perjantai 18. heinäkuuta 2014

Tilaukset saapuivat, työtä piisaa

[ 11:00 ]

MYÖHÄSSÄ!! AAAAAAAAAAARGH!

Ja tietenkin ovelle tuli juuri pari asiakastakin! Pyysin heitä odottamaan pienen hetken, kun käyn laittamassa kassan nopeasti kuntoon. Painuin sisälle, laskin rahat ja lykkäsin kassaan. Valot päälle ja ovi auki. Asiakkaat tulivat sisään, ilmeisesti olivat pariskunta. Sanoivat, että saippuaa olivat varsinaisesti tulleet hakemaan. Kävin rekin vielä laittamassa ulos, tilaa viemästä. Pari eri tuoksuista saippuaa he pitkän nuuhkimisen ja armopisen jälkeen päätyivät valitsemaan.


[ 11:20 ]

Tutkin tiliotteen ja lähetin vastauksen, että se täsmäsi. Asia ok.


[ 11:40 ]

Huu, tuli asiakas. Sanoi, että oli jo pitkään katsonut tuota kolmikerroksista amppelia, joka meillä toisella näyteikkunalla roikkui. Sanoin, että meillä on toisen näköinen malli vielä toisella ikkunalla. Asiakas sanoi, että haluaisi mielummin sen yksinkertaisemman, mitä oli jo katsellutkin. Kävin hakemassa amppelin takaa ja asiakas oli sillä välin valinnut koreja siihen kokeiltavaksi. Isommat korit istuivat melko hyvin paikoille, vaikka hiljaa mielessäni vähän pohdin, että onkohan nyt kuitenkin vähän liian isot.

Ja sitten asiakas sanoi, että nyt hän ei oikeastaan tiedäkään, haluaako sittenkään. Hän huomasi sen meidän pampula amppelin, joka myöskin roikkui ikkunalla. Sanoin, että meillä on siitä vielä toisennäköinen malli, missä on siis harvemmin niitä pampuloita roikkumassa, mutta isoin korikoko oli sama. Asiakas tuumasi että hän ehkä tykkäisi enemmän siitä harvemmasta. Sitten hän tuumasi, että nyt hänen piti kyllä oikeasti pohtia asiaa lisää. Että vaikka hän oli tullut tänne niin selkeän suunnitelman kanssa, niin nyt menikin sittenkin vielä takaisin mietintämyssyn alle.

Kyseli vielä setrikiekoista ja sanoin, että meillähän niitä löytyy hyllystä. Sitten kysyi niinkin vaikean kysymyksen, kuin että: "Kuinka tiheään niitä tarvitsee laittaa ja minkäkokoiseen tilaan?" Lueskelin nopeasti pienen esitelapun, mikä meillä siinä hyllyllä oli ja totesin, että siihen en kyllä nyt ihan rehellisesti osaa vastata. Sitten asiakas kysyi, että kävikö meillä kortti, ja siihenhän osasin sanoa, että käteinen kulkee meillä. Asiakas sitten tuumaili, että tulee siinä tapauksessa takaisin sitten myöhemmin, kun on ensin pohtinut amppelien kohtalon myöskin.

Samaan aikaan tuli vielä lähetys. Oiken lavallinen. Laatikoissa olisi ollut ehkä helpompi varastoida sivuun.. Nyt meillä on keskellä lattiaa lava, missä on tavaraa.. Se on kyllä pakko käydä ensin läpi. Ei niitä voi jättää siihen!


[ 13:15 ]

Jee! Työkokeilija tuli! Ja melkeinpä heti perään tuli kaksi asiakasta. Kiertelivät ja katselivat yhtä sun toista. Kysyivät sitten, että oliko meillä vielä mitään soittimia. Sanoin, että meillä on ne pillit ja sitten meillä on sadekepit. Sadekepeistä toinen sanoi, että hänellä oli juurikin sellainen ja kertoi toiselle siitä englanniksi. Sitten kiinnostuivat riipputuolista ja tutkittiin, painorajaa, paljonko se pystyy suunnilleen kestämään. 110kg löyty lapusta. Hyvä tietää. Sanoivat laittavansa harkintaan ja lähtivät jatkamaan matkaansa.

Me taas jatkettiin laatikoiden purkamista, eli lasketaan, että kaikki tuotteet ovat tulleet ja hinta on ok. Ja jos puuttuu hintalappu, niin tehdään sitten uusi.


[ 13:50 ]

Ensimmäinen satsi käyty läpi. Lopputulos: Yhdet teet puuttuu kokonaan ja yhdet limut ovat tulleet vääränä makuna. Jaa'a, pitänee kirjoittaa sähköpostilla vähän palautetta... Soitin vielä kollegalle ja kysyin, että miten toimitaan.


[ 15:20 ]

Nyt on kuulkaas päivä venähtänyt niin että huiskis vain. Saatiin yksi kuormallinen käytyä läpi, hinnoiteltua ja hyllytettyä. Nyt on aika minun oikeasti karata kohti kotia ja viikonloppua! VAPAUS!

Piia the kauppias, kuittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti