maanantai 28. heinäkuuta 2014

Viimoinen maanantai

[ 10:55 ]

LÄKÄHDYSKUOLEMA!

Kaupalla oli taas ihan pikkasen viileämpää. Kassakone oli unohtunut päälle, mutta näillä kuumuuksilla en edes ihmettele, vaikka ovikin olisi jäänyt lukitsematta (oli se kyllä ihan asiallisesti lukossa).

Kassan joutui laskemaan kunnolla. Ja harjoittelija tuli juuri kesken laskemisen.


[ 11:00 ]

Ei muuta kuin putiikki auki tältä päivältä. Harjoittelija hoiti taas mallikkaasti homman.

Aloin sitten pohtimaan sitä meidän tekemää inventaariolistaa elintarvikkeista ääneen, että tajusin viikonlopun aikana, että oltiin unohdettu sanoa viikonloppuvuorolaisille, että kirjaisi myynnit erikseen ylös. Jouduttiin siis aloittamaan salapoliisityöt ja etsimään koko viikonlopun summan edestä tuotteita, mitä on myyty. Onneksi emme olleet ehtineet vielä näitä muita tuotteita inventoroimaan, koska siinä vasta olisikin riittänyt hommaa ihmetellä, että mitähän nyt sitten on mennyt ja mitä ei.


[ 11:40 ]

Tuli kaksi asiakasta. Kyselivät suolasaippuaa ja sanoin, ettei meillä kyllä sellaista ole. Mietiskelin itsekseni sitten, että sappisaippuaa ja oliivisaippuaa ja perussaippuaa kyllä löytyy, mutta ei niitä tarvinnut ääneen sanoa, kun asiakas jo muutenkin tuntui lueskelevan itse hyllystä, että mitä on missäkin.

Sen sijaan tummaa suklaata meni yhden patukan verran alelaarista.

Niin ja sitten tajuttiin, että oltiin taas unohdettu laittaa valot päälle kauppaan. Hups!


[ 12:05 ]

Tulipa taasen asiakas ja tämä kysyi sandaaleja. Sanoin, ettei meillä kyllä niitä löydy, mutta villatöppöset on vielä hyllyssä, mutta sen verran pienelle jalalle, että heh heh. Asiakas tuumaili, että vaikka hän onkin villaihmisiä, niin juuri nyt hän kaipaili nimenomaa sandaaleja. Sanoi tulevansa toiste sitten taas muuta hakemaan.


[ 13:50 ]

Tulipa asiakaspariskunta ja kyseli ensin inkiväärilimua. Yksi tölkki kuulemma riitti, kunhan vain oli kylmää, niin jääkaapistahan kävin sitten hakemassa sellaisen. Maksoivat tämän tässä välissä ja joivat puoliksi. Saippuoita tutkivat ja tuoksuttelivat kovin ja lopulta löytyi pari sopivaa, joista he erityisesti pitivät. Nämäkin he maksoivat väliin ja jatkoivat kaupan tutkimista. Lahjaa kuulemma olivat hakemassa. Lopulta päiväpeite vei voiton.


[ 14:00 ]

Kas, kaverihan se sieltä tuli kaupalle ja toi siskonsakin siinä mukana. Kuulumisiahan pääasiassa vaihdettiin ja pohdittiin vähän, josko ukonhattuteestä olisi avuksi kurkkukipuun. Myös makukahvia mietittiin, että onko mistään kotoisin, mutta itse kun en juo ja meiltä on vasta muutamat menneet (siis niitä uusia makuja), niin.. Tiedä sitten niistäkään.


[ 15:25 ]

Jospa kävisin pyöräyttämässä kiekkoa, niin ei tule sakkolappusta.


[ 15:30 ]

Huh huh, siellä oli poliisiauto ja poliisi-setä ottamassa kuvia uhrin kasvoista ja rintapielistä. Ilmeisesti siis keskellä päivää tapahtunut pahoinpitely. Melkoisen kurjaa..


[ 17:10 ]

Kuumuus raastaa ja asiakkaita ei ole taaskaan kuulunut enää loppupäivään. Siirrettiin rekki turvaan, kun oli sadekuuro käynyt pyyhkäisemässä huomaamatta ylitse. Nyt vain jytisee ukkonen jossain lähistöllä ja aurinko paistaa.


[ 17:30 ]

Kollega tuli naapurinsa kanssa käymään ja esittelemään kauppaa. Kuulemma saatetaan saada hänestä yksi lauantaivuorolainen lisää! Jee!


[ 17:45 ]

Tuli asiakaspariskunta katselemaan vähän, mitä kaupasta löytyy. Olivat juuri poistuneet, kun huomasivat näyteikkunalta suitsukkeet. Tuli sitten takaisin ja valitsi 3 eri tuoksua. Maksuvälineenä koittivat kovin käyttää korttia, mutta ystävällisesti neuvottiin ottomaatille.


[ 17:55 ]

Sieltähän asiakas palasi ja maksoi ostoksensa.

Samoihin aikoihin tuli yksi kollega lisää kaupalle, kokous kun alkaa tasalta.


[ 18:00 ]

Lisää kollegoita alkoi valumaan kaupalle kokoustamaan. Harjoittelija otti rekin, kukkasen ja kisumaton sisään ja laittoi oven kiinni. Virallisesti kauppa on siis suljettu ja päivä pulkassa.

Kokousta perään.

Piia the kauppias, kuittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti