keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Work work

[ 10:55 ]

Huu, kaupalle kipitellessä, harjoittelija tuli vastaan. Oltiin sitten niin tehokkaita, että suorastaan hämmästyttiin, ettei kauppaa vielä muutamaan minuuttiin voinut avata.


[ 11:00 ]

Kauppa auki, työkokeilijakin pääsi sisään tässä kohtaa. Sanoinkin, että olisi ikkunaan koputellut, jos on ehtinyt pitkäänkin siellä lukkojen toisella puolella ihmetellä. Jätettiin sisäovi kiinni, että täällä olisi edes jollain asteella inhimillisen lämpöistä. Ulkona on melkoinen paahde päällä ja ainakin aamusta kauppa oli sisältä paljon viileämpi.


[ 11:15 ]

Jee! Päivän ensimmäinen asiakas. Kahvia kyseli ja sanoi, ettei hän itse kahvia juo. Lahjaksi oli ostamassa. Neuvoin sitten ostamaan Alturaa, kun se niin kehuttua on kuitenkin. Lohjalaisen paahtimon kahvitkin sanoin, että nekin on lahjoina kivat, kun on omalta paikkakunnalta sillä tavalla. Alturaa asiakas kuitenkin päätyi pussillisen ottamaan. Kaveriksi sille tuli vielä toffee karkkipussi. Oli aika hassua, kun me kaikki kolme oltiin siinä hollilla palvelemassa. Hihi!


[ 11:35 ]

Kollega tuli kaupalle käymään läpi työkokeilijan kanssa vähän juttuja, vielä kun oli sopivasti aikaa ja ehti. Kokeilijalla loppuukin hänen jaksonsa nyt tällä viikolla. Toivottavasti on viihtynyt! Ja ennen kaikkea, toivottavasti on ollut apua täällä olosta. Ensiviikko meneekin sitten ilmeisesti ihan vain harjoittelijan kanssa.


[ 12:50 ]

Niin ja tosiaan, lounasta kovin pakkasin mukaan töihin. Mutta se sitten kuitenkin jäi pöydälle odottamaan, että tulen töistä. Onneksi jätin tänne jääkaappii eilistä kanaa ja kermaperunoita. Ei tarvi lähteä kaupassa käymään, että saisi jotain lounastettua.


[ 17:05 ]

OUMAIGAAD! ASIAKAS! Osti kolmea eri suitsuketuoksua.

Ja siis ihan oikeasti, tässä välissä ei ole ollut ainuttakaan. Sen sijaan, me keksittiin alkaa tekemään kunnollista ylläpidettävää ja päivitettävää varasto- ja inventaariolistaa. Nyt onkin hyvä tehdä, kun ei tarvitse yksikseen tehdä ja harjoittelija on samaa mieltä, että sellainen olisi oikeasti järkevä. Ei mene siis hukkaan. (Jouduinpa pikkuveljeäkin kiusaamaan, kun meni prosenttilaskut vaikeaksi - paljastui, että me ajateltiin asiat liian monimutkaisesti ja väärinpäin. Hihihi!)

Työkokeilija taas hoiti kaupan siistiksi. Oli ehkä aikakin saada antaa pölyille kyytiä!


[ 17:45 ]

Oooh! Asiakkaita! Ostivat jalkaraspin ja sappisaippuaa.

Saatiinpa vähän ennen elintarvikkeiden puolesta listaa aika pitkälle valmiiksi. Seuraavaksi pitäisi vain merkata kappalemäärät ja ylläpitää myyntien lukumääriä ja päivittää sitä mukaan listaa. Saapa nähdä, tuleeko tästä mitään.


[ 18:00 ]

Puuhlääh, päivä on ohi ja on sellainen olo, että ollaan oikeasti jotain tehtykin. Jännää, miten jonkun kanssa tehdessä saadaan oikeastikin aikaiseksi jotain. Tiedä vaikka ehdittäisiin vielä uusimaan se karttakin ja sen tuotteet. Sehän olisi oikeasti ihan siisti juttu.

Harjoittelija hoiti kaupan kiinni tutulla rutiinilla. Kyllä taas kelpaa huomenna tulla töihin.

Piia the kauppias, kuittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti