maanantai 7. heinäkuuta 2014

Voeh, maanantai

Niin. Maanantai. Lukitsin itseni ulos omasta kotoa, kun kävin testaamassa autoa, että pitääkö se käynnistyessä hirveää meteliä. Kun kaikessa viisaudessani ajattelin, että en tarvitse muita avaimia auton testaamiseen, kuin pelkän auton avaimen. Onneksi olin tajunnut sentään kännykän ottaa mukaan. Anoppi pääsi päästämään minut sisään.


[ 11:10 ]

Puuhlääh! Kaupalla! Kassa piti laskea äkkiä ja totesin, että pitäisi kai käydä rikkomassa rahaa taas, kun on käteiset vähän turhan isoina seteleinä, mutta eipä tässä nyt oikein ole sinänsä aikaa sellaiselle, kun kauppa pitäisi saada äkkiä auki. Ja eihän aamurutiineissa nyt sinänsä kauaa mene, kun tekee vain äkkiä. Ovet auki, kukkanen, kisumatto ja rekki pihalle, valot päälle - Tadaa! Valmista!


[ 11:15 ]

Paperihommat päätin taas hoitaa heti aamusta kuntoon. Kassatosite ja pääkassan päivitys. Kaipa se pitäisi taas jossain kohtaa tarkistaa, että pääkassakin täsmää. Sitä en ole vähään aikaan tehnyt.

Niin ja pöydällä oli ollut lappunen tulevasta tapahtumasta. Ja vaihteeksi minun nimi oltiin kirjoitettu yhdellä i:llä. Miten sellainen voikin nakertaa ihmistä! Pitänee tulostaa semmoinen A4 kokoinen lappu tuohon työpöydän taululle, missä lukoo: "Kauppiaan nimi on Piia ja siihen kuuluu kaksi i:tä."


[ 12:10 ]

Lounasta hakemaan.


[ 12:25 ]

Menipä jännäksi, kun tuttu lounasravintola olikin kiinni. (Jos heidän nettisivunsa vain toimisivat, niin olisin voinut nähdä tämän suoraan netistä, mutta minkäs sille voi, kun siellä ei ylläpitäjät ole hoitaneet hommaansa.) Kävelin sitten S-marketille hakemaan lämpimän lounaan: Kanan rintapala ja kermaperunoita.


[ 12:30 ]

Tulipa asiakaspariskunta. Kiertelivät tovin, mutta mikään ei kuitenkaan tarttunut silmään sillä tavalla. Ehkäpä sitten ensikerralla.


[ 12:45 ]

Ihana perhe tuli kaupalle ostamaan pyykinpesuainetta. Rattaissa istunut kaveri katseli hiljaa ympärilleen, mutta tämä vähän isompi pikkuherra osasi jo kertoa, että pallo oli kiva juttu ja autot myös. Herkkujakin olisi ollut kiva saada, mutta pyykinpesuaine tuli ainoastaan mukaan, kun sitä oltiin tultu hakemaankin. Pallon sai itse palauttaa takaisin paikalleen, kun ei sitä tällä kertaa kuitenkaan ostettu.


[ 13:05 ]

Asiakas tuli kysymään, olisiko meillä pehmeää matonpesuharjaa. Sanoin, että ainoa pehmeä harja on meillä se sellainen ihan pienten lasten tukkaa varten oleva harja. Asiakas kysyi nähdä, minkä kokoisesta oli kyse ja totesi sitten, että kyllä se on tosiaan vähän turhan pieni siihen urakkaan, mihin hän harjaa kaipasi.

Juuri kun oli päässyt ovesta ulos ja ennen kuin ehdin istahtamaan, huomasin jo seuraavan asiakkaan tulevan sisään. Hän taas kyseli sappisaippuaa. (Jännää, aika monet ovat sitä nyt viimeaikoina kyselleet!) Eipä siinä, siellähän meidän saippuahyllyllä sitä piisaa. Asiakas vähän hämmentyi hinnasta ja sanoi, että jotenkin oli kuvitellut sen olevan 1,70e/kpl. Sanoin, että meillä on ollut koko minun aikana samalla hinnalla. Kaksi pakettia hän kuitenkin päätti ostaa. Toisen itselleen ja toisen annettavaksi, jos jollain sattuu tulemaan sellainen tarve. Huisin ystävällisesti ajateltu!


[ 14:25 ]

Tässä taas käynyt läpi näitä tilauslistoja ja hinnastoja. Joutunut osan laskemaan erikseen itse, kun hinnat oli laitettu vähän pöljästi. Kunnes keskeytys:

Ensin tuli yksi asiakas sisään kiertelemään. Ulkona seisoskeli toinen tupakilla. Sääli että tuo ovi vetää niin paljon tuolta alta.. Tuli savun hajut sisään.. Meinasin mennä jo muutenkin sanomaan, että jos ei kuitenkaan tupakoisi siinä meidän rekin vieressä, kun se tupakin savu tarttuu meidän tuotteisiin, jotka ovat esillepanostaan huolimatta myös myynnissä. Enpä sitten kuitenkaan sanonut mitään. Norsukassi sai ihastelua ja testausta osakseen. Muutama sydänkin kävi pyörähtämässä kädessä. Lopulta kuitenkaan mitään ei tarttunut kummankaan mukaan. Ehkäpä ideoita muhimaan?


[ 16:30 ]

Ihana kaveri tuli käymään ja juteltiinkin hyvä tovi. Pari koria osti loppujen lopuksi. Oli jo aiemmin ostanut yhden sellaisen ja nyt meni sitten viimeisetkin. Meinasi että olisi tippiä jättänyt ylijäävästä summasta, mutta kun sain iskettyä hinnan kassaan ja käteisen, niin se olikin tasaraha. Koska oli asiaa muutenkin kaupungille, niin sovittiin, että korit voi jäädä tänne odottelemaan, että saa muut asiansa hoidettua, niin ei tarvitse juosta korit kourassa ympyrää.

Siinä kun oltiin pohdittu, että minkähän takia ei ollut saanut minuun yhteyttä kännyllä, niin selkisi, että oli liittymä vaihtunut, eikä ollutkaan tullut ilmoitusta tekstiviestillä, vaikka olinkin saanut sellaisen viestin, että ilmoitus tulisi.. Jännää. Onneksi huomasi, koska olin vain ihmetellyt, minkä ihmeen takia minulla ei ollut nettiyhteyttä. Kuuluvuustolpat olivat meinaa täydet. (Eipä ollut sen jälkeen, kun yritin soittaa kaverille, jonka kautta tämä ylipäänsä selvisi.)


[ 17:30 ]

Jee! Sieltähän hän palasi. Jatkettiin sitten muuta juttelua, kun kerran aikaa oli ja kaupalla ei anyway ollut ketään. Mikäs sen mukavampaa! Lopulta kuitenkin tuli lähdön aika ja kauppakin pitäisi sulkea vajaan vartin päästä, niin kaikki hyvä loppuu ajallaan.


[ 18:00 ]

Keskittymiskyky 100. Tai sitten ei. Sain minä tilauslistaa taas eteen päin, mutta kuten aina, häiriöt hidastavat hommaa ja pahimmassa tapauksessa katkaisee koko ajatustyön ja toisaalta, jos jään johonkin jumiin, en etene senkään puolesta mihinkään. (Jäin miettimään mustaa teetä ja että mistä sitä sitten oikein tilataan ja mikä on varmasti oikeaa laatua jne.)

Noh, se jäi taas vaiheeseen. Mutta onpahan taas saanut lisää tuotteita kerättyä kasaan. Ehkä saan jopa jo huomenna valmiiksi asti!

Päivä on kuitenkin pulkassa. Kello on tasan. Ei muuta kuin rekki sisään, kukka ja kisu kanssa, ovi lukkoon, kassa laskentaan, valot kiinni ja kotia karkuun.

Piia the kauppias, kuittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti