torstai 31. heinäkuuta 2014

Viimehinen torstaipäivä

[ 10:55 ]

Jee, ajoissa kaupalla! Mutta missä on harjoittelija? Normaalisti on jo tässä vaiheessa täällä odottamassa ovella. Eipä siinä, kauppaan sisään, valot päälle, kassa kuntoon.


[ 11:00 ]

Kauppa auki, ilman rekkiä, mutta kukka ja kisumatto pääsi paikoilleen. Laatikot ja muut kamat kantelin sitten syrjään ja sitten tulikin jo harjoittelijakin paikalle. Nakitin tyhjentämään laatikot sillä välin, kun itse laskin iltatorin tuotot ja myynnit.


[ en ole ihan varma ]

Harjoittelijan veli tuli pyörähtämään kaupalla ja rupateltiin siinä hyvä tovi. Sitten tulikin kaksi espanjalaista asiakasta, molemmat ostivat itselleen kapeat rannekorut. Englanniksihan tämä kaupankäynti sujui ja hyvin meni!

Tuli vielä kaksi asiakasta, jotka ostivat sitten kolmet avaimenperät yhteensä. Tarvetta kuulemma oli jo pelkästään työpaikalle.


[ 13:50 ]

Tuli asiakas vähän isomman kanisterin kanssa (3 litraa) ja pyysi pyykinpesunestettä. Eipä siinä, harjoittelija pisti pumpaten. Kyllä nyt sitten riittää vähäksi aikaa varmasti. Enpä ole myynyt vielä koskaan niin paljoa kerrallaan!


[ 14:20 ]

Tuli asiakas, joka kyseli Lohjan paahtimon kahvia. Pussillinen vaaleaa Gran Palomaria osti itselleen ja pussin Alturaa lahjaksi, kun kyseli, mikä olisi erityisen hyvää kahvia. Omasta kokemuksesta en tiedä sanoa, mutta kun kaikki muut kehuu, niin kai sitten pitää kauppiaana kehua myös. Lopuksi vielä osti viinipullokassin lahjapussiksi sille Alturalle, kun kysyi, että olisiko jotain sopivaa pussia, mihin sen saisi laitettua. Ensimmäisenä tuli vain mieleen ne kassit, niin sellaisen asiakas sitten hyväksyi, vaikka ensin vähän empikin, että juokohan hänen ystävänsä lainkaan viiniä. Sanoin, että voihan sillä limupullonkin viedä, että riippuu ihan, minkä käyttötarkoituksen hänen ystävänsä keksiikään.


[ 16:15 ]

Huh huh! Taas yksi vaihe inventaariolaskelmissa on valmis. Kaikki kassit ja laukut on laskettu ja kuvat linkitetty.


[ 16:30 ]

Harjoittelijan veli tuli takaisin ja osti neljät suitsukkeet. Muun ajan sitten viettikin löpistessä ja hengaillessa.


[ 17:05 ]

Tuli asiakas ja hänkin haki suitsukkeita. Neljät meni hänellekin. Fiksuna tosin aloin avautumaan erään suomenkieltä parjaavan tekstin järjettöydestä, ennen kuin tajusin, ettei se ollutkaan harjoittelija, joka oli toimiston pöydän toisella puolella. Hahaha!


[ 17:10 ]

Harjoittelija päätti alkaa imuroimaan lattioita, sitten luutun kanssa perästä. On sitten mukavaa huomenna ihmisten tulla tänne käymään ja kahvittelemaan.


[ 17:40 ]

Kollega tuli kaupalle ja toi mukanaan huomiseksi piirakkaa. Kyllä nyt kelpaa kestitä ihmisiä! Juteltiinpa siinä vielä tovi ja kollega osti vielä jotain, mutten nyt millään muista, mitä se oli, olin itse niin kiinni pöytäkirjan tulostamisessa.


[ 18:00 ]

Siinä se sitten oli. Kauppa kiinni viimeisen kerran omasta takaa. Huomenna on vielä viimeinen päivä jäljellä, mutta silloin avaimet vaihtavat jo omistajaa, enkä enää voi sulkea kauppaa. Huh huh.

Piia the kauppias, kuittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti