maanantai 14. heinäkuuta 2014

Normikivapäivä

[ 10:50 ]

Jep jep, olinhan minä ajoissa. Vaan täällä odotti jo ovella ylläri. Ylälukko olikin ollut auki. Ihmettelin vain, kun koitin ovea avata, että missä on vika, kun ei meinaa aueta millään. Sitten tajusin, että olin juuri itse laittanut sen lukkoon, niin kuin sen oli pitänyt olla ennen minun avaimen kääntöä. Noh, ei muuta kuin lukko auki ja sisään.

Valot lykkäsin päälle ja kipittelin kuikkimaan, että onkos jäänyt terveisiä. Lappu löytyi, mutta se liittyi iltatorin kanssaan ja sekin oli ennemmin vain sellainen raportti lähinnä. Tarkistin itse vielä summan ja totesin, että joku iltatorilainen ei ollut sitten osannut ilmeisesti laskea joko oikein, tai sitten oli merkannut kassan sisällön tuotteiden loppusummana. Ei sitä heittoa paljoa ollut, mutta oli kuitenkin. Onneksi kuitenkin kauppaan päin.

Seuraavaksi pääsin laskemaan kassaa. Lopulta löysin sieltä myöskin hämmentävästi ylimääräistä.


[ 11:00 ]

Mutta tähän väliin piti käydä avaamassa kauppa. Selvitellä ehtii sitten myöhemminkin! Laitoin nyt rekin sitten vähän suojaisampaan paikkaan, jos se päättää sittenkin sataa. Aikas painostava ja hiostava ilma ainakin on ja ilmeisesti ukkosta kovin povaa.


[ 11:05 ]

Kollega tuli kaupalle ja nappasi jo africafea hyllystä ja teetä myös. Juteltiin siinä hieman, kun tuli toinen asiakas myös. Hän taas meni suorinta tietä pikakahvihyllylle ja nappasi neljä pussillista sitä. Tiskillä otti vielä kassin ja kysyi Haiti-kahvista, josko se olisi papuina. No eihän se ole, mutta on meillä africafea papuina. Sellainen pussi tuli sitten vielä mukaan.

Kollega maksoi sitten vasta perästä omansa ja pulistiin vielä pikkaisen. Oli hyvä tietää, että se uusi työharjoittelija tuleekin vasta ensiviikolla. Ehdin jo ihmetellä, että eikö hän tulekaan tänään, kun ketään ei ollut aamusta ovella ja ei näkynyt siihen astikaan missään.


[ 13:20 ]

Lounasta hakemaan. Voi voi voi, kun en osaa ajoittaa taas yhtään...


[ 13:50 ]

Paperihommat done. Mutta kun tarkistelin rahoja, niin mysteerisesti meillä on aika paljonkin pääkassassa ylimääräistä. En kyllä yhtään osaa sanoa, että mitähän ihmettä oikein on tapahtunut tässä kohtaa. Onko joku unohtanut antaa asiakkaalle takaisin vai onko jokin tuote jäänyt merkkaamatta ostetuksi vai mitä ihmettä. Päivän päätteeksihän tarkistan kuitenkin kassakoneenkin, joten jos siellä on vajausta, niin moka on tietenkin oma.


[ 15:20 ]

Tuli asiakas, joka hiippaili kauppaan niin hiljaa, etten huomannut, että oli paikalla, ennen kuin hihkaisi hieman. Suitsukkeita kaipaili ja sanoi, ettei yhtään enää muistanut, miltä mikäkin tuoksui ja mistä tykkäsi. Päätti sitten ottaa senkin edestä kaikkia ja 20kpl yhteensä pienempiä paketteja. Kortilla olisi halunnut maksaa, mutta sanoin, että kortilla pääsee ottomaattikierrokselle ja ettei lähimmät ole kovinkaan kaukana.


[ 15:25 ]

Sieltäpä asiakas palasi ja sai suitsukkeensa. Toivottavasti ensikerralla muistaa, mikä oli hyvä ja mikä ei, niin ei tarvitsisi arpapelillä mennä. Hihi!


[ 16:25 ]

Hoo, tulipa tuttu pariskunta! Pikakahvia, pari pienempää makukahvia, parit suklaalevyt ja liekö ollut vielä jotain. Juteltiin siinä samalla ja pyysivät välittämään terveisiä vanhalle kauppiaalle, kun seuraavan kerran satun näkemään.

Samoihin aikoihin tuli varainhoitaja pyörähtämään ja nappasi postit mukaansa. Puhuttiin kanssa vielä vähän veroprosentista, jonka jouduinkin nostamaan. Ja muutenkin yhtä sun toista.


[ 16:35 ]

Asiakas tuli hakemaan pussin sokeria. Meinasi teen vielä ottaa, mutta muuttikin sitten kuitenkin mieltään. Sokeria mansikoille, niin on hyvä. Tämä selvä.


[ 16:40 ]

Tuli asiakas pariskunta, jotka halusivat yleispuhdistusainetta, muttei heillä sattunut olemaan omaa purkkia mukana. Sanoin, että meillä saattaisi vielä olla tiskin alla. Ja olihan siellä litran pönikkä. Vielä kun olisin saanut pumpattua sitä pesuainetta niin, ettei se olisi niin kovin vaahdonnut! Sen pullollisen lisäksi tuli vielä suklaapatukka.


[ 17:35 ]

Sain vihdoinkin paperihommat mapitettua, hahaha! Aloitin tekemään jo aamusta ja sitten unohdin ne tuohon pöydälle.


[ 17:50 ]

Viimehetken asiakas. Onneksi huhuili, kun tuli, kun enhän minä mitään huomaa, kun on molemmat ovet auki. Osti sitten suklaalevyn, pari pussia pikakahvia ja sitten huomasi vielä tummasuklaapatukat alennuksesta, niin kysyi sitten niistä, että onko mistä päin. Takana ainakin luki että Ghanalaista kaakaota on käytetty, mutta Saksassa tuotettu, että sen tarkemmin en kyllä itsekään osannut vastata. Tämä kuitenkin kelpasi ja sekin lähti mukaan.


[ 18:00 ]

Päivä vaihteeksi pulkassa, eikä ollut lainkaan hullumpi päivä. Aamun painostava ja hiostava pilvinen kuumotus meni ohi ja aurinko paistoikin lopun päivää kivasti. Ja täällä oli sopivan viileää sisällä, koska varjopuoli on paras!

Ovi meni kiinni, kun sain otettua rekin, kukkasen ja kisumaton sisään. Kassa tuli napattua, mutten jaksanut alkaa sitä laskemaan nyt tarkemmin. Teen sen taas huomenna. Laskin sen kyllä aamulla ja sen pitäisi täsmätä kyllä ihan oikeasti. Mutta, aamulla tarkistan senkin vielä kunnolla. Kyllä nämä mysteerit vielä selviää.

Piia the kauppias, kuittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti