torstai 17. heinäkuuta 2014

Torstain olisi voinut vaihtaa perjantaiksi - väsymystason puolesta

Kävin kurkkaamassa lounasravintolan tilanteen ja kyllä vain, lomilla ovat vielä ensikuuhun asti. Tämähän tarkoittaa sitten sitä, että pitää käydä oikeasti jossain muualla ostamassa lounaat koko lopputyöajan.


[ 10:55 ]

Puuhlääh, kiireen vilkkaa töihin. Meni vähän pidempään, kuin olin ajatellut. Mutta ainakin olin ajoissa. Kassa vain kuntoon ja valot päälle. Kukkasetkin keksin kastella jo tähän väliin. On vähän ehkä unohtunut. Kumman sitkeitä kavereita kyllä! Tulee ihan viherpiiperö olo, kun eivät ole ainakaan toistaisesti suuttuneet miun epätasaisesta hoitotyylistä.


[ 11:00 ]

Ja näin, ovet auki kaikelle kansalle! Kukkanen ja kisumatto ulos ja rekki perästä. Aurinko näyttäisi paistavan, niin ei muuta kuin rekki ns. parhaimmalle paikalle. Eli sinne kadun puolelle, oven viereen, missä sillä eniten on näkyvyyttä ja mikä ei niin paljoa piilottele noita meidän näyteikkunoita.


[ 11:10 ]

Noin, paperihommatkin on hoidettu.

Sähköpostissa oli tullut pyytämäni tuoreempi hinnasto. Jee! Sääli että tilauspaketti oli jo ehditty lähettämään. Nyt sitten pitää seuraavalla tilauskerralla vain sitten muistaa tilata sitä mustaa teetä, mikäli sitä nyt tosiaan on siellä hinnastossa. Pitääkin heti tarkistaa asia.


[ 11:40 ]

Huh huh! Ripeää toimintaa. Ensimmäinen satsi tilauksista tulikin jo! Ei muuta kuin läpikäymään näitä sitten.


[ 13:25 ]

Tuli kaksi asiakasta, jotka kiertelivät kauppaa ja toinen päätyi kokeilemaan olkalaukkuja ja toinen kaappaamaan pikakahvia hyllystä. Kovin pieni olkalaukku tuntui olevan sopiva tarpeeseen, mutta lopulta sitten päätti, ettei hän juuri nyt sitä otakaan. Toinen sen sijaan toi kassalle kolmet pussit pikakahvia. Tämä oli hyvä taas vähäksi aikaa.


[ 13:50 ]

Tulipa asiakas ja selkeästi jäi toinen hänen mukanaan tullut ulos. Ehkä parempi niin, kun tupakkia poltteli. Ensin sisään tullut kysyi tummaa teetä, maustamattomana. Sanoin, että meillä on nyt toistaisesti kaikki mustat teet loppuneet, paitsi yksi purutee. Asiakas sitten tuumasi, että nyt on sekin loppu, ja nappasi paketin hyllystä. Kyllä nauratti! Tämä toinen tuli sitten myöskin kauppaan sisään ja kyseli amppelista, joka oli ulkonakin esillä. Näytin sisältä saman ja hän pyysi tuomaan sellaisen. Kysyin vielä, että olisiko hän kaivannut koreja siihen vielä mukaan, niin asiakas tuumaili, että hän koittaa ensin niitä omiansa, mitä on kotona ja jos ne eivät sovi, niin tulee sitten uudelleen tänne.

Kuitista tuuumasi, että saisi olla muste tummempaa, että voisi kaivata vaihtoa. Jaa'a, kenelleköhän minä siitä nyt sitten viestittelen.. Hmm.. Niin ja tulipahan vaihdettua kassanauha, kun sekin oli lopussa. Punaista raitaa tuli puolet asiakkaan kuitista.


[ 14:15 ]

Tuli hieman iäkkäämpi asiakas ja ilmeisesti oli vertailemassa kahvien hintoja, koska kovin niistä kyseli. Kertoi kuitenkin, että luomu on hänelle erityisen tärkeää. Alennuksessa oleva tumma africafe kiinnosti, mutta sanoi olevansa matkalla kirjastoon hieman levähtämään. Superalennuksessa oleva vihreätee Ginkgo kuitenkin osui silmään ja kiinnosti erityisesti. Päätti sitten ostaa sen maistiaisiksi ja kertoi pitävänsä Clipperistä.

Tätä seurasi avautuminen vihreästä teestä, kuinka se ei oikeasti monissakaan tuotteissa ole oikeasti vihreää teetä, mutta että Clipperillä varmasti on. Ja sittemmin, kun hän oli maksanut ostoksensa ja kysyin, että haluaako hän kuitin, niin tuli ainakin 20 minuutin luento siitä, miten ennen hän ei kuiteista niinkään välittänyt, mutta sitten myöhemmin, kun eräällä kassalla toinen asiakas oli hänelle sanonut, että kyllä niitä kuitteja kannattaa ottaa ja hänelle tuli sellainen olo, että kaupat saattavat rahanahneuksissaan harrastaa vilunkipeliä, minkä takia tämä toinen asiakas oli hänelle sanonut, niin siitä asti on aina kuitin ottanut ja että kassojen tulisi ehdottomasti tarjota se kuitti, jotta asiakas voi tarkistaa, että on saanut varmasti vaihtorahan oikein.

En päässyt missään välissä sanomaan, että tähän mennessä olen saanut aina sen verran kuin pitääkin, tai peräti ylimääräistä, jolloin olen antanut takaisin.


[ 15:45 ]

Hii! Tuli kaksi asiakasta, joista toinen kyseli ulkona esitellystä pinkki-sini-valko-raitaisesta laukusta. Otin hyllyltä esiin kyseisen laukun. Asiakas intoutui ja meni sen kanssa peilin eteen. Sitten tuumasi, että käy katsomassa vielä ulkona olevaa laukkua, että olisiko se sittenkin parempi kuin tämä toinen. Kuulemma se ulkona oleva oli suorempi. Hänen mukanaan tullut kaveri sanoi, että kyllä se toinenkin suoristuu käytössä. Asiakas sitten sanoi ostavansa laukun ja oli sillä ikionnellinen.

Jännää, tänään ei taida monikaan shoppailla yksikseen?


[ 16:20 ]

Tuttu asiakashan se sieltä tuli. Kahvia kuulemma piti saada ja ostikin pussin tummaa ja vaaleaa africafea. Sitten kyseli muun jutustelun välistä, että oliko meillä jotain norsuja. No, onhan meillä rahalippaat ja kivestä veistetyt ja seinävaate, niin ja kolikkokukkarona ja avaimenperänä. Sanoi että tulee seuraavana päivänä takaisin niitä valokuvaamaan ja keksi samalla, että oikeastaan hän haluaa ostaa pari kisukolikkokukkaroa. Jutusteltiin vielä siinä melkoisen hyvä tovi, ennen kuin asiakas päätti, että nyt on parasta oikeasti lähteä jo siivoamaan kotia.


[ 16:35 ]

Paitsi että sieltähän se asiakas tulikin takaisin! Tällä kertaa kännykän kanssa, jolla päätti ottaa kuvat niistä eri nosruista tälle kaverilleen. Ja sitten mietti vielä että ehkä ostaisi joku kerta lahjakortinkin tänne, kun tyttärensä tykkää niin kovin kissoista. Sitten taas lähti ja sanoin vain perään, että "Nähdään taas!"


[ 16:45 ]

Varainhoitaja tuli pyörähtämään kaupalla. Olin aamulla soitellut ja sanonut, että täällä olisi lasku ja minun uusi verokortti. Niitähän hän tuli täältä hakemaan. Juteltiin sitten pieni tovi vielä, ennen kuin karkasi jatkamaan matkaansa.


[ 18:00 ]

Ja lopputunti oli taas asiakkaiden puolesta hyvinkin hiljainen. Niin ja puhelin alkoi netin puolesta sekoilemaan.. Ja lopulta kaatui ja käynnisti itsensä uudelleen. Huh huh!

Enpä saanut sitten kuitenkaan käytyä tulleita tilauksiakaan läpi. Paketit sain sentään avattua ja kannettua tänne vähän sivumpaa. Ja paino oli aikas kohdallaan muutaman kohdalla. Ei tämän mahan kanssa niitä ainakaan järkevästi kantanut. Höhö. Mutta huomenna pitäisi kokeilijan olla tulossa, niin päästään sitten hänen kanssaan käymään laatikkoja läpitte.

Kimpsut ja kampsut sisälle, ovi lukkoon, kassa laulelemaan ja kaikki muu ajallaan ja painollaan.

Piia the kauppias, kuittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti