tuli sisään. Universal stone pakkaus lähti hänen mukanaan. Kovin hintaa voivotteli kyllä, mutta totesin, että tuote on kuitenkin juuri niin tehokas, että se on sen arvoistakin. Sitten kun vaihtorahaa olin antamassa, asiakas kysyi, enkö voisi antaa kolikoina. Sanoin, että meidän vaihtokolikot ovat vähän vähissä, mutta lupauduin rikkomaan viitosen pienemmiksi, että kyllä nyt ehkä sen verran kuitenkin voin. Asiakas vaikutti tyytyväiseltä tähän.


[ 13:10 ]

Tuli lähetys. Uusimmat voimalehdet. Noita vanhoja on tuolla vielä vinopino.. Kaipa ne vain menee sitten paperinkeräykseen.. Huoh..


[ 13:30 ]

Muistin, että olin laittanut veden kiehumaan... Ehkä se pitäisi kiehauttaa uudestaan jo.. Köh..


[ 13:35 ]

Näyteikkunat pitäisi uusia.. Ystävänpäivä on tulossa ja kohtapuoliin pitäisi sitäkin varten valmistautua.

Colat pitäisi laittaa pois perjantaina.. Jos sanon siitä taas kollegalle, niin lyön melkein pääni pantiksi, että kun tulen maanantai aamuna taas töihin, ne löytyvät siitä pöydältä edelleen esillä. Ehkä laitan kissan kokoisen lapun, että: "NÄMÄ OTETTAVA POIS MYYNNISTÄ PÄIVÄN PÄÄTTEEKSI! PÄIVÄYS MENEE UMPEEN! TUOTTEITA EI SAA MYYDÄ KUN PÄIVÄYS ON UMPEUTUNUT!" Luulisi sitten tajuavan. Tai sitten kyse on välinpitämättömyydestä ja kovapäisyydestä. Ja siinä tapauksessa voisin ilmoittaa asiasta ylemmälle taholle, että he ottaisivat asian puheeksi kollegan kanssa. Luulisi heidän sanomisellaan olevan enemmän painoarvoa.


[ 13:40 ]

Sähköpostissa oli neljä postia. Kolme niistä oli roskapostia. Yhdessä oli jopa ihan asiaakin. Ja juuri kun olin saanut luettua ja päivitin postilaatikon, oli sinne tullut yksi posti lisää. Välitin sen sitten eteenpäin. Sen toisen suhteen en ole varma, onko tarpeen välittää, koska se ei kai sinänsä meitä koske.. Kai.


[ 15:35 ]

Auto tööttäsi kovaäänisesti. Käänsin katseen ulos, kun ihmettelin, mikä siellä on. Rekkakuski. Ja sen vierellä kolme mammaa, jotka juttelivat kuskille avoimesta ikkunasta innokkaina. Jännää. Tulipa hyvä mieli.


[ 16:05 ]

Jee! Asiak-- Ei kun se olikin kollega. Tuli kertomaan siitä työharjoittelijasta ja tulevasta ensiviikon kokouksesta ja että niitä sähköposteja voi tulostaa kansioon kokouksia varten. Muutenhan tulostaisin, mutta kun värit puuttuu.. Dun dun duu.. Niin ja kysyi lisäpatterita, että helpottaako, niin KYLLÄ HELPOTTAA!


[ 16:30 ]

Taloudenhoitaja tuli pyörähtämään ja nappasi mukaansa ne aamulla tulleet laskut. Höpöteltiin me muutakin.


[ 17:20 ]

On kyllä harvinaisen hiljainen päivä. (NYT PITÄISI TULLA ASIAKKAITA! AINA KUN TUON SANOO ÄÄNEEN, NIIN HETI RYNTÄÄ VIIMETIPASSA KAIKKI TÄNNE!)

Niin ja roskapostia oli tullut taas.. Mistähän saisin lisättyä noita sähköposteja filtteriin, ettei samalta enää tulisi.. Hmm hmm..

Niin ja voi elämä! Kylläpä tänään pissattaa.. Kolmas kerta toden sanoo ja silleen.


[ 17:45 ]

Ehkä vähän myöhässä, mutta laitoin nyt kuitenkin noista meidän ale-colista naamakirjaankin mainosta, jos vaikka joku innostuisi käydä hakemassa omansa pois.


[ 18:00 ]

Jälleen tuli aika sulkea tämä putinki. Ikävä kyllä asiakkaiden puolesta oli kyllä todella, TODELLA hiljainen päivä.

Siinä kun ovea menin laittamaan kiinni, valoihin pysähtyi kaupan eteen auto, jossa musiikkia soitettiin melkoisen kovalla. Tässä tapauksessa vielä erittäin bassovoittoista musiikkia. Hyvä ettei täällä tuotteet tärisseet alas hyllyiltä. Voin vain kuvitella siellä auton sisällä olevaa volyymiä ja sen haittoja...


[ 18:10 ]

Laskin kassan ja pohjakassan. Kuitit odottaa huomista, että teen niistä päiväkassatositteet.

Piia the kauppias, kuittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti