tiistai 1. heinäkuuta 2014

Uusi immeinen!

Tänään onkin tiedossa yhtä sun toista ja koitan kovin päättää, että mitä oikein teen ja missä järjestyksessä. Kaupalla on useampi asia hoidettavana ja heti töiden jälkeen on yksi homma kotona.


[ 10:55 ]

Kaupalle pikapikavauhtia, vaikka enpä ollut sittenkään niinkään myöhässä, vaikka lähtö kotoa venähtikin. Sen siitä saa, kun jää juttelemaan puhelimessa ja yrittää samaa aikaa etsiä takkia ja varmistaa, että kaikki on mukana.

Pohjakassan tarkistus, kassa valmiiksi ja valot päälle. Kaikki perushommat suoritettu.

Ja sitten niitä hommia ja muita. Tänään on tulossa työkokeilija. Eiköhän hänen kanssaan homma suju ihan näpsäkästi. Ja sitten pitäisi kerätä tavarat sitä pientä paikallista tapahtumaa varten. Ja pitäisi muistaa käydä lounaalla. Ja pitäisi saada listattua tilaukset. Ja pitäisi käydä Kelassa. Ja pitäisi postittaa tilitoimistolle paperit. Ja pitää ostaa vessapaperia kaupalle - toin oman rullan mukana, kun eilen huomasin, että paperit ovat onnellisesti loppuneet kaupalta. Onneksi siinä oli vielä omiin tarpeisiin tarpeeksi.


[ 11:00 ]

Kaupan ovi auki ja ovella oli heti asiakas odottelemassa. Paitsi että ei ollutkaan asiakas, vaan työkokeilija! Siinä sitten laitoin kisumaton, kukkasen ja rekin ulos, ennen kuin menin kunnolla esittäytymään. (Olisi kai ehkä pitänyt tehdä toisinperin, mutta.. meni jo.)


[ 11:05 ]

Kollega tuli pyörähtämään kaupalle. Käytiin vähän läpi juttuja, koskien työkokeilijaa, mutta myös sitä Ilta-Lohja -tapahtumaa varten pakattavia muitakin juttuja, kuin vain tuotteita.


[ 11:20 ]

Hoidin paperihommat ajantasalle ja tulostin ulos pääkassan edellisen kuukauden osuuden ja tein hienon kirjeen taas postiin vietäväksi. Huomasin, että postimerkkejä oli taas kadonnut täältä. Jaa'a, tarvii taas käydä ensikuussa sitten hakemassa lisää, koska aina menee 2 merkkiä per kirje, koska se painaa sen verran enemmän. Tänne siis oli jätetty 4. Ja isoja kirjekuoriakin pitäisi kai ostaa myös lisää.


[ 11:25 ]

Huu! Päivän ensimmäiset asiakkaat. Pieni perhe siis. Pikkutyttö, joka tuntui olevan kovin ihastunut yhteen sun toiseen asiaan. Erityisesti sellaiseen valkoiseen kisusorminukkeen. Heidän mukaansa meni lopulta sisal-sieni ja iso punainen kivisydän. Annoin kokeilijan testata juuri lukemiaan ohjeita kassan käytöstä ja hoitaa nämä asiakkaat. Olin itse vierellä seuraamassa koko ajan ja varmistin, että kaikki menee niin kuin pitää.

Kisua ei tyttö saanut, vaikka kuinka suloiset anovat silmät pyysivät. Ehkäpä sitten ensikerralla.


[ 12:00 ]

Kesken selityksen tuli jälleen asiakas. Kyseli rytmisiä soittimia ja sanoin, että oikeastaan ainoa, mitä meillä olisi tarjota on meidän sadekepit. Pillit eivät ihan taida sopia siihen käytötarkoitukseen, mihin yleensä rytmisiä soittimia käytetään. Sadekepit eivät kuitenkaan olleet sellaisia, mitä asiakas oli etsimässä. Kiitti ja lähti jakamaan matkaansa. Sääli, ettei meillä ole muutamaa rumpua. Sellaista hän varmaan oli etsimässä. Mutta ei tänne voi oikein ottaa kovinkaan montaa, koska menekki ei lopulta luultavasti ole kovinkaan kummoinen. Saattaa samat rummut istua vuoden päivät hyllyllä, välillä vilkaistuina, mutta kuitenkin lopulta ns. koskemattomina.


[ 12:30 ]

Lounastauko. kokeilija karkasi omaan suuntaan ja minä taas tuttuun lounasravintolaan.


[ 12:45 ]

Tulipa asiakas lähes heti perään, kun olin päässyt itse sisälle ja laskettua juuri lounaan pöydälle. Kierteli pitkin ja poikin, mutta mitään ei kuitenkaan lopulta ostanut.


[ 12:50 ]

Työkokeilija palasi, juuri kun olin tappovälineet saanut haettua takahuoneen puolelta, että saisin lounaani lounastettua.


[ 13:10 ]

Pieni katras lapsia (3kpl) äitinsä kanssa tuli käymään täällä ja kaikkea kovin katselivat, mutta mikään ei lopulta oikein kuitenkaan tarttunut mukaan. Ehkäpä sitten on kuitenkin hyvät ideat sitten mahdollisesti lahjoja varten.


[ 13:30 ]

Tulipa asiakas, joka kovin kasseja katseli ja kyseli yhtä sun toista niistä. Hipsutti ja otti hyllystä ja kävi ihan peilaamassakin. Lopulta ihan perus paperijätekassi oli hänen tarpeisiinsa sopiva ja sellaisen yhden kappaleen hän osti.


[ 13:50 ]

Kauppaan asteli mukava asiakasparivaljakko. Ihan ensimmäiseksi silmä osui koristetyynyliinoihin. Hamppunaruja kuitenkin tarttui mukaan 7 ja kiertelyn ja kaartelun ja muun keskustelun jälkeen oli tarpeeseen tullut avaimenperäkin mukana. Ne aluksi katselemansa tyynynpääliset houkuttivat sittenkin vielä sen verran, että molemmat eri värit tulivat hänen mukaansa myös.

Välistä tuli vielä yksi asiakas, joka kierteli aikansa myös ja kysyi sitten reppua. Ikävä kyllä, meillä ei reppuja tällä hetkellä ollut myynnissä. Kuulemma joskus hänen ystävänsä on täältä repun itselleen ostanut.

Ensin ostoksensa tehnyt asiakas oli mennyt takaisin kiertelemään vielä ja ihasteli ääneen, miten ihania asioita meillä täällä on ja osti vielä maapähkinävoita. Sitten olivat molemmat ilmeisen tyytyväisiä ja lähtivät jatkamaan matkaansa.


[ 14:50 ]

Eeppisen listaamisen, kasaamisen ja keräilyn jälkeen, saimme kokeilijan kanssa tehtyä alkuperäisen 2 laatikon taktiikan jälkeen 3 laatikollista pakattua. Se kolmas oli kyllä muita tyhjempi ja ne kaksi muuta taas niin täynnä, kuin vain supertetris-taidoilla osattiin vain laittaa. Ja ainakaan omaan käteen laatikot eivät painaneet mitenkään ylimaallisen paljon. Varsinkaan se kolmas, joka ei nyt ole kyllä tasapainoitettu ollenkaan niiden kahden muun kanssa keskenään.. Ja hienot listat on mukana ja kaikki muut erikseen pyydetyt pikkujutut. Uskoisin, että saimme kaiken tarvittavan kasattua.


[ 15:30 ]

Ei näy hakijaa missään, vaikka oli vähän puhetta että tasalta olisi tullut kollega hakemaan.. Olenkohan sotkenut päivät? Kapa se sittenkin oli vasta huomenna. Noh, ainakin kaikki on kuitenkin valmiina!

Työkokeilijalle annoin taas huipputehtävän, kun hän kysyi, että olisiko sitä vessapaperia tarvinnut hakea. Jees, kyllä. Erittäin vaikea ja vaarallinen tehtävä siis!


[ 15:20 ]

Tuli asiakas, mutta ei ollutkaan asiakas meidän kauppaan, vaan kukkakauppaan. Nooh, naureskellenhan se meni ja viereiseen kauppaan tie. Kovin taas lupasi täälläkin joskus tulla käymään, että näytti olevan kaikenlaista kivaa täälläkin.


[ 15:45 ]

Tuli asiakas, joka oli hakemassa lähinnä Voima -lehteä. Uutta numeroa ei ollut tullut, joten lähti tyhjin käsin.


[ 16:00 ]

Nyyh, sinne se kokeilija lähti kotia, kun hänen päivänsä tuli jo täyteen. Onneksi tulee huomenna, niin ei tarvitse täällä yksikseen istuskella!


[ 18:00 ]

Loppupäivä? Ei mitään. Ei yhtikäs mitään. Täysin hiljaista. Paitsi että minä kyllä lauleskelin täällä itsekseni. Ja tein pikkuhommia.

Rekki, kisumatto ja kukka sisälle, ovi kiinni, kassa laulamaan ja pian kävelemään kotiin. Toivon niiiiiiiiiin hartaasti, ettei sada. On muutenkin tuollaiselle säälle liian vähän vaatetta päällä...

Piia the kauppias, kuittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti