tiistai 15. heinäkuuta 2014

Päivä meni ohi, niin että vain humisi!

[ 10:55 ]

Aamutoimet menivät mukavasti ihan rutiinilla. Kassan vain laskin erityisen tarkkaan ja totesin, että kyllä se oli ihan oikein ja että meillä on nyt mystisesti ilmestynyt ylimääräistä rahaa pääkassaan. Pitäisiköhän sitä käydä vähän läpi noita päiväkassatositteita ja verrata pääkassan numeroihin, että pitäväthän ne kaikki kutinsa. Koska se on ainoa asia, mitä enää keksin, että minne on ehkä piiloutunut joku summa. Muussa tapauksessa joku asiakas on saanut nyt vähemmän takaisin tai sitten kassaan on unohdettu iskeä jokin myynti.


[ 11:00 ]

Kauppa auki, kukkanen, kisumatto ja rekki ulos. Ukkosta ja sadetta on povattu, mutta nyt ainakin paistoi aurinko, niin laitoin vain ihan reilusti esille. Sitten jos menee oikein tummaksi sää, niin sitten siirrän rekin sateensuojaan.


[ 11:05 ]

Jee! Työkokeilija tuli!


[ 11:10 ]

Hoidin paperihommat kuntoon.

Alettiin myös sitten kokeilijan kanssa laittamaan tuotteita alennuslaariin, kun niissä on päiväyksiä poksumassa tässä kuussa.

Todettiin, että tummassa africafessa oli sittenkin osassa vielä päiväyksiä ihan hyvin jäljellä. Hämmentävää. Olikohan sitten jäänyt satsillinen merkkaamatta. Pääasia, että kaffetta on!


[ 11:30 ]

Jottei päivä ihan liian helpoksi mene, niin pitäähän sitä sitten hinnastoja taas käydä kurkkimassa ja tehdä tilauksia.


[ 12:00 - 13:30 ]

Niin, tosiaan, tilauksia pari jo lähettelin. Ja jouduinkin molempia korjaamaan vähän. Ja toisen kohdalla tuli suuria mysteerihetkiä, kun en pysty näkemään, miltä tuote näyttää. En ainakaan itse uskalla tilata mysteerituotteita.

Tässä välissä tuli myös asiakas, joka kyseli todella paljon saippuoista. Puuh, toivottavasti osasin vastata kutakuinkin tyydyttävästi. Osti hän sentään kolmen tuoksusaippuan -setin.

Kollegakin tuli pyörähtämään ja osti pikakahvia ja inkiväärikeksejä. Puheltiin korisetistä, jonka me voitaisiin täällä hänelle kasata ja tehtäisiin siitä semmoinen kiva, mikä olisi sitten yhtä kivaa antaa. Eiköhän tämä tosiaan onnistu.

Niin ja minulla on sellainen kutina, että tässä oli vielä joku asiakas ehkä välissä, mutta en ihan rehellisesti enää muista, kun olen säätänyt niin kovin näiden tilausjuttujen kanssa.

NIIN! Ja satoi vettä, niin siirsin rekin turvaan!


[ 15:40 ]

Tuli asiakas, joka halusi ostaa inkiväärilimua, mutta sanoin, että ollaan vasta laitettu tilaukset menemään, niin menee varmaan pari viikkoa, ennen kuin saadaan tänne. Se ei asiakasta surettanut ja sanoi, että tulee sitten silloin uudestaan. Osti sitten kuitenkin parit paperit, lahjapapereiksi.


[ 15:45 ]

Eipä kauaa ehtinyt mennä, kun tuli kaksi asiakasta lisää. Toinen heistä kysyi, eikö me enää myydä shamppoita ja näytin sitten, missä meillä on nykyään ne "piilossa". Jännää, miten ihmiset tulee ihan sokeiksi, kun ei ole enää tutulla paikalla, missä aina ennenkin ollut. Sieltä sitten pyysi tiettyä shamppoota irtona. Onneksi meillä vielä on noita omia pulloja tuolla pöydän alla. Sen kaveriksi osti vielä levyn suklaata. Niin ja sitten tuli jännä paikka, kun asiakas kysyi, että mikä on blackcurrant. Päässä näkyi jo, mistä on kyse, mutta suomeksi en meinannut saada ulos millään. Onneksi kokeilija sitten sanoi sen ääneen: Mustaherukka.


[ 16:00 ]

Juuri kun työkokeilija oli karannut tältä päivältä, niin ei mennyt kauaakaan, kun tuttu vapaaehtoistyöntekijä tuli kahden asiakkaan kassa kaupalle. Kehdosta he kovin juttelivat ja sitten nämä kaksi jäivät kiertelemään vielä kauppaan ja kertoivat käyneensä täällä joskus pidemmän aikaa sitten. Kaupan tuoksu sai taas kovin kehuja.


[ 17:40 ]

Jee! Asiakas! Tuli ostamaan varsinaisesti suitsukkeita (5 pienempää pakettia lähti hänen mukanaan), mutta katseli ja mallaili päälleen useampaakin t-paitaa. Mikään ei sitten kuitenkaan lopulta ilmeisesti iskenyt.


[ 18:15 ]

Niin, jotenkin ihan täysin unohduin lukemaan netistä juttua ja tarkistin sitten kellon ja kävin kiireen vilkkaa laittamassa oven kiinni ja kassan rapsuttamaan. Hupsista heijaa!

Mutta eipä se ole niin justiinsa, kun jossain minun tarvitsee kuitenkin aikaa viettää, että saan sitten kyydin kotia, niinpä no harm done. Asiakkaita olisi kyllä ihan vapaasti saanut tulla, hihi!

Piia the kauppias, kuittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti